Otrolig häst idag

Ridpasset idag var näst intill perfekt, hur mjuk och fin som helst.
 
När jag kom till stallet så bytte jag om sen tog jag direkt in Valle och borsta han och försökte få bort lite smutsfläckar, dom är verkligen svåra att få bort på vita hästar. Måste ta och köpa ett bra skimmel schampo snart så jag har en vit häst i sommar. När jag hade borstat klart så funderade jag på om jag skulle ut i skogen till klätterbackarna eller om jag skulle känna igenom honom på banan. Till slut valde jag banan så idag vart det ett dressyrpass som för mestadels var perfekt.
 
Började med att skritta fram sen kortade upp tyglarna och gjorde volter i varje hörn och halter, tre på långsidorna och en på varje kortsida.
 
Ungefär sådär.
 
Gjorde likadant i båda varven i skritt, lät honom sträcka ut lite efter det. Samlade upp honom och gjorde allt i trav, där han skulle snabbt reagera på skänkel efter halten så att han kom fram i trav och höll sig samlad. Jag satt ner i traven hela tiden, en hel del utan stigbyglar också för att träna upp min balans mer när jag sitter i sadeln. Körde lite galopp på långsidorna innan jag lät honom sträcka på sig igen. När jag kortade upp tyglarna igen så kände jag verkligen att han var samlad och mjuk så körde lite till innan jag galoppera några varv åt båda hållen. Det var då han förvåna mig som mest idag eftersom han har haft svårt med höger galoppen ett tag, men idag fattade han fel två gånger, men till slut fattade han rätt flera gånger på rad. Han var även samlad när han väl fattade rätt galopp, för några veckor sen fattade han alltid fel galopp och väl när han fattade rätt så kunde han inte samla sig utan bara sprang iväg. Så nu känns det som att det är påväg åt rätt håll i alla fall, det känns riktigt bra.  

Just nu

Ingen skola för mig idag heller eftersom jag inte kände mig helt 100 imorse och imorgon är det ett nationellt prov i skolan så känner att jag måste vila lite innan. Så just nu ligger jag ute på tomten och solar lite försöker även skriva klart en historia uppsats som jag har ganska mycket kvar på. 

Tänkte också nämna att jag har lånat ut Valle på onsdagar till Jennys lektioner på gården, så på onsdagar ska jag i stället pyssla om hennes skadade häst Baronesse och borsta osv. Så henne kommer ni få höra lite om på onsdag. Ska även kolla lite hur Valle sköter sig på lektionen och hoppas på att han är snäll. 

Ska till stallet lite senare i eftermiddag och hoppas på att jag kan rida ut i skogen en sväng i klätterbackarna.

Just nu 


 

2 senaste

De två senaste dagarna har jag inte riktigt haft tid för bloggandet, men i fredags var ju min låtsas syster med och red på Merlin. Hon fick träna lite på halter och fortsätta att träna på att rida lätt. Det gick bra sen gick vi även ut mot vägen för att skritta av honom, det tyckte dom båda va roligt. 

I lördags var Emelie med ute i stallet och red på Merlin, så jag hade sällskap ut. Vi red i skogen, kollade lite på vägar vi aldrig varit inne på. Vi gick även ner till lilla "dammen" och plaskade lite där och galopperade även lite i vattnet. Han höll sig på backen hela ridturen, men i början ville han trassla lite och ville vända hem osv.

På kvällen åkte jag även hem till Emelie och sov där, så idag har jag mest legat ute och solat. Senare på eftermiddagen åkte jag till stallet, mockade bara osv idag. I morgon ska jag försöka hinna rida ut en sväng i skogen och gå i klätterbackarna hade jag tänkt. 

Maja och Merlin i fredags.

Ridturen i lördags.













Börja rida

Idag blir det ingen ridning för min del, men min låtsas syster ska få låna merlin och få rida lite. Jag försöker lära henne att rida, det är inte så ofta hon är med i stallet. De få gånger hon har varit med så har hon faktiskt lärt sig en del, hon har både fått ridit på Merlin och hon har även skrittat lite på Valle och gått över lite bommar osv. På Merlin har hon travat och börja rida lätt och även börjat galoppera några språng. Får se vad hon vill hitta  på idag.





Långt lov

Mitt lov har inte riktigt tagit slut än eftersom jag har blivit sjuk men vet inte riktigt vad det är men har varit på vårdcentralen och fått någon medicin så länge. Jag hoppas på att må bättre till helgen så jag kan ut och rida lite i skogen. 

Idag i stallet gjorde inte speciellt mycket eftersom jag inte mår så bra, och jag kollade även på fölet som hade kommit igår kväll. Det är hur gulligt som helst nu är det bara att vänta på nästa föl. Ska bli roligt att få se dom växa upp! 

Ikväll måste jag försöka plugga lite så att jag inte kommer så mycket efter i skolan, sen ska jag bara ta det lugnt och försöka bli lite frisk.




Tatuering

Nu på lovet så åkte jag iväg och tatuera mig, jag tyckte den blev bra men känns som att det behövs nått mer vid handleden så funderar på att tatuera nått hjärta eller liknade. Är även sugen på att göra flera tatueringar till, har redan hittat en till text jag skulle vilja ha.

Min tatuering





Bloggning på låg nivå

Har inte bloggat på flera dagar som ni kanske har märkt, men har haft det mycket med skolan och nyss haft lov så har mest tagit det lugnt. Och snart dyker det förhoppningsvis upp en ny design här, en lite mer "sommar" design.
 
Igår skoddes Valle och innan så red jag och Emelie fotade lite. Jag hoppade och det var ett tag sen så det gick kanske inte jätte bra. Hoppade inte så jätte många gånger, men han rev några gånger och stannade en gång. Kom i alla fall upp till 1m, ska försöka hoppa lite mer i sommar så att det blir lättare för honom. Han är ju ganska gammal men han klarar nog av att hoppa ett tag till i alla fall.
 
Bilderna från igår.
 
 

Skogen

Min dåliga uppdatering beror på att jag har alldeles för mycket i skolan, men försöker så gott jag kan med bloggen och allt runt omkring. I alla fall idag var ute i skogen och red, gick till ett vattenhål där han fick dricka lite och plaska runt lite sen red jag en runda och hem. Det blev mest skritt idag men han var väldigt pigg så var tvungen att trava och galoppera lite också. 

Att komma till stallet efter skolan måste vara det bästa som finns.



RSS 2.0