2013

Lite blandade bilder från i år när jag har haft Valle.
En sommarkväll när jag hade lite hoppträning för mig själv.
En dressyrträning.
En bild från vinter i början när jag börja rida han.
Från samma dag.
När jag hade ridit han ca 2 månader.
Från 4-5 gången jag hoppade han.
En glad bild, blev så himla glad när jag såg den här bilden.
En av våra bästa dressyrpass.
Årets bästa bild, haha.
Valle när han var med på ridläger i somras.
En av första gångerna när jag red dressyr på banan.
Sommar mys i hagen.
Mer dressyr.
Galopp i regnet med bästa Valle.
En av dom finaste bilderna på honom.
Valle och Baronese.
Löshoppade några gånger med honom också.
Skrittar av lite från marken.
Sommarkväll i hagen.
Blev massa barbackaritter.
Massa höstbilder på Valle.
När min lilla dressyrprins klippte 1m.
Bilder från ridhuset.
 
Nu ser jag fram emot 2014 med full av träningar och skoj!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

 
 
 

Dagarna hos Josse

Hej allesammans! jag har inte bloggat på grund av att jag har varit hos Josse i ca 4 dagar, kommer knappt ihåg när jag åkte dit haha! Känns som att jag varit där jätte länge, men vi har haft roligt också.
 
Första dagen red vi ut på hennes hästar Bella och Miller i skogen och sen på kvällen drog vi på en fest en stund.
Andra dagen red vi lite dressyr på Bella sen gjorde vi inte så mycket mer.
Tredje dagen tog vi Bella till ridbanan och hoppa lite, det kändes lite konstigt att rida en annan häst, så det var lite svårt haha. Hon hade ett litet speciellt sätt att hoppa på så det såg lite fult ut vissa gånger. Jag testa hoppa lite hinder på ca 70cm sen till slut så hoppade jag oxer på 90cm, hoppa det ca 3 gånger och en av dom gångerna såg väl helt okej ut haha! Sen när vi var klara så tog vi in Miller och Boysen så red vi ut en barbacka tur på dom i skogen, jag red på Boysen som är ca 108 hög haha och Josse red på Miller.
Fjärde dagen red vi ut på Bella och en islandshäst som Josse red på förr. Då red jag på Bella och hon på islänningen.
 
Bilder kommer senare eller i morgon!
 
I morgon ska jag rida på Valle uppe i ridhuset ifall det inte är upptaget, så tänkte jag hoppa lite ifall det går. Han har ju inte blivit riden på några dagar men det ska nog inte vara problem att hoppa lite. I morgon ska även Miranda följa med och fota så det kommer komma lite nya bilder imorgon. Emelie ska kanske också med upp till ridhuset och rida Merlin ifall hon kund, annars kanske jag får låna han.
Längtar till sommaren.

Helt sjukt!

Ursäkta för dålig uppdatering men nu när det är julafton och nyår snart så är det en del saker man måste fixa innan så har inte riktigt haft tid. 
 
Men i alla fall nu när jag satt och tittade på uppesittarkvällen, så tänkte jag söka lite om Valle på internet. Fast jag hittade inte så mycket mest lite bilder när han tävlade distans och det är nog det sjukaste jag sett! Han är sjukt smal på bilderna och då tävlade han 12mil i distans. Jag förstår inte ens hur man kan tänka sig att hoppa upp på en häst som är så smal.. 
 
Jag tycker inte direkt om distans, jag förstår inte riktigt vitsen med att bara sitta och rida långa sträckor, hästarna blir så konstigt musklade osv.
 
Vad tycker ni om distans?
 
Lite bilder jag tog med telefonen på datorn.





Ridhuset

Förlåt för dålig bloggning men har haft mycket med skolan nu innan jullovet. Så nu har jag inte så mycket skolarbete kvar.
 
I helgen var jag i ridhuset, Josse och elinne var med och tittade och fotade lite när jag red. Eftersom det var första gången jag var där så red jag mest runt lite och kände på han, gjorde mest volter och lite skänkelvikningar och halter. Han var ganska stel i bakbenen men det är nog för att han har stått lite men det ska det bli ändring på. Där blir det mer rida i vinter. Och i söndags testade jag även att rida Cloud han är en c-ponny, han var rolig och fin att rida. Hoppas jag får testa han fler gånger så nästa gång kanske det kan bli några bilder.
 
Jag vill att det ska komma mycket snö på gärdena så att man kan ta fina vinter bilder.. det är ju inget kul utan snö med vinterbilder.
 
Bilderna från ridhuset.
 

Nojig

Idag när jag tog in Valle i gången så såg jag att han blödde på frambenet, så då tvättade jag lite med vatten så att jag skulle se hur det såg ut. Då hade han en liten Jack på ca 1cm brett men det var inte så djupt så jag tvättade det lite med koksaltlösning sen gick jag och sprang lite med han utanför stallet för att se om han var halt eller nått men det var han inte så jag får se i morgon hur det är. Sen gosade jag lite i boxen med han, idag mockade mamma och fixade mat osv det var ganska skönt haha! 

Om Valle är bra i morgon och det inte är så halt ska jag nog skritta ut i skogen tror jag och bara ta det lugnt.
Bild när jag Precis hade tagit in han.

Förut i skolan hade vi en sån lång håltimme så jag, Moa, Anna och Nelly åkte till Kumla med tåget och åt på fresh food sen åkte vi tillbaka till Örebro och gick på matten, haha!
Fresh food




Plugg plugg och mera plugg

Det gick bra hos läkaren förut och dom skulle skicka en remiss in till Örebro, så nu har jag två remisser som jag väntar på. Den ena är ju för benhinnorna såklart och den andra är för min hals, så jag får se när nästa läkarbesök blir. 
Nu har jag hållt på och skrivit på min Berlinmurs analys i ungefär 2 timmar och jag är fortfarande inte klar. Och sen har jag 4 saker som ska lämnas in till svenskan men det är jag nästan klar med, sen måste jag sätta fart och plugga till naturkunskapsprovet som är på måndag. Det är mycket nu men lika bra att göra klart allt innan man går på jullov så man inte har massa saker med sig från den här terminen. 
 
Var en snabbis i stallet förut också men mockade bara och sånt eftersom det är måndag, brukar ju inte rida på måndag för at man är så trött efter skolan och allt. Fast i morgon ska jag rida ut en sväng med Moa i skogen tror jag att det blir. Ska bli kul fast hoppas att det inte är så halt eftersom jag inte har köpt någta broddar än. 
Kul man har när man pluggar ... bläää 

Läkaren

Just nu sitter jag på tåget påväg till Kumla för ska vidare till läkaren och kolla mina benhinnor sen blir det vidare till stallet. 



Snöstorm

Nu tycker jag att julafton och nyår ska komma snabbt så att det kan bli vår igen, är lite trött på snön redan.
Förut när jag var i stallet och skulle rida så var det snöstorm men jag hade bestämt mig att rida så på med massa kläder och ut. I början så ville Valle inte gå sen skötte han sig hela asfaltsvägen men när vägen delade på sig så vägrade han verkligen gå framåt så han stegra, halka och snurra runt, och sen snöade så mycket så då gav jag upp. I morgon blir det nog bara att mocka och sen på tisdag ska jag kanske rida ut med Moa.
 
Om ett tag är det solsidan så jag tänkte plugga lite innan, vi hörs!

Snö

I natt har det snöat ganska mycket här, Hoppas att snön ligger kvar nu och inte försvinner igen, det är så skönt när det är lite ljusare i stallet. Fast jag gillar inte när det är halt och jätte mycket snö. 
Det är ganska mysigt på vintern ändå! 

Får se om det blir någon ridning sen beroende på banan och ute på vägen eftersom Valle inte har några broddar. Annars får jag bara mysa med honom i boxen idag. 

Har ni mycket snö hemma hos er?



Ny ridjacka

Igår blev det ju lite "panik" när min ridjacka gick sönder, så idag efter skolan hämtade pappa mig så då åkte vi in till hööks och köpte en jacka, vinter ridvantar och en saltsten till Valle. Efter åkte vi till stallet och mockade och gosade lite med Valle och gav han saltstenen, han blev verkligen glad! han älskar saltstenar haha.
 
Nu ska jag snart duscha sen blir det att lägga mig i sängen och läsa och plugga lite, sen kolla på en film innan jag ska sova,
 
Bild på jackan, bättre bilder kommer imorgon.
 

Nervöst

Förlåt för dålig bloggning idag men har varit väldigt nervös och inte haft riktigt med tid.
 
Men i alla fall igår kväll satt jag ju med matten för att jag hade matteprov idag, såklart var ju matte provet sist på dagen så har gått runt och varit jätte nervös. Väl när jag hade provet framme kändes det ganska bra i början men i slutet vart jag riktigt seg, men hoppas på ett E i alla fall! 
 
När jag slutade hämta mamma mig utanför skolan sen skjutsade hon mig till stallet. Idag blev det lite hoppning igen, banan var mjuk idag så  det var väldigt skönt jag hoppade runt 80cm men då var Valle lite trött tror jag, för efter hindret hoppade han upp i luften sparka och bockade men jag satt iaf kvar.. Men han gjorde det några gånger och då gav jag upp lite och körde galoppbommar bara. 
Så idag var det ingen bra rid dag för min del men det är bara att ta nya tag! 
Älskar honom även fast jag "hatar" han ibland haha!

Mer än 1 mil

Idag fick jag för mig ganska konstiga saker faktiskt haha! Det börjde med att jag städa mitt rum lite, sen kollade jag i förrådet efter mina gamla hästgrejer. Då hittade jag min cykel så jag tog cykeln ut till stallet idag, det lär nog vara över 1 mil skulle jag tro och det blåste åt alla möjliga håll och iskallt var det.. Men när jag väl kom fram så mockade jag och sen tog jag in Valle ganska snabbt för att det var ingen på banan. Sen hoppade jag upp med mjukisbyxor och allt för tänkte bara rida lite dressyr men sen slutade med att jag började hoppa där med mjukisbyxor haha, lär sett ganska kul ut.. Hoppade en kombination några gånger, en oxer och ett räcke. Det var så himla längesen jag hoppade så jag red runt där med ett stort leende, jag hoppade inte så högt idag men det är skönt det med. Vi slutade på 70cm för sen började fler komma in på banan och då är det så svårt att hoppa. Det slutade med att vi var ungefär 5 st på banan och det är ganska svårt att hålla koll på alla. Så då red jag lite dressyr sen skrittade jag av honom. 
 
Jag hoppas inte på träningsvärk imorgon efter cykelturen haha.. och alldels strax kommer svaren ut från frågestunden. Godnatt!
Bjuder på en gammal goding.
 

Frågestund - Svar

Från Ida:
favorit ben&jerry's? ;) - Jag äter faktiskt inte glass så ofta så jag har nog ingen.
favoritmärke? Både inom vardag och häst. - Favorit märke till vardags är nog dr denim byxor, så himla sköna! och till häst är det nog schockemöhle, kingsland, J&H collektion och Hv polo.
favoritfrukost? - Hotellfrukost, ananrs äter jag faktiskt inte frukost så ofta.
om du skulle fått välja 3 saker att ta med till en öde ö, vad skulle det vara? - Mobil, Hästen och en båt ;)
kram
 
Från NFryttarna:
Hejhej! :) Shit vad jag gillar din design, tummen upp! :) 
Sv: tackar tackar!

* Vad är din häst för ras? - Han är en korsing med Arab & Lipizzaner, alltså en ganska känslig ras men sånt gillar jag.
* Vad har den för stamm? - Jadu.. det har jag inte på minnet men det står i passet som jag inte har här, tyvärr.
* Hoppning/dressyr 
* Tävling/Träning 
* Häst/Ponny 
* Blogg/Inte blogg 

Kram / NFryttarna
 
Från Schnailgull:
Men åh vilken fin header och hästen är ju bara asdfghjkl 
Sv: tack så himla mycket ni är så gulliga.

1. Skulle du kunna byta Vialli mot "världens bästa" häst? - Nej det tror jag faktiskt inte, vet inte varför man Valle och jag passar nog bra ihop.. Hade vart bättre om han var yngre bara.
2. Vad gillar du mest i din stallgarderob? - Mitt blåa schockemöhle scabrak tror jag.
3. Önske-rid-plagg? - Åh det är så många går nog inte att välja ut en grej. Men det skulle nog va massor av snygga ridbyxor och ridvästar och bara massa matchande outfit´s.
 
Från Emma:
Åh vilken fin häst du har! shiit *_* 
Sv: Åh tack så mycket! 

1. Hur länge har du haft din häst? - I februari tror jag att jag haft han på foder i 1 år.
2. Något som är typiskt din häst? Typ något som vi bloggläsare inte vet? ;)- Haha det är nog massor men han vet verkligen när han har gjort fel. Han blir väldigt svartsjuk när man gosar med en häst som står nära honom då blir han sur. Alltid när man har ridit så kliar han sig på högerben. Det var lite grejer haha. 
3. Bloggar du läser? - Kenzas, kissies, mina vänners och kikar även in på mina bloggläsares ibland.
4. Hur gammal är du? Jag är född 1997 alltså 16 år.
 
Från Ester:
Gud så härlig bild!! :D 
Sv: åh vad roligt sånt är att höra!

1. Vad är det roligaste med ridning enligt dig? - Ha roligt och träna sig uppåt och märka resulat.
2. Hur länge har du ridit? - I 11år ungefär.
3. Vad är din dröm? - Att flytta till Usa och rida in och sälja hästar kanske eller ha någon fin hästgård i Sverige.
 
Tack för alla frågor!!
 

Bloppis?

Har lite hästgrejer liggandes till både ryttare och häst, så jag tänkte lägga ut en bloppis här på bloggen och kolla lite om någon är intresserad.

Jag svarar även på frågestunden om en stund och skriver om stallet för just nu sitter jag och pluggar matte till provet imorgon.



Frågestunden

Senare idag svarar jag på frågestunden, så passa på och lämna ett par frågor till så får ni svar redan idag.

Trött

Fy vad seg jag är idag, vi kom hem runt tjugo i ett och jag hann bara lägga mig i sängen sen somnade jag haha. 

Det var riktigt roligt igår, sen tog vi ju en paus från Globen och åkte och lämnade Ronjas ponny hos hästens nya ägare sen stannade vi på mc Donalds och åt sen åkte vi tillbaka och kollade lite på mässan. Jag kan inte förstå hur folk tänker på sånna ställen, dom ska fram först köpa först och trängas, man blir bara irretrad på sånt folk. 
Sen kollade vi klart på resten. Vid klockan tio skulle vi åka hem men det började med att vi inte hitta ut från parkeringshuset, sen hitta vi inte vägen man skulle åka ut på för att komma ifrån Globen. Haha har nog inte skrattat så mycket på länge!
Sen påvägen hem så stannade vi på Statoil och köpte lite mackor osv.





1 december

Första december idag och just nu sitter jag inne i Globen på Stockholm Horseshow. Har varit här några timmar har sett storhäst hoppningen och lite ponnyhoppning, om en stund ska vi följa med och lämna en häst sen senare åka tillbaka till Globen och kolla på mässan och resten av tävlingarna. Vi ska även ut och äta efter vi har lämnat hästen! 





RSS 2.0