Gårdagen

Hann inte skriva något igår så uppdatering om igår kommer nu i stället. 

Först var vi i Bellas stall och då red vi ut i skogen och red i några backar så dom fick träna lite. När vi var klara åkte vi direkt till Valle, men vi fick ta Valle och Patron istället för Goldie. Men vi red ut i skogen och sen gick vi till vattnet så dom fick plaska lite. Det var roligt att ha sällskap ut, så hoppas det blir fler gånger.











Lång helg

Så skönt att vara lite extra ledig innan man slutar, man får passa på att göra saker man annars inte brukar hinna.

Idag ska jag följa med Bella först och rida på unghästen sen ska hon med till Valle då ska hon låna Goldie. Alla blir ute skogen, så vi ska med lulla omkring. Senare ikväll tänkte jag även springa en sväng i spåret och hoppas på att det inte gör så ont i benen. Det börjar bli bättre nu så snart kommer det nog vara helt bra. 
Valle från igår när jag var ute och gick med honom.


Snart slut på allt

Äntligen är allt med skolan snart slut har bara ca 3 grejer kvar att ordna sen är allt klart, hur skönt som helst plus att vi är lediga torsdag och fredag så det blir en lång helg. 

Idag efter skolan gick jag först iväg och solade men två från min klass Moa och Nelly, efter det mötte jag upp Emelie och vi åt på la baugette innan jag åkte till stallet. I stallet red jag ut i skogen och mamma följde med och gick/sprang. Valle har ju inte rört sig på några dagar nu så han fick mest skritta och han var väldigt pigg. 
 
När jag kom hem bytte jag bara om lite snabbt till tränings kläderna sen stack jag ut och gick/sprang ungefär 5-6km, det bästa som finns när man vill släppa allt annat i huvudet runt omkring. 

Imorgon ska jag kanske åka och shoppa lite kläder till Grekland, kanske även svänger förbi hööks en sväng.
Dags att sova helt slut efter den här dagen.



För lite tid

Har haft mycket med skolan eller jag har mycket med skolan just nu, och det är inte så länge kvar så jag måste hinna bli klar med allt som ska göras. 

Va i stallet förut en stund och mockade och hälsade på Valle i hagen en stund, han börjar redan bli rund om magen. Fast i morgon ska jag försöka hinna rida lite snabbt innan jag måste hem och plugga igen. 

Längtar verkligen till sommarlovet nu.

Jag fyller om 9 dagar
Jag åker till Strömsholm om 12 dagar
Sommarlov om 18 dagar
Jag åker till Grekland om 20 dagar



Kvällstur

Bloggningen har varit lite nere eftersom jag har haft så mycket i skolan med nationella osv. Idag hade vi 3 matte nationella så har suttit med matte i 4 timmar, inget man vill göra en fredag. 

Blev inget med att åka ut till Valle för jag träffade en vän i stan sen åkte jag och red unghästen med Bella. Så himla skönt att rida på sommarkvällar, det är det men verkligen längtar efter. Vi red i alla fall i skogen och gick förbi ridbanan en stund för aft unghästen skulle få vara lite där, han tyckte det var lite konstigt från början men gick bättre i slutet sen red vi hem. 

Imorgon ska jag försöka hinna med stallet, rida Valle och sen rida unghästen med Bella sen på kvällen ska jag träffa några tjejer från klassen. 

Lite dåliga mobilbilder från idag.

Bella och hennes häst bilbo.







Bilder - Örsta

Bilderna från i helgen när jag var och fotade hopptävlingen i Örsta.
 
 

Skogen

I eftermiddags var jag hos Valle och han fick skritta ut i skogen eftersom han löshoppades igår. Han trasslade en hel del påvägen upp till skogen så det tog lite längre tid. På vägen stog han och studsa, stegra och backa. Efter att han slutade med det gick bara framåt så det blev trots allt en mysig tur i skogen. 

Innan var jag hos Bella och fotade.




Bilder

Snart kommer bilder ut från igår från hopptävlingen och idag när jag fotade min kompis.

Olycka

Har inte bloggat nått igår eftersom att igår när jag hade Valle i stallgången och tog av benskydden, så smart som jag är går jag inte runt till andra sidan för att ta bort vänster fram. Då blir han rädd för något och drar upp benen så knät hamnade i ansiktet på mig precis vid ögonbrynet, så nu är jag lite blå och har lite ont i huvet.

Innan löshoppade jag honom och det gick bättre än någon annan gång! Värmde upp han och lät han trava lite, sen fick och hoppa lite lågt så han blev uppvärmd. Lät han hoppa några gånger och höjde lite hela tiden, det slutade i alla fall att han kom över 130 hur lätt som helst. Så himla synd att han är 18år när man ser att han kunnat gått långt, han har utvecklas en hel del på det här året jag har haft honom. 

Idag ska jag kanske fota min kompis när hon rider, sen ska jag iväg och luncha hästarna.
Lägg märke till hans bakben i hoppen









Fölen

En liten tjuvtitt på fölen, tänkte fota dom lite bättre i helgen. Även få någon att kanske fota när jag rider, så att man kan få lite nya bilder. Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt i morgon.
 

Flera timmar

Idag blev det många timmar i stallet, hade insläppet så blev kvar där tills det var insläpp. 

När jag kom dit så mockade jag i boxen och hagen, fixade jag vatten och mat. Tog även ut baronesse och lät henne beta efter att jag släppt ut Valle och ponnysarna i gräshagen. Lät henne beta i 15-20min, tog in Valle där efter och red på banan. Red lite dressyr och han var lite loj så passet slutade när det gick som bäst, allt som vi har tränat på det kändes som allt det var borta idag. Inte så mycket att säga om det passet, sen släppte jag in hästarna.

Nu på kvällen har jag ätit här hemma med mamma och dom, imorgon ska jag ju till örsta och fota det kanske kommer upp lite bilder här från imorgon.
Mer bilder på fölen kommer kanske ut senare, hade kameran med ut idag.




Gräshage

Idag fick Valle gå ut i gräshagen och äta lite, snacka om lycklig häst och hans arabsida visade sig väl när han sprang omkring. 

Blev ingen ridning eller annat idag utan han fick ta en vilodag idag, så får jag se hur det blir i morgon. I helgen ska jag försöka ta med kameran till stallet och fota lite, det är även tävling i Kumla på lördag så ska dra mig dit och fota några jag känner. 

Inte många dagar kvar till skolavslutning och Grekland nu. 
Så himla fin


Promenad

Blev inget för Valle med lektion idag så jag gick ut och gick med han, sprang även lite så han fick sträcka lite på sig. Så borstade han lite först sen gick jag, mötte även en häst i skogen och han gick lugnt och snällt förbi. När jag kom tillbaka strechade jag Valle lite medans han fick äta gräs, efter det tog jag in baronesse och borstade. Hon är så himla mysig när man står och borstar henne, så synd att hon är skadad. 

Imorgon blir det kanske vila för Valle får se i morgon.



Ballerina

Kom nyss hem från marieberg och nu är jag påväg till stallet för att kolla på ridlektion och borsta baronesse. Från marieberg fick jag med mig ett par ballerinaskor, perfekt till Grekland och i sommar. Ikväll måste jag plugga lite som vanligt, en hel del kvar i skolan fram tills sommaren nu.




Kvarntorps trappan

Var även med mamma och dom idag och gick trappen i kvarntorp. Jag gick dock ett varv i trappen sen började jag tappa känseln vid binhinnorna så sprang i backen istället 4-5 vändor sen sprang och gick jag på asfalten lite. Känns lite jobbigt när man väl ska komma igång men himla skönt efter när man tränat ett tag. Måste börja komma igång mer med träningen känner jag efter idag, haha ne men träningen för mig är viktigt eftersom jag rider osv.




Massa lek och bus

Slutade tidigare från skolan idag och kommer göra det i morgon också på grund av att vi har nationella prov imorgon. Men i morgon kommer jag troligtvis borsta baronesse bara eftersom att Valle antagligen ska vara med på ridlektion imorn. Tänkte kolla på ridlektionen lite också.

Idag när jag kom till stallet hade Emelie en häst kvar att rida så vi red ut i skogen med Valle och Cloud. Vi travade och galopperade lite i vattenpölar längs vägen, sen gick vi till den långa rakbanan. Där rejsade jag lite med Valle och det är sjukt vad kul han tyckte det var, fick knappt stopp på honom och han gjorde även en massa bocksprång. Där på rakbanan körde vi bara galopp ut och in, efter gick vi vidare till lilla dammen och plaskade lite. Där går det att galoppera lite igenom vattnet sen upp för en backe, så man kan busa rätt mycket med hästarna där. Det ska inte bara vara seriöst varje dag när man rider, hästarna ska få busa av sig ibland tycker jag. 
Dåliga mobil bilder.



För mycket just nu

Blev ingen ridning idag för jag var tvungen att skynda mig hem och göra klart lite skolsaker, men nu är det klart så nu är det bara resten av allt som måste hinnas göras innan skolan slutar och det är ca 32 dagar kvar. I stallet förut så var ju Emelie också där för hon har praktik hos Jenny så hon hjälpte mig att mocka osv. I morgon ska jag rida ut i skogen tror jag eftersom att banan är blöt, men nu är det också väldigt blött ute i skogen men där kan man i alla fall galoppera i vattenpölar.
 
Jag fyller även snart så har satt ihop en bild med lite jag gärna vill ha, sakerna är från hööks.
Ridbyxorna: 649kr
Ridstövlarna: 1599kr
Schabraket: 329kr
Tränset: 599kr
Västen: 1075kr

Ridit unghäst

Har nästan nyss kommit hem från en ridtur med Bella, hon red sin och jag red 4åriga travaren. Vi red en runda men stanna på ett ställe och red lite volter, jag och travaren tränade lite på att gå på tygeln (i form). Det här var tredje gången jag red travaren och innan har han bara blivit riden med långa tyglar innan. Han är riktigt duktig och lär sig snabbt.
Det var skönt med en liten ridtur på såhär på kvällen, dock lite kallt men skönt. 

Bilder från idag.









Morgon utsläpp

I morse hade jag morgon utsläppet på hästarna, det var så himla mysigt att komma dit och alla hästarna var trötta och gnäggade. Ska åka dit senare igen och mocka osv blir ingen ridning idag pågrund av vädret, spöregnar idag så det är inte så roligt väder att rida i. Är hos Emelie just så vi ska äta nu sen får jag se när jag åker iväg till stallet, måste även hinna plugga en hel del idag. 



Livet är inte alltid rättvist

Det är inte mycket som är rättvist speciellt inte för ungefär ett år sen när den hästen som betytt mycket för mig, fick lämna jordlivet och allt annat. Idag skulle hon fyllt 11 år, och hon har varit ifrån mig i ungefär 2-3 år och jag tänker fortfarande lika mycket på henne och saknar henne mer än allt klarar knappt av att se bilder på henne. Tror inte att någon kan förstå hur mycket den hästen betydde för mig, hon fanns alltid när allt var som jobbigast. Hon var som en bästa vän sen tog allt slut när hon flyttade.
 
Jag började rida henne när hon var 6år, jag gick igenom mycket med henne från att hon inte ville gå över en bom till att hoppa 1m och från att inte kunna gå i form till att kunna rida lättare dressyrprogram. I början hade hon även väldigt mycket sadeltvång, men i slutet var nästan inget av det kvar man kunde spänna sadelgjorden i stallgången i lugn och ro och även hoppa upp på henne när hon stod helt stilla. Hårt arbete med henne lönade sig till slut, massa roliga och även dåliga/ledsna minnen har jag med från tiden henne som jag aldrig vill glömma. Hon var en sån personlig häst, hon var aldrig elak eller nått liknade hon var den mest pålitliga häst jag har haft att göra med. Sen kom det värsta som kan hända, att ens bästa vän säljs. Hälsade på henne en gång och fick rida henne osv, när hon hade bott på det nya stället 1år så skadade hon sig och det var gaffelbandet som gav sig. Hann i alla fall komma och säga hejdå till henne och det betydde mycket för mig, så jag åkte och pratade och kramade på henne i över 1 timme tills det var dags att säga det sista hejdå. Att se henne vara glad att jag var där även fast hon hade ont, gjorde mig både glad och ledsen. Att hon fortfarande kom ihåg mig så väl, det var det bästa jag kunde göra att komma och säga hejdå.. Dagen efter var hon i himlen.
Saknar henne En´Grandia f:2003.05.11 d:2013.02.04

Sista hejdå kramen med henne.

Hööks

Min lediga dag idag har bestått av en hel del grejer, väcktes av att Emelie ringde i morse. Var vaken ett tag efter det gick upp åt frukost, fick gå och hämta Maja på dagis. Runt 1 fick jag gå på Kumla marken med Maja, träffade farmor och gick upp och tittade på hennes nya katt. 

Påvägen hem svängde vi förbi hööks köpte en svamp och ett par ridstrumpor (alltså bara nödvändiga saker) testade även ridstövlarna jag vill ha och dom satt så bra, vill ha dom NU! Efter hööks åkte vi till stallet och fixade allt, hälsade lite på Valle i hagen också. Sen åkte vi hem och nu är jag hos några och ska äta.




Lunch

Påväg till stallet nu.





Slutat tidigt

Slutade redan efter första lektionen idag så hade bara träning. Då var jag ute och försökte springa lite, har ont i benhinnorna så har ju fått special inlägg till skorna som jag redan har berättat om tror jag. Sen har jag varit i skolan sen jag slutade och först plugga lite, men ska vänta här till runt två för då kommer Emelie till stan då ska vi gå ut och äta. 

Efter det ska jag till stallet i regnet och kolla på lektionen, allt med Valles box och det är klart för hon som ska rida han på lektionen var snäll och fixade de åt mig. Jag ska borsta Baronesse lite sen också. 



Kallt

Kom nyss hem från stallet och jag håller på att frysa ihjäl, kan inte förstå att jag låg ute och solade för ca 2veckor sen. Och i stallet regnade och blåste, ska snart ta en varm dusch efter att jag har ätit sen plugga lite och kolla på film. 
Hade även matteprov förut och blev godkänd så himla skönt så nu är det inte så mycket kvar i skolan. 

Förut när jag kom till stallet tog jag in Valle en stund och borstade han sen tog jag på honom ett täcke sen fick han gå ut igen. Sen fixade jag klart allt annat i stallet, men hö var redan klart för Emelie hade tydligen varit i stallet då hade hon fyllt mitt hö. Imorgon ska jag borsta Baronesse och sen ska jag titta lite på ridlektionen.




Barbacka

I dag blev det en barbacka ritt på banan idag och Emelie var med och red på Merlin så det var roligt med lite sällskap. Red mest på stora volter idag och träna lite halter och galoppfattningar i högervarvet men idag satte han dom klockrent fin och samlad och rätt galopp. Så stolt över han, så roligt att se att saker gör skillnad när man har ridit en häst, det som gör att man bara vill fortsätta även fast det kommer hinder ivägen ibland. I morgon ska han ju få vila och på onsdag är det lektion på tur, hoppas att han sköter sig men det tror jag. Eftersom att han är en lite speciell häst så blir man lite nervös när någon helt annan ska rida sin häst. Men dom som rider lektion har jag sett rida förut så tror inte att det ska vara några problem. 

Har även en film från idag så den kanske dyker upp här någon dag om det skulle vara något ni vill se.

Några dåliga bilder från filmen.







Stressigt

Stressat igenom dagen i stallet eftersom min bror fyller år i morgon så vi ska fira han idag. Men i stallet mockade mamma och fixa allt medans jag red, red ett kort pass på ca 30min. Red mest igenom trav och galopp i galoppen i höger varvet så gick det riktigt bra blev bara en fel galoppfattning sen höll han sig. Han gick bra idag i några stunder gick han riktigt fint. 

På onsdag ska nog Valle vara med på ridlektion så jag ska rida imorgon också sen får han vila tisdag sen rider jag på torsdag igen.




Ridit unghäst

Hann inte blogga igår för allt gick i ett hela dagen. Först var det lite segt så vi låg bara och kollade film, sen bestämde vi oss för att vi ville rida ut i skogen så jag fråga Jenny om Emelie kunde låna goldie. Fast Goldie har nyligen varit skadad så vi skrittade bara och jag passade på att rida barbacka och vi passade också på att gå in på vägar vi aldrig hade varit på, men det ledde ingenstans så vi gick hem. 

Efter det åkte jag till Bella och skulle rida ut med henne hon red på sitt fullblod och jag red på travaren, den är så himla gullig den är ca 4år. Testade att få ner honom på tygeln lite i mellan åt och till slut gick det faktiskt bra så höll han det i några steg, han har nästan bara blivit riden på långa tyglar förut. I traven så var han ju såklart lite konstig eftersom han är en travare men när jag väl sakta av lite så höll han ner huvet lite då kändes traven mycket bättre. Ska nog rida honom i morgon också så det ska bli roligt.








1 Maj

Just nu sitter jag hemma hos Emelie och vi sitter och kollar på en film som går på tv. Förut var vi ute och gick en sväng så vi gick till ett par hästar som Emelie red förr. Sen har vi inte gjort så mycket mer, förut var jag hos Valle. Han fick vila idag också men i morgon ska jag rida en sväng i skogen sen efter det ska jag följa med Bella till hennes stall. Där ska vi rida ut med hennes häst och en unghäst som står där. Jag har bara ridit unghästen en annan gång, så det ska bli roligt att få göra det igen. 

Bild från förut.



Valborg igår

Eftersom att det var Valborg så hann jag inte blogga riktigt, eftersom att jag kom hem från stallet ganska sent. 

Igår var det ju egentligen meningen att Valle skulle vara med på ridlektion men eftersom det var Valborg så var det bara två som kom så han behövdes inte igår. Fast jag tog ändå in baronesse (Jennys häst) och borstade henne, stog och borstade henne länge i ungefär 40min. Hon var mysig att ha att göra med och gosig, ska ju vara med henne några onsdagar fram över så det ska bli roligt. Valle fick vila idag från allt men jag stog ute i hagen en stund och gosa med honom, plockade även en hink med gräs och slängde in i hans box. Jag mockade även i hagen, men jag behövde inte mocka igår eller nått eftersom Jenny hade varit snäll och gjort det åt mig. 






RSS 2.0