Dressyr - Bilder

Nu har jag fått lite tid över och lägga ut bilderna, sen ska jag försöka plugga mer igen. I morgon är mina två första lektioner inställda så jag börjar efter lunch, så ska äta på fresh food med tjejerna innan skolan.
 
 

Dressyr

Miranda var med och fotade idag när jag red och mer bilder kommer i morgon.
 
Smakprov
 

Sent inlägg

Segaste dagen i skolan Idag men dagen blev bättre så fort jag kom till stallet. Blev i alla fall en tur i skogen idag, och den här gången gick det mycket bättre utan trassel eller nått. Red mycket i trav och en del i galopp, i traven gick han jätte bra och mjukt men i galoppen blev han lite pigg. 

Imorgon blir det vila för Valle och på lördag kanske jag kan fixa någon som kan fota mig och Valle. 

Godnatt alla!



Onsdag

Just nu försöker jag att komma en bit på min historia uppsats, är ganska mycket kvar men det är inte så bråttom att lämna in.

I stallet idag hade Jenny lektion och jag red också på banan, så då får man rida lite där man får plats men det brukar gå bra. Vialli var mycket lugnare idag än vad han var igår så det gick lite lättare att rida idag, fortsatte lite med att sitta ner i traven och gjorde även mycket halter. Han var ganska ofokuserad i mellan åt och då tvärstannade han och slängde med huvudet åt sidan, han är verkligen med och kollar så att man själv är fokuserad uppe på ryggen. 

Efter jag hade ridit så fixade jag allt i stallet och åkte hem.




Ingen toppen dag

Imorse vaknade jag lite halv dålig, men hade matteprov så var tvungen gå. Eller man slipper få massa saker som bara fylls på hela tiden så det är skönare och få det gjort. Men själva provet gick väl inte sådär super bra men får hoppas på det bästa. 

När jag kom till stallet så blåste det knappt något alls, men när jag hade fixat klart Valle och gick på asfalten upp mot skogen så blåste det på för fullt. Kom inte längre än till skogskanten för att det låg en nerblåst soptunna där som lät, så han trippade baklänges och tänkte skena hemåt. Och han har ju stått några dagar så han har så mycket över energi nu, men i alla fall så bestämde jag mig för att gå till ridhuset.

Där var han också lite knäpp och loj i början, men red på lite lugnt eftersom han har stått. Travade ganska mycket och satt för det mesta, körde inte så mycket galopp några varv på båda volterna i båda varven. Det gick i alla fall bättre i slutet och när vi skulle gå hem så skrittade jag av honom för hand och då var han äntligen lugn igen. 

Under hela tiden hann min telefon dö och jag kunde inte min kod, så jag råkade göra att man var tvungen att skriva in PUK koden. Så eftersom jag inte kunde skriva att jag var klar och kunde åka hem så fick jag tillbringa två extra timmar med Valle. Så min dag har varit både bra och dålig idag.

Baksidan av stallet



Sjuk

Förlåt för dålig bloggning, men det har inte blivit så mycket i helgen eftersom jag har/är sjuk. Men det är roligt att ni ändå kikar in på bloggen. Så jag har även inte kunna ridit nått, men ska försöka rida i morgon.
Då blir det nog bara en lugn tur i skogen. Igår var jag först med Emelie ut till hennes häst och fotade när hon red på en ridbana, så jag fick lite motion också. Efter det fick jag skjuts till Valle och där skulle jag egentligen ha ridit men blev sämre så hann bara borsta honom innan jag var tvungen att åka hem igen.
 
Idag eller någon dag i veckan kommer det förhoppningsvis dyka om en ny header och design här på bloggen, en lite mer vår/sommar design.
Emelie´s nya "foderhäst"
Min fina Vallis
 
 
 
 

Jagat hästar

Mina jhonny bulls skor som jag beställde blev lite förstora, men idag fick jag hem mina nya i en mindre storlek. Så nu passar dom perfekt, skomodellen är lite stor i storleken så man måste köpa en storlek mindre. 
 
Idag i stallet när jag stog och fixade Valles mat hör jag en häst galoppera så jag spinger ut och kolla då var tre av dom på rymmen. Så jag och mamma fick försöka fånga in dom, och staketet var helt trasigt in till en annan hage med två andra hästar så det var skönt att inte alla stack. Det slutade med att vi släppte in alla hästar istället. Så blev ingen ridning idag, men imorn ska jag i alla fall rida sen får jag se vad jag se vad jag gör i stallet i helgen. Får se om någon kanske kan fota på lördag på banan om den är bra och inte jätte blöt, annars kanske man kan fota ute någonstans. Så till helgen kan ni kanske förvänta er lite bilder.
 
 

Bra och dålig dag

Min dag idag började inte speciellt bra, för att det började snöa. Varför ska det snöa nu när det höll på att bli vår, det är vitt överallt ute nästan. Hoppas på att det blir bättre väder snart så man kan rida ordentligt i skogen och banan igen. 
 
Jag tänkte ju rida ut i skogen idag och rida lite i backarna men blev inget med det nu när det kom snö, det blev snöstyltor direkt. Så jag red fram och tillbaka på asfaltsvägen sen red jag på banan en sväng. I början gick det hur bra som helst och han var avslappnad, men efter en stund blev han helt knäpp och skena några gånger och hoppa upp i luften och sparkade och bockade. Satt i alla fall kvar, men idag vet jag inte riktigt vad vi höll på med, blev i alla fall lite bättre på slutet igen så att det kändes lite bra igen.
 
Vill ha sommar nu..
 

Instagram

Ni kan även följa mig på instagram.



Ridbanan

Idag var det lite bättre väder så det var skönt, red på banan idag. Han var väldigt pigg eftersom att jag inte har ridigt på två dagar, men det var lite kul.
Han var riktigt fin idag och ganska mjuk för att vara så pigg, Moa red på sin ponny och hoppade banan och då ville gärna Valle också vara med så han  hoppade upp i luften och sparkade några gånger. I morgon ska jag nog rida ut i skogen och då ska jag försöka trava ganska mycket eventuellt gå i klätterbackarna lite.

Ikväll är det ryttareliten igen det får ni inte missa!



Värsta vädret

I morse när jag vaknade var det lite snö på backen och det blåste massor, fick även skjuts till skolan så slapp ta bussen. Och nu är jag hemma och har redan vart hos Valle, det blev ingen ridning för att jag inte mår så bra och att det blåste så mycket. Men i morgon ska jag rida och jag hoppas det blir en sväng i skogen. Får hoppas på att vädret är bättre i morgon.

Nu ska jag plugga lite och senare kanske det kommer ut lite bilder.



Är segast i världen

Jag är verkligen seg med allt jag gör, det blir att jag gör det senare och senare osv. Men i alla fall igår kom Emelie hem till mig igen på kvällen vi åt lite godis och tittade bara på film, jag somnade jätte tidigt så vaknade också rätt tidigt i morse. När vi hade vaknat åt vi frukost lite snabbt sen åkte vi ut till Valle, där mockade vi och fixade mat lite snabbt hann även mysa lite i hagen med honom. Sen kom Emelies mamma till stallet och skjutsade oss till en ny häst som Emelie rider. Där så fotade jag lite när hon red sen mockade och fixade hö.
 
En liten snabb text av min dag.
Bästa hästen!
 
 
 
 

Lite hoppning

När jag och Emelie kom till stallet så hjälptes vi åt och fixa Valles grejer mocka och fixa hö. När vi var klara tog vi in Valle och Merlin och borstade dom, Valle var riktigt skitig idag så det tog en stund att bli klar. När jag nästan var klar så kom Moa och Anna. Idag fick jag även låna en av Jennys hoppsadlar, snällt att man kan få låna sådär ibland, det var i alla fall skönt att sitta i en annan sadel än dressyrsadel hela tiden.
 
På banan skrittade jag lite gjorde några halter, när jag skulle börja trava lyssnade han inte riktigt på skänkeln så han kom inte fram direkt. Efter ett tag när jag hade galoppera så lyssnade han super bra på skänklarna, han var verkligen fin idag men han hoppade inte lika bra som sist. Sista hindret jag hoppa var en oxer på ca 85cm och det blev det bästa hoppet idag den kändes riktigt bra.
 
I morgon kanske det blir skogen eller bara vila för honom, jag ska även med Emelie till hennes nya "foderhäst" och kolla fota lite och kanske även få testa lite. Så det ska bli roligt.
 

JB skorna

I morse fick jag äntligen hem paketet med mina Jhonny Bulls skor. Är verkligen nöjd med dom, får se på måndag hur dom är att ha på sig en hel dag eftersom på helgerna har jag mest ridskorna på. På hemsidan såg skorna lite mörkbruna ut men när jag såg dom i verkligenhet var dom svarta, så det var lite tur eftersom jag inte är speciellt förtjust i brunt..
 
Bilder och text från dagen i stallet kommer snart.
 
 

Lördag

Godmorgon alla, om några timmar ska Emelie och jag åka till stallet och mocka och sånt först kanske fixa hindrena lite också eftersom det står hoppning på schemat idag. Anna och Moa kommer till stallet senare och ska kolla när jag rider och jag hoppas dom kan knäppa några bilder. Även Emelie ska rida idag på Merlin så det ska bli kul idag. 

Blir det några bilder idag så kommer dom ut ikväll.



Ingen bloggning.

Blir inte så bra bloggning idag för att jag kommer inte komma hem förns sent ikväll. 
Först var det skolan, då hade jag träning och hälsa på morgonen då var vi i gustavsvik och bada. Slutade lite tidigare idag för våran teckenspråkslektion var inställd, så kom lite tidigare till stallet idag. Fast idag fick han vila för i morgon ska jag hoppa och för att jag skulle hem till Emelie och just nu sitter jag här hemma hos henne, sen får vi se vad som händer ikväll. I morgon kommer i alla fall Anna, Moa och kanske Nelly hem till mig då kanske någon av dom skulle kunna fota när jag rider så att det blir lite nya bilder.
 
See yaa 
 
 
 
 
 

Skogen och Fresh food

Idag var det fint väder men ganska kallt, men imorse åkte skinnjackan fram. 
När jag kom till stallet förut så var det fortfarande sol men det blåste ganska mycket men det blev en tur ut i skogen i alla fall. Han var ganska spänd men ändå inte så mycket som jag trodde, jag trodde han skulle trassla osv. Han hoppade till i galoppen en gång sen var det inte så mycket mer förutom att han var lite på tårna. Det är så roligt att rida i skogen med Valle han blir så pigg och glad men ändå inte är direkt dum så det är skönt. Såklart var det lika roligt som vanligt att komma ut i skogen lite.

När jag kom hem väntade jag mig mat från fresh food, finns nog ingen bättre mat än det! Det är så gott, haha. Imorgon får jag se om Valle ska vila eller om det blir ett lättare pass på banan.




Typiskt hästfolk?

Igår beställde jag hem ett par skor, blev ett par Johnny Bulls i ridskor form. Är det typiskt hästmänniskor? Att man vill se likadan ut i stallet och till vardags. Ne men "ridstilen" har ju blivit mycket till en vardagsstil, eller det är mycket som ser ut som att vara lite mer i "ridstilen".

Jag hoppas i alla fall att skorna ska bli bra och passa, hoppas dom kommer i veckan så kommer det mer och bättre bilder på dom.

Det är dom här som jag har beställt.








Lära sig rida

Idag var det Majas tur att rida igen så idag red jag inte Valle utan han fick vila idag men blir ridning för mig i morgon. 

Det är så roligt att förklara för sånna som vill lära sig rida när man ser framgångar efter varje gång. Idag testade Maja och Merlin på att göra halt, svänga, stå i fältsits över bommar i skritt och trav. Hon har även börja försökt rida lätt, ska bli kul och se när det sitter bättre. I slutet så testade hon även galoppera några språng på honom och hon har inte galopperat i hela sitt liv och det såg faktiskt riktigt bra ut för att vara första gången! 

Längtar redan tills i morgon då jag ska rida på Valle, han vart nog lite ledsen när han inte fick träna för han stog och gnägga i hagen så fort jag gick förbi. 




Min fina vita

Sitter just nu i soffan i väntan på att ryttareliten ska börja. I stallet förut tänkte jag rida ut när det var så fint väder men ångra mig så skrittade på långa tyglar upp på asfalts vägen sedan vände jag och red på banan. När jag kom till banan blev han lite lost och det stog hinder framme så tror att han hellre ville hoppa en kört dressyr idag. 
Efter ett tag slappna han av lite då galoppera jag några varv runt banan, på långsidorna stog jag i fältsits och lät honom sträcka ut och på kortsidorna satte jag mig och samla honom. Gjorde så några varv åt båda hållen sedan travade jag av honom. 



Ryttareliten

Ikväll klockan 20:00 kommer ett nytt program sändas på SVT1, det är ryttareliten och i kvällens program kommer man bland annat se bröderna Zetterman när dom berättar om sin historia. Så sitt framför tvn ikväll alla ryttare.



Inte bra att ha vita hästar ibland

Åkte hem lite tidigare från skolan idag för mår inte så himla bra, så just nu ligger jag bara i sängen och pluggar men ska snart titta på en film. 

När jag åkte från skolan tog jag stallet direkt så jag fick det gjort, eftersom jag inte mår jätte bra så blev det bara mockning. Imorgon blir det nog ett pass på banan. 

När jag kom till stallet fick jag syn på det här, en anledning varför man egentligen inte ska ha vita/ljusa hästar.



Idag-söndag

Idag när jag kom till stallet hade Valle och ponnysarna precis fått hö, så jag mockade och fixade mat åt Valle och Cloud. När jag var klar tog jag in Valle, vi red ut en sväng i skogen. Fast när jag skulle gå från stallet trasslade han och vägrade gå men när jag väl fick fram honom gick allt så himla bra. Travade och galopperade mycket idag, när jag var påväg hem kom jag ikapp Märtha och Mimmi från stallet så red tillsammans med dom hem. 

Sen när jag var tillbaka till stallet så var det Clouds tur. Vi red på banan, han var ganska spänd eftersom det blåste lite ute. Det mesta jag tänkte på var att få fram honom. 












Igår-Löshoppning

Om en stund ska jag åka till stallet, ska rida Valle och Cloud idag. Valle ska jag mest ta det lugnt ut i skogen eftersom han löshoppades igår, Cloud blir det att rida på banan.
 
Igår när vi löshoppade så fick Moas ponny Sessan hoppa först, sen var det Valles tur och han tycker det är så roligt att springa så han springer hellre än att hoppa. När han väl började hoppa så var han redan ganska trött så det gick lite segt, han hoppade i alla fall 130. När Valle var klar tog jag ut Merlin och lät honom också hoppa lite, när han hade hoppat klart fick han busa av sig lite innan han fick gå in.
Merlin
 
 
 

Tiden räcker inte till

Hann inte riktigt med att blogga igår, var i stallet i flera timmar sen träffade jag Moa och Anna. Så bilder och text om gårdagen kommer snart, håll utkik!


Godmorgon-lördag

Vaknade nyss för en stund sen, är jätte trött så vill somna om en stund innan jag ska upp och rida och löshoppa. När jag kommer ut till stallet ska jag mocka först, då får jag hjälp mamma så då går det fortare. Sen ska jag rida Cloud idag, det blir nog på banan för tänkte skynda lite och bygga upp det vi ska löshoppa. 

Kameran åker med sen, så måste borsta Valle innan lite eftersom det är inte så kul att ha en vit häst just nu när all lera kommer fram. 

Klippte Valle lite igår tyckte det behövdes så det skulle se lite tjockare ut, måste egentligen klippa lite kortare. Valle har inte direkt lång man så det behövs inte klippas egentligen, men på andras hästar som har lång man
Om man inte sköter den och låter den växa då tycker inte jag det är fint längre.
Måste nog fixa den lite till sen.



Äntligen fredag

Äntligen helg, efter skolan åkte jag till stallet och red lite på banan. Det blåste ganska mycket så det var ganska smart att välja banan. Han var ganska pigg och gjorde några av sina språng hoppa upp i luften och sparka. Men det gick bra den här gången också, han var ju tvungen att gå lite idag eftersom han ska löshoppas imorgon. 

Tar med mig kameran imorn så det blir lite nya bilder.



Äntligen hemma

Nu har jag nyss kommit hem från skolan och stallet, i skolan hände inget speciellt hade idrott och andra lektioner. När jag kom till stallet så kom Valle till öppningen så gosade log med honom innan jag gick och fixade allt i stallet. Red inte idag för mår inte riktigt bra så han får vila idag, men imorgon måste han röra sig lite eftersom han ska löshoppas lite på lördag. 
Innan jag åkte hem gick jag ut till hagen och satt på stenen och gosade lite till och gav han lite godis.







Torsdag

Snart är det äntligen helg, eller det är ju två hela skoldagar kvar. I helgen ska jag och Moa kolla om det går att löshoppa hästarna, eftersom banan är ganska bra nu. På lördag ska antagligen tjejerna komma hem till mig då ska vi äta och titta på melodifestivalen. 

Sitter i bussen just nu påväg till skolan, det är en ganska seg dag idag men det är bara att hålla ut! Senare ska jag till stallet direkt efter skolan.








Silver/grå outfit

Satt och kolla lite på nyheter på olika hästsport sidor och hittade fina grejer på Horze. Känns som att jag måste köpa på mig lite schabrak och tröjor, så att man samlar på sig olika outfit´s.
 
Här är några saker jag fastnade för, lite tråkigt att det är silver/grå eftersom att Valle är vit. Så vet ju inte om han skulle kunna passa i det, vad tror ni? är lite sugen på tränset.
Tröjan och tränset kan man ju ha till nästan allt, men schabraket vet jag som sagt inte om det skulle passa.
 
Tröjan skulle vara perfekt med en svart väst över, original pris är 889kr
Tränset tycker jag är ganska stilrent, lite tråkigt bara om stenarna skulle lossna 579kr
Schabraket är riktigt fint, skulle vara finare utan märket men det är bra pris 299kr

Sorry

Är hemsk ledsen över dåligt bloggning, men har haft två prov jag var tvungen att plugga till som jag hade idag. Hoppas det gick bra, har så mycket med skolan nu som jag måste jobba ikapp.
Idag var jag inte i stallet eftersom att jag var tvungen att göra ett prov efter skoltid, men imorgon ska dit i alla fall. Är det fint väder ska jag passa på att rida ut en sväng i skogen.
 
 

Grekland

Igår beställde vi en resa till Grekland-Kreta, ska åka dit med min farmor och mina kusiner i juni. Ska dit den 15 juni två dagar efter jag slutat skolan. Har redan varit i Kreta en gång men det är inte samma hotell men det är alltid kul att komma tillbaka.



Maja och Merlin

Det gick bra förut när Maja red på Merlin, dom fick gå över bommar och trava några steg och tränade lite på att rida lätt. Han kanske inte är den bästa hästen att lära sig rida på, men grunderna går bra öns sålänge. 

I morgon ska jag rida på Valle igen, vet inte riktigt vart eftersom jag måste hinna plugga också. Ikväll ska jag titta på top model och talang, vet inte vad som har hänt mer mig har börjar kolla mycket på tv helt plötsligt.. Måste även hinna plugga till mitt historiaprov imorgon! 



Ingen ridning idag

Idag får Valle vila men i stället så kommer min låtsas syster hit och ska få rida lite på merlin. Så just nu är jag i stallet och har nyss mockat klart osv. Men mer bloggning kommer senare!

Hemma

Nu sitter jag och väntar på att ponnyakuten ska börja, jag kom hem för inte så längesen. 

Valle red jag ju ut med, red med Moa och vi red i klätterbackarna och lite på banan. Valle busade lite i skogen men sen gick det bra. Cloud red jag bara på banan en stund, och han gick också bra. Jag red inte så länge eftersom jag hade insläppet, men då fick jag lite hjälp så det var skönt. 

Imorgon ska nog Valle få vila.





Ut i skogen

Just nu väntar jag på att Valle ska äta klart sen ska jag rida ut med Moa i skogen med Valle. Vi ska gå och kolla om klätterbackarna är bra, då ska vi rida där. Sen när vi kommer tillbaka så ska jag rida cloud men det blir nog bara på banan.



Bästa hästen

När jag kom till stallet mockade jag och fixade mat, för när jag precis hade kommit fick dom lunch. När jag var klar tog jag in honom och borstade, när jag var klar skrittade jag fram på vägen en bit sen vände jag och gick till ridbanan.

När jag kom till banan så stog det massa hinder framme så jag bestämde mig att hoppa lite. Först så travade jag runt lite och gjorde volter, ökade och gjorde halter. Började galoppera sen skrittade en stund, sen började hoppa på ett litet kryss i trav och galopp. Hoppade två oxer också, och ett rättuppstående. Oxrarna låg på 80cm och dom andra hindrena låg runt 50-60cm, han hoppade bra idag med bra språng. Han gick även bra hela ridpasset idag, ville inte sluta rida. 
Världens bästa! 





1 mars

Ny månad och snart vår förhoppningsvis, men just nu snöar det lite men hoppas det inte blir mer nu. Snart kan jag nog börja cykla till stallet.

Snart ska jag åka till stallet idag ska jag rida på banan. Det är så skönt att vara i stallet på helgen, då behöver man inte stressa något utan man kan ta det lugnt. 

Igår var jag ju och fixa fodervärdsavtalet så nu har vi skrivit på ett halv år till, och jag hoppas att jag kommer ha han längre! Jag har redan ridit honom i 1 år redan.





RSS 2.0