Långa rakbanan

Blev en skogstur idag igen, men idag red jag raka vägen till rakbanan. Blev lite konditionsträning för Valle idag i värmen, jag måste lägga upp ett schema för honom nu så att träningen rullar på. Skrittade en bra bit på långa tyglar sen började jag jogga igång honom skrittade en bit innan rakbanan igen. Vid rakbanan började jag galoppera och höll honom lite samlad sen ökade jag galoppen gjorde så några gånger så det blev som intervaller. Längst borta vid rakbanan tog jag upp mobilen och tänkte ta tid när jag galoppera. Så satte igång tiden så ökade jag galoppen hela vägen tills början på rakbanan. Den är ca 1-1,1 km och det tog oss 1min och 36 sekunder att ta oss till andra sidan, han visade i alla fall sin galoppsida lite idag! Sen skrittade jag hem igen.




4 dagar kvar

Har bara 4 dagar kvar på sommarjobbet sen så har jag jobbat 5 veckor. Så snart har jag ett par veckor sommarlov som är välbehövliga innan skolan startar igen. 

Dom senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket därför bloggat stått lite still. Idag var jag i alla fall ute i skogen och red på Valle med Mimmi och hennes nya häst, alltid trevligt med sällskap. Blev en skrittrunda idag bara skönt för Valle att ta det lugnt ibland. 



Övningskörning

Glömt att berätta att i helgen ska jag hjälpa till och rida goldie så det blir två hästar att rida till helgen. På lördag ska jag även ta morgon fordringen så då ska jag passa på att rida tidigt så att det inte är så varmt. Då kan man passa på att rida lite hårdare pass på morgonen i stället för att rida kort när det är så varmt.

I förrgår och dagen innan det så åkte vi iväg så att jag fick övningsköra lite. Det gick dock bättre första gången än andra gången, så vi får se hur det går då. Då ska jag även testa ny bil också, jag tycker det är så roligt att köra när man väl har börjat så nu vill man fortsätta och lära sig mer. Vill bara ha mitt körkort nu och kunna åka till stallet när man vill och även träffa vänner när man vill osv. Är dock ett kvar tag innan jag ska börja ta körlektioner på körskolan. 



Hoppning

Det har varit sjukt varmt idag och det bli varmare i veckan, det är så sjukt jobbigt att rida i den här värmen. Fast idag hoppade jag lite med Valle två kombinationer och ett räcke. Hoppade mest låga hinder idag som låg runt 60cm sen avslutade jag med 80cm på räcket och oxern i ena kombinationen. Fick rida på mycket idag eftersom han var ganska seg pga värmen. Sen skulle han hålla på att trassla och landa i fel galopp i kombinationen flera gånger men till slut så gick det bättre några gånger och då avslutade jag. 

I morgon får han nog vila lite ifrån ridning i värmen och jag får en stall fri dag. 
Bild från en film idag.




Barbacka på gärdet

Gårdagens pass blev fram flyttat till idag i stället, så han fick vila igår. Har verkligen längtat efter att rida honom så idag fick jag äntligen göra det. Idag blev det att rida barbacka till ett gärde så fick mamma ställa upp och fota lite, även fast hon kanske inte är världsbäst på att fota så alla bilder är inte jätte skarpa. Blev i alla fall ett par bilder. 
 
Han var väldigt lugn idag men det är nog bara för att det är så varmt ute, sen när jag red på gärdet var han lite stel i början men det släppte lite mer efter en stund. Sen gjorde jag en liten onödig grej och fotade lite utan hjälm, men jag ska försöka få någon att fota på ett gärde igen snart. Så att det kanske blir mer bilder.
 
Världens finaste.. 
 
 
 

Morgon promenad

I dag är min sista lediga dag och i morgon börjar jag jobba igen. Hade tänkt att sova lite längre idag men jag är ju hundvakt i helgen så det är bara att gå upp och ut. 

Idag är det inte något fint väder heller så det blir inget av med att fota. Det får bli en vanlig uteritt istället men det är skönt det med. 



Tomt i stallet

Nu har ridlägret slutat så nu har jag äntligen fått tillbaka lilla Valle, det kommer verkligen vara och kännas tomt i stallet i morgon när det knappt är några där. Jag har blivit van med att det är många där nu. Det har varit en fartfylld vecka i stallet och dem verkar ha haft roligt, men det är ändå alltid skönt att få tillbaka Valle efter ridlägerveckan så att man kan köra på som vanligt igen. I morgon så funderar jag på att ta ut Valle i skogen och fota lite om jag hittar någon snäll själ som kan ställa upp som fotograf. Annars blir det en vanlig lugn tur i skogen det behövs efter en vecka utan ridning.
 
Man blir verkligen uttråkad och man har ingen aning om vad man ska göra eller hitta på, på det tiden man egentligen skulle varit i stallet eller ridit. Eller jag blir det i alla fall, eller antingen ligger jag hemma i soffan och degar annars går jag ut och går eller springer så att det tar upp lite av dagen. Annars har man så himla mycket tid över som man inte vet hur man ska tillbringa dom timmarna som man egentligen skulle vara i stallet. Jag tycker det kan vara skönt ibland att få en stallfri dag men annars håller jag mig helst där.
 
Vad gör ni om ni inte kan rida på ett tag pga något?
 

Krok idag

Idag blev det lite mer träning med krok. Idag fick det bli ridbanan, men tränade med schabrak och täckesgjord och även med träns. Det gick bra förutom att han tuggade ganska mycket på bettet men det är väl för att han inte har haft på sig det överhuvudtaget förut. Tror jag, jag vet inte riktigt om han har haft det förut men inte så många gånger i allafall. Jag gick mest runt med han på fyrkantspåret och gjorde några halter. 

Om schabraket brydde han sig inte alls men det har jag testat lagt på honom förut och då var det inte heller några problem. Så snart blir det nog en sadel på den lilla kusen.








Skräckfilm mys

Nu har jag och Bella vart ute och gått och cyklat till maxi så har rört oss lite över 6km idag! På maxi köpte vi bär så att vi skulle kunna göra smoothie, så nu ska vi äta bär och dricka smoothie framför en skräckfilm ikväll. I morgon blir nog också en stallfri dag!



Nu promenad




Åldersgränsen för Ponnyryttare

Många av er har säkert redan läst att från år 2015 är det bestämt att ponnyryttare ska få rida c-d ponny upp till 20års ålder beroende på om man fortfarande är ett proportionerligt ekipage mellan ryttare och ponny
 (ser bra ut att sitta på en ponny). Vem är det som bestämmer att man är ett proportionerligt ekipage på tävlingar? Jag förstår inte riktigt vad dom menar med just det. Jag tycker redan att en del som är 18år redan är för stora för sina ponnysar hur ska det se ut då om man ökar ponnyåren med två år till?  Fast det kan vara bra för mindre ryttare som kan rida ponny hur länge som helst, och ponnysarna kan bli mer utbildade med en äldre ryttare på ryggen. Men det betyder inte att man behöver tävla den bara för att man kanske kan utbilda den bättre när man är lite äldre eller att man kanske inte är så stor. Jag tycker 18år är en bra ålder att sluta sina ponny år med och övergå till storhäst, visst det kanske finns många som tycker det är roligt att ha två tävlingsår kvar med sin ponny. Fast man måste ändå skiljas ifrån sin ponny någon gång så då tycker jag det är bättre att övergå till stor häst och satsa på det. Det finns ju childrenklass i hoppning nu och det kan vara bra om många vill satsa på det så att sporten kommer vidare.
 
 Tävlingarna ska nu även delas upp i två åldersgrupper för ryttarna, den ena gruppen är för ryttare upp till 16års ålder och andra gruppen är för ryttare från 17-20år. Alla har dock inte chansen att fortsätta om dem blir tillsagda att dem inte är ett proportionerligt ekipage, men som sagt vem är det som ska säga till?
 
Vad tycker ni om den ändrade åldersgränsen?
 
 

Kapten Krok - Bilder

 
 

Just nu

Frukost i solen 



Ny Design

Nu har jag äntligen fått ny header och design med nya bilder. Det är Emma som brukar fixa det åt mig som har fixat den här åt mig också. Jag tycker den blev bra ljus och fräsch, nu kan jag även lägga upp bilderna i lite större format.  
 
Idag blir det en stallfri dag för mig, men i morgon ska jag dit igen och kanske göra nått mer Krok. Annars vet jag inte om det händer nått speciellt för mig idag, ska nog sola lite om solen kommer fram. Bilder på Krok från igår kommer senare.
 
 
 
 

Kapten Krok

Idag blev det några timmar i stallet med Bella, vi åkte först och kollade och fotade när dom hoppade på lägret. Sen tog vi in Krok och borstade honom sen gick vi på en promenad. Vi skulle gå en bit upp i skogen lite längre än vad jag gick sist. Fast nu hade vi med oss kameran så vi stannade på ett litet gärde med högt gräs så där var jag också tvungen att gå in så har bränt mig på massa brännässlor så är prickig på hela benen. Men det var värt det för en hel del fina bilder blev det. Det gick så bra att gå med honom så vi fortsatte och gick en hel runda förbi rakbanorna och fotade även lite där. Krok har verkligen utvecklas från att knappt gå framåt och rakt på ridbanan till att kunna gå med honom ensam i skogen. Längtar tills vi kommer framåt i träning med honom.
 
Smakprov
 

Promenad igår

Igår kväll gick jag och min vän Bella ut på en promenad det blev lite längre än vad vi hade tänkt oss det blev lite över 1,4mil. Så idag kommer det kännas lite i benen.

Vi ska åka till stallet om en stund och för ska vi kolla lite när dom rider, sen ska vi ta med krook på en promenad lite längre så att han kommer iväg lite från stallet. Bilder kommer säkert komma upp i morgon.













Horseman's One Step

För några dagar sen smörjde jag valles saker och då smörjde jag det med Absorbine Horseman's One Step köpte det för ungefär en vecka sen så det var första gången jag testade det. 

Jag tycker att det är en bra idé med två i ett (one Step) det går snabbt att smörja på lädret sen är det klart och speciellt med stövlar när man har ridit klart är det bara att smörja in dom lite snabbt så ser dom som nya igen. Då slipper man trassla med allt vatten, tvål och läderbalsam som jag tror att dom flesta av er fortfarande använder. Det tar nog dubbelt så lång tid att använda sig av det sättet, men jag rekommenderar verkligen Absorbine Horseman's One Step det är snabbt och smidigt det är även prisvärt (129kr) och jag tror att det räcker länge.





Just nu

Nu ligger jag i hagen på någon stock och solar har nyss fotat Valle litegrann så bilder kan komma upp senare ikväll. Jag väntar på att mamma ska hämta mig då ska vi åka in till Örebro och äta lite.  

Förut gick jag även med kroken på vägen för första gången, han va lite på tårna med ändå lugnare än vad jag trodde att han skulle vara. Vi mötte både cyklar och en bil och han reagera inte på det speciellt mycket han kollade mest på det. Ska bli roligt och se vad han blir för häst när han nästan är klar, han har börjat skött sig mer och mer när man borstar och även när man går med honom. Ska nog försöka löshoppa honom något mer snart.



Nya kläder

Bilderna på kläderna från när jag var i Stockholm och shoppade lite med mamma lite försenade men vad gör det, inte direkt dom bästa bilder men det dyker säkert upp fler bilder på kläderna någon gång.
.
Byxorna: Only
Linnet: Kappahl
Linnet: Vero moda
Linnet: Topshop
Klänning: H&M
Klänning: H&M
Linnet: Bik bok

Kollar på lägret

Uppe tidigt jag brukar alltid vilja ligga kvar i sängen och sova ut men nu är jag i stallet och fotar/kollar när dom rider. Hoppas på lite sol så man blir lite brun när man är ledig från jobbet! Sen ska jag ta ut krook en sväng på banan hade jag tänkt när alla är klara med ridningen här.



Nya bilder med Valle

Nu har ridlägret startat så nu kan jag inte göra något med Valle på en hel vecka. Vill redan ha tillbaka honom men innan lägret startade idag så gick jag ut till hagen och va med Valle och gosade och tog lite bilder innan jag fick lämna över honom till lägret.
 
Imorgon ska jag också åka ut och titta när dom rider och eventuellt fota också, ska även göra något med Krook så han inte blir stillastående i veckan.
 
Snart sovdags så att jag orkar upp i morgon.
 

Sen dag igår

Blev en sen dag igår eftersom att jag var i Stockholm och att jag åkte direkt till stallet när jag kom hem. Då tvättade jag bort valles fläckar och borsta honom i någon timme och jag såg att hans ena öga håller på att rinna så nu måste jag tvätta det varje dag och hoppas på att det går över. 

Just nu sitter jag i stallet och har nyss fotat lite så bilderna kommer senare ikväll, jag väntar på att ridlägret ska börja snart alla har kommit så snart ska dom prova hästarna. 




Stockholm

Nu är jag framme i Stockholm eller har varit där ett tag nu och har fått med mig lite grejer, nu sitter jag på Jensen och väntar på mat. Om ca 2 timmar ska vi åka hemåt igen så ska hinna gå i lite mer affärer innan. När jag kommer hem ska jag åka ut till stallet och fixa tills imorgon.









Mot Stockholm

Idag spenderas min dag i Stockholm för lite shopping med mamma!

Hoppning - Goldie

Idag blev det av med att hoppa med Goldie, det gick både bra och dåligt mest dåligt tycker jag. Får hoppas på att jag får testa henne fler gånger och hoppa, så går det nog bättre för varje gång. Idag blev det mest test hopp på ca 50-60cm en kombination med tre galoppsprång, tre galopp bommar och ett räcke, ett kryss och sen en oxer.
Ska testa samma sak med Valle när jag kan rida honom igen efter lägret.
 
Foto: Mimmi
Medveten om att sitsen är konstig i mellan åt.

Löshoppning X2

Blev en låg väg till stallet idag eftersom att jag glömde att jag skulle fota Märtha när hon red så jag åkte hem först sen fick jag skynda mig dit. Det tog lite längre tid i stallet idag än vad jag trodde, blev löshoppning med krook och Mimmi löshoppade sin sen slutade jag med att löshoppa Valle. 

Krook var riktigt duktig redan från början idag stog still i gången tills jag skulle kratsa hovarna då små sparkade han lite. Ute på ridbanan följde han efter mig även fast jag gick utan grimmskaft och även då lyssnade han helt okej. Först fick han gå över bommarna sen efter några gången fick han börja små hoppa två kryss och vi slutade när han hoppade hela bra. Så att man inte går för snabbt framåt med honom, ska bli kul och se vad det blir av den lilla ponnyn. 

Vialli var lika pigg som vanligt när man löshoppar honom, han springer omkring  och hoppar som en tok när han väl hoppar. I dag blev det lagom högt för honom runt 1m så att han inte behöver hoppa så högt varje gång. Han ska tycka det är roligt också, nu kommer inte jag hoppa honom på över en vecka men han får nog små skutta på lägret några gånger. Kommer sakna att rida honom när det är läger.
Valle i sin nya grimma.




 


Seg dag

Just nu sitter jag på jobbet i skuggan haha det är för varmt med arbetskläder, helst skulle jag bara vilja sitta hemma i en solstol och bli brun. Hoppas på att det är fint väder i helgen och när jag är ledig så att jag kan ta igen lite solning så att jag inte blir likblek. 

Blir nog ingen hoppning idag tror den blir i morgon i stället, men ska fortfarande åka till stallet och vara där en stund. Nu måste jag fortsätta jobba.
Bilder kan komma upp ikväll 

Hoppning i morgon

Tror jag är påväg att bli sjuk men i morgon är det mycket som jag ska hinna göra först är det jobbet sen till stallet, där ska jag först fota Märtha när hon ska rida för Jenny på banan. Efter det ska jag hoppa med Goldie (hoppas även att någon kan fota)  sen ska även jag och Jenny försöka hinna löshoppa krook. 
 
Börjar bli lite segt på jobbet nu även fast jag bara har jobbat i tre veckor men en vecka ledigt kommer vara skönt att få och tillbringa tiden i stallet. Efter den lediga veckan har jag två veckor på jobbet. Den här sommaren blev inte riktigt som jag tänkt mig, det händer inte alls lika mycket som det brukar göra. Blir väl så när man börjar bli lite äldre och behöver sommarjobb ifall man vill göra massa roligt. Behöver mer sommar och sommarlov, men i höst funderar jag på att försöka komma ut på lite träningar och ha kul med Valle så länge som det går med honom.
 

Ny hjälm

Har letat efter en ny hjälm ett tag nu, har börjat tröttnat på min är mer sugen på en sammetshjälm nu. Men jag tycker det är svårt att välja ny hjälm, men vet på ett ungefär vad jag vill ha nu. Jag är väldigt inne på någon Charles owen hjälm just nu, men vet inte riktigt hur dom är om dom är bra och sitter bra osv. När jag har fått tag på en ny hjälm så tänkte jag använda min gamla till, att ha till exempel när det regnar eftersom jag har en utan sammet just nu. Då behöver man inte vara rädd för att nya hjälmen går sönder. 

Vilken hjälm är bäst?
Wellington professional ridhjälm från Charles owen 2 349kr


Sällskap

Fick sällskap av Märtha och Mimmi idag till skogen, det blev rakbanan idag igen. Fast det är bra att träna hans kondition lite jag försöker jobba upp den igen, idag blev det dock bara trav men jobbade honom så mycket som jag kunde i traven. Det blev trav ut och sen in, efter det red vi tillbaka så det blev inte så långt idag eftersom att det var rätt så varmt. Nu ska Valle vila i två dagar sen är det två dagar till att rida sen är det ridläger för honom som jag redan berättat.



Schema

Måndag - långrakan
Tisdag - skogen
Onsdag - vila/lätt pass på banan
Torsdag - Valle vila, ev löshoppa krok och hoppa Goldie
Fredag - lätt pass på banan
Lördag - promenad, smörja Valles saker och duscha honom
Söndag - ridlägret startar

Mobilblogg

Precis lagt mig i sängen och tittar på film, känner redan att det är dags att sova snart. 

Runt lunch idag så var veterinären hos Valle och raspa tänderna på honom, och det blev verkligen skillnad på honom till och med när man tränsade honom. Innan när jag tränsade så öppnade han munnen flera gånger och trampade fram och tillbaka sen idag stog han helt still det var bara och tränas och gå ut. Skönt när man känner skillnad på någonting. 

Idag red jag även ut till rakbanan travade en hel del dit och såg även en orm på vägen dit första jag ser i år. När jag kom till rakbanan så galopperade jag ut sen in sen galopperar jag halva rakbanan ut igen sen travade jag resten sen tillbaka och red hem. I traven jobbade jag knappt något med honom men i galoppen höll jag honom lite samlad till sista gången då fick han springa av sig. Rakbanorna som vi har vid skogen är så himla bra att träna på för konditionen för hästarna och man kan jobba på raktspår osv.









Gårdagen

Texter och fler bilder från igår kommer nu, har inte haft så mycket tid idag. Efter stallet åkte jag och Moa en från min klass hem till henne så träffade vi hennes kompis och vi satt ute och pratade och åt pizza osv.
 
Igår fick Maja rida på Merlin först och hon fick rida ensam utan någon som ledde för första gången. Hon travade även några steg själv, hon travade också över ett litet kryss. Roligt att se hur snabbt hon lär sig, även fast hon inte har ridit så många gånger för mig.
 
Valle fick hoppa igår även fast jag inte har ridit han så mycket, men idag fick han i alla fall komma ut i skogen lite och sträcka på sig. Hoppade en lite bana och testade även att hoppa en liten trippelbarr på 70 cm, det var första gången jag hoppade det på honom. Han kändes bra hela passet, lite seg men ändå framåt på hindrena. Känns som att han tycker det blir roligare för varje gång så jag tycker det är så synd att han är så pass gammal.
 
 
 

Skogs tur idag

Idag red jag på goldie ut i skogen, red mycket i trav och galopp så att hon gick framåt hela tiden. I veckan ska jag kanske testa hoppa henne också om det finns någon tid över, så det ska bli kul att hoppa någon ny. 

I morgon kommer tandläkaren till Valle så får vi se om det är något som behöver fixas. 



Valle idag

Text om idag och fler bilder kommer i morgon.
 
 
 

Heldag i stallet

Idag väntas en heldag i stallet jag ska hinna med 3-4 hästar, försöker även fixa så att någon kan fota lite så att det kan komma upp lite nya bilder. Kameran hänger i vilket fall med till stallet så några bilder kan ni förvänta er idag.

Övningsköra

Idag tror jag att jag nästan har gjort klart allt för att jag ska kunna börja övningsköra, idag var jag hos optikern och det gick bra blev inga glajjor i alla fall. 

Mitt schema för Valle den här veckan har verkligen inte gått som planerat eftersom jag har vart på handledarkurs för att börja övningsköra och idag var det som sagt optikern. I morgon ska jag i alla fall rida, funderar på att rida både Goldie och Valle imorgon. Även fast det står vila på Valles schema, det får jag lösa i morgon hur jag ska göra. I helgen ska jag även hinna med att ta hand om Krook lite, borsta och gå lite med honom. 

Nu ska jag ta och sova ska upp tidigt i morgon igen sen är det äntligen helg, lika efterlängtad som vanligt.
Goldie


Kurs

Min dag har gått i ett idag, började med att jag började jobbet klockan 6 istället för kl 7 och jobbade till kl 3-4. Efter jobbet åkte jag till Kumla för att gå på handledare kursen så att jag kan börja övningsköra, har inte börjat med det än. Känns som jag ligger lite efter med det, men det kommer att bli mycket köra eftersom jag kan övningsköra till stallet varje dag osv. 

I morgon kommer jag inte heller hinna till stallet för i morgon ska jag till optikern så jag kan börja köra. Efter det ska jag åka och fira min låtsas syster. Blir dåligt med tid nu när jag jobbar men jag försöker så gott jag kan med stallet osv.

Nu ska jag sova för ska upp till jobbet ännu en dag.



Uteritt

Idag efter sommarjobbet så åkte jag till stallet och idag red vi ut 4 st jag, Märtha ,Mimmi och Moa. Det var roligt att rida i en liten grupp det var längesen, man rider mest själv nu förtiden. Vi red i alla fall in på vägar där några av oss aldrig haft gått, men det blev en skrittur i stället för backarna idag. 

Imorgon kommer Valle få vila igen för har glömt bort att jag ska på en kurs i morgon. Fast på torsdag kör jag förhoppnings på, på schemat jag har gjort. Även ridlägret närmar sig nu och då ska jag vara ledig från jobbet i en hel vecka, hur skönt som helst sen jobbar jag på i två veckor till. Lite seg bara att jag får 4 veckor vanligt sommarlov. 
Mobil bilder 







Hööks

Är lite sugen på att handla lite saker till hästen och till mig, så har hittat en del saker på hööks som jag skulle kunna tänka mig att köpa. En del av sakerna behöver jag verkligen köpa, så som tränset, handskar, grimma, stövelstöd, stövelstrumpor och lädersmörjan. Så jag måste åka förbi hööks någon dag igen. Valle måste ha lite saker tills ridlägret.
 
Längtar tills mitt sommarjobb är slut så att jag har pengar.
 
 

RSS 2.0