Lugn kväll

Idag blir det en lugn kväll, Emelie kom nyss hit så det blir bara massa film och godis. Vi ska även gå och sola sen och hoppas på att man inte är så blek långre eller i alla fall inte lika. I morgon kanske hon följer med till stallet så kanske vi rider ut eller nått. I morgon sk jag även göra en sak som ni får veta i morgon så håll lite utkik efter bilder och sånt! 
 
Nu blir det lite film sen gå bort och sola en stund.
 
 

Just nu

Sitter och pluggar massor nu med varm choklad framför brasan har suttit i över två timmar nu, börjar bli lite trött men är i alla fall snart klar med två grejer. Jag skulle hellre vilja gå och sola nu men får ta det i helgen kanske, känner att jag måste bli lite brun såhär på vintern. 

Efter samtalet i skolan åkte jag direkt till stallet och mockade, red inget idag eftersom det blåste snö överallt men jag gick ut och gosade med han ute i hagen lite i snöstormen. I morgon ska jag i alla fall rida men då ska det vara lite seriöst med sadel på och träna lite, känns som att det har blivit lite dåligt med det just nu. Jag måste även ta mig upp till ridhuset någon dag och kanske hoppa några små skutt. 

Nu ska jag ta tag i pluggandet igen ha en mysig kväll!



Inte haft tid

Igår hade ja inte riktigt tid att blogga, jag var i stallet och red en stund barbacka eftersom jag fortfarande har ont i tån. 
Efter stallet så kom tjejerna till Kumla så köpte vi fresh food och åkte till mig och åt sen åkte vi till Örebro och sov hos Anna. 

Idag så ska jag åka till skolan även fast jag är ledig för ska ha samtal hur det går i skolan osv. Sen ska jag hem en stund sen vidare till stallet och rida liten, funderar på att rida ut en stund. 





Säkerhetsbälte när man rider?

Ja det ni läste är sant!
Dom har tagit fram ett säkerhetsbälte till när man rider, så att man inte ska kunna ramla av. Det sägs att själva "säkerhetsbältet" ska lossna om det behövs annars finns det en knapp man kan öppna det själv med. Det sägs även att man ska kunna röra sig fritt i sadeln även med den anordningen och även kunna hoppa med den utan att den ska vara ivägen.
 Säkerhetsbältet består av tre delar - själva ramen runt sadeln, selen och så en processor. Ramen ska passa hästens rörelser och ryttarens rörelser i sadeln. Selen är ett justerbart midjebälte och går att justera både fram och bak. Processorn är det som läser in information om det som händer i sadeln. Därefter avgör den när det är dags att lösa ut. 

   Systemet är batteridrivet, om batteriet börjar ta slut så lyser en lampa. Skulle batteriet ta slut helt så varken låser eller öppnar sig processorn, då får du i stället själv lösa ut med knappen.

 

Mina tankar kring det här: För det första tycker jag att den är fruktansvärt ful och ser väldigt klumpig ut, även fast den kanske inte är det. Jag förstår inte heller varför man skulle vilja rida omkring med det där? Visst den kanske funkar bra det vet jag ju inte eftersom jag inte har testat den, men jag tror inte riktigt på idén en sak är att den är batteridriven om då batteriet tar slut så låser den inte upp sig själv då måste man hinna trycka på knappen ifall man ska komma loss. Jag förstår inte hur "bältet" ska kunna veta när man kanske är påväg att ramla av, då kan den ju inte öppna sig för den är ju till för att hålla kvar ryttaren. Och vid det tillfället tänk om hästen skulle gå omkull? hur ska man göra när man sitter helt fast i sadeln på en häst som kanske har panik och försöker ta sig upp? Den här idén kanske hjälper många från att kanske tappa balansen ifall hästen skulle göra ett bocksprång eller nått, men då skulle jag nog hellre träna min balans på backen innan jag satte mig på en häst. Visst även fast man har ridit i flera år så kan man ramla av men det minskar nog med att ryttaren är mer tränad och har mer balans. Jag skulle aldrig sätta på min häst den och jag skulle inte heller vilja sitta fast i den här säkerhetsbälts idén.

Vad tycker ni om den här idén? skulle ni vilja testa den?

 

 
 
 

 

 

 

 


Lediga dagar

Imorgon och på torsdag är vi lediga i skolan eller vi har studiedagar så jag unna mig lite med kladdkaka och bär idag. I morgon ska jag försöka hinna rida lite, sen hem och fixa mig lite sen iväg till Örebro. Jag ska till tjejerna vi ska kanske ut och äta lite sen ska vi sova hos någon och kolla film. 
Jag ska även försöka hinna plugga lite dom här dagarna.




Sent

Idag kommer jag hem sent eftersom bussen jag åker med till stallet var trasig så fick sitta i 1timme och vänta på en ny. Men nu är jag i alla fall påväg till stallet, så bloggning kommer senare sen!

Seg dag

Min dag idag har verkligen varit seg, jag har varit så sjukt trött och haft ont i tån så har knappt kunnat gått ordentligen har små haltat hela dagen. Pågrund av tån red jag inte idag så jag mockade och gosade lite med Valle, men imorgon ska jag försöka rida lite om jag fortfarande har ont i tån så får jag rida en sväng barbacka.
Det är så segt i skolan nu när jag ligger lite efter i några grejer, så det är därför min uppdatering inte alltid är så bra, men jag försöker så gott jag kan att slänga ut lite inlägg. På onsdag/torsdag är jag ledig så då hinner jag blogga mer och i helgen, för då ska jag nämnligen ta lite kort på banan och sen ska jag även göra en annan grej i stallet som ni kommer få reda på efter. Så håll lite koll i helgen och efter! 
 
Lite krånglig text men men, just nu tittar jag på film och jag ska snart tvätta bort mitt smink sen ska jag faktiskt sova. 
 

Ont i tån

Runt kl 2 åkte Bella och jag hem från hennes pappa, så när jag kom hem bytte jag om till mina nya ridbyxor det var dax att rida i dom idag. Det var bra fäste på dom och man satt bra i sadeln med dom. 

När jag kom till stallet så mockade mamma och fixade, så jag tog in Valle direkt och gjorde iordning honom. Jag red på ridbanan en stund och tränade mest på ökningar i traven och galoppen. Han skötte sig bra idag, men han har svårt att koncentrera sig med olika saker i båda varven. I västervarvet när man galopperar drar han mest, men i högervarvet galopperar han lungt och samlat. I traven är det samma sak fast tvärtom så det är mest det jag behöver träna på just nu. När jag var klar och jag skulle släppa in han så hände en liten grej när jag skulle stänga stalldörren, han blev lite pigg och sprang på mig lite och då stalde han sig på min fot med broddar och allt på min lilltå. Så fick nog någon spricka i den eller nått för det gör ont och det är blå.

I alla fall efter det så red jag Merlin lite även fast jag hade ont i tån, det gick bra för idag var han lugn när jag red. Jag var mycket på volten så att han inte skulle kunna dra iväg, men idag försökte han inte ens dra så han var riktgt duktig idag. Jag tränade inte på något speciellt  bara att han skulle hålla skulle hålla sig lugn och vara i lagom tempo.

Just nu ligger jag i min nybäddade säng och kollar på film så inatt kommer jag sova skönt. Inte vart hemma på hela helgen så ska bli lite skönt att sova själv också.

Lite halv dåliga bilder från idag.




Godmorgon

Nu har jag nyss vaknat och ligger och väntar på att Bella ska vakna. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, men sen när jag kommer hem ska jag i alla fall till stallet och rida. 

Det kommer även bilder ikväll.

Promenad i skogen

När jag kom till Bella så gick vi iväg på en promenad, vi gick och kollade på några grisar och hästar sen gick vi ner till en sjö och fotade lite. Nu sitter vi och tittar på tv och ska snart äta, sen får vi se vad vi hittar på. 

Lite bilder från kameran, fler kommer imorgon när jag har min andra dator.







Packat kött

Har nyss ätit lite frukost och vart ute hos alla kossor och tjurar och hälsat på dom. Igår höll vi på flera timmar ute och packade kött och jag hjälpte till lite, det var ganska äckligt men det gick bra efter en stund. Jag tjänade ju lite på att hjälpa till så jag hoppas jag får lite från skara hästsport, dit ska vi åka om en stund efter vi har fikat. 

Lite mobil bilder från igår och idag.









Helt slut

Är helt trött nu så orkar inte blogga just nu så kommer lite bilder och sånt imorgon. Nyss har jag i alla fall ätit lite paj och ska snart gå och lägga mig och kolla på film.




Mot skara

Nu sitter jag i bilen påväg till skara, hinner inte gå in på hästsporten idag men ska springa in dit imorgon en stund. Ikväll ska jag kolla på massa kossor/tjurar vet inte vad det är och sen massa kalvar, har även med mig kameran i helgen så på söndag kan det komma massor av bilder. Och i morgon åker jag ju till Bella och där blir det säkert en hel del bilder. 

Ha en bra eftermiddag alla.



Vår nyheter från hööks

Igår kväll satt jag och kollade igenom hööks vår nyheter och hittade lite grejer jag gärna skulle vilja ha. Det fanns bland annat massor av olika västar, det är ju vad jag speciellt letar efter. Hittade även fina träns, är lite sugen på ett nytt. Det mesta i den nya katalogen var fint.
 
Västen snoopy spooks har jag redan visat upp här i min blogg en gång, men den var från skara hästsport så nu finns den västen även på hööks. Jag vill nästan ha alla samtidigt!
Nya JH ridbyxor lika snygga som dom i förra Collektionen, är lite sugen på dom nya nu också. Jackorna är fräscha att ha på våren och inte så dyra, kan även användas som vardags.
Stilrena träns, ett fleecetäcke och ett fleeceländtäcke från JH.
Snygga och stilrena tröjor perfekt på våren, med en väst över.
 
 

Mina JH ridbyxor

Bästa och skönaste ridbyxorna jag har haft på mig på länge, längtar tills söndag då jag ska inviga dom i stallet. Eftersom att jag inte hinner rida förns då, för att jag ska till Skara och Mariestad.  Kommer även inte att träffa Valle förns på söndag heller, så idag sa jag hejdå till honom en stund. Jag saknar han redan över natten men helgen går snabbt, haha.
 
Lite bilder på byxorna.
 

Äntligen!

Nu har mitt paket från hööks äntligen kommit, bilder på det kommer snart!



Skara hästsport

Somsagt på fredag eller lördag ska jag gå in en sväng på skara hästsport. Det finns massor av saker jag vill ha där, men jag har plockat ut några grejer jag skulle vilja få med mig i helgen som jag tänkte visa.
 
Jag håller även på att leta olika västar som man kan ha på våren, men nu hittade jag äntligen en på skara hästsport. Fast får se om jag får med den hem, men hopps det. Jag tycker att det är svårt att hitta sånna västar, men det kommer säkert fler till våren. Vet ni några bra sidor med västar?
 
Nu ska jag nog ta och städa mitt rum, det behövs verkligen ser ut som ett bombnedslag här inne.
 

Fresh food

Innan jag åkte till stallet åka vi förbi fresh food och köpte en sallad. Sen åkte vi till stallet och mockade lite, och gosade med Valle i hagen. 
I morgon efter skolan ska jag åka direkt till stallet och rida, men vet inte vad jag ska göra än.

Nu ska jag äta min sallad och titta på en film, ha en fortsatt bra dag!



Skogen

Det blev en runda i skogen och mamma var med ute och gick. Jag travade ganska mycket och tog även några galoppsprång, han var inte lika pigg och stark idag eftersom att han har jobbat ganska mycket i snön dom senaste dagarna.
Imorgon ska jag till skolan så kommer ut till stallet lite senare, men imorgon ska han få vila. 

Jag längtar till helgen för på fredag ska jag till skara med mamma och hennes kille vi ska till hans föräldrar. Då ska jag även till skara hästsport och få kanske jag får med mig lite grejer. Sen på lördag ska jag till Hova och ska vara där med Bella hos hennes pappa, får se vad vi hittar på.


Godmorgon

Ligger i min säng just nu och tittar på film, jag blev hemma idag också för nu har jag fått ont i halsen med. Runt klockan 1-2 ska jag till stallet, kanske blir en skrittrunda i skogen. 

Jag kanske borde fixa hans bomlösa sadel så att man kan rida ut med den i skogen, då ska jag rida en lång runda någon dag.

Nu ska jag nog gå ner och äta frukost.
Det bästa som finns.


Bus i snön

Det blev några bilder i dag på banan, Emelie var med och red på Merlin så vi turades om att fota.
När mamma skjutsade mig till stallet var det en bil som hade kört av vägen, det stog en bärgningsbil och drog upp den så man kom inte förbi så stog där en stund. Så när jag kom till stallet var Valle redan i gången borstad och klar, så när jag kom satte jag på han skydden och tränsade honom.
Red inte direkt seriöst idag busade mest i snön men ställde honom lite så att han inte skulle spralla iväg.
Jag red även Merlin lite för att försöka få honom att inte dra iväg så mycket, det gick bra förutom i galoppen som han drog på lite men den sista galoppen jag tog var bättre.
 
När vi hade ridit klart så släppte vi ut dom en stund så jag hann mocka, sen tog vi in dom och hjälpte även och ta in varsin till häst. Efter det åkte vi hem.
 
Endel bilder från idag.
 

Lunch

Nu har jag nyss ätit lite lunch och är nu påväg till stallet, blir lite barbacka på banan och det kanske kommer några bilder senare! 





Massor av vinterbilder

Nu kommer resten av alla bilderna från igår, det är synd att det inte var en solig dag.

 
 

Gina tricot Grand prix

Godmorgon, just nu sitter jag och tittar på film och äter lite frukost. Idag blev det ingen skola för mig för jag mår inte så bra, men kanske rider lite barbacka sen om jag mår bättre. 
Igår när jag kolla lite på datorn hittade jag en sida där dom säljer ridkläder i märket Gina tricot Grand prix, det fanns inte så mycket men det fanns väldig fina grejer. Men försäljning av den här kollektionen börjar den 30/1.

Här är några grejer jag fastnade för som jag skulle vilja köpa.
Vanliga stilrena piké t-shirts för 299kr
Två stycken snygga jackor, dom skulle jag nog hellre använda till vardags fast även fint i ridningen. 599kr

En "stickad" ridtröja, snygg att använda med bara en vanlig väst över. 299kr







Vinter bilder

idag har det varit en sån mysig dag i stallet så man vill inte åka därifrån. När jag och Bella kom till stallet så tog vi in Valle direkt och fixa iordning honom och red iväg till ett gärde. Fast när jag hade ridit där en stund kände jag att det var för mjukt där så vi fick gå till ett gärde längre bort och där var det mycket bättre.
Idag var han verkligen fin fast väldigt pigg jag fick sitta och hålla honom väldigt mycket, men han var ändå fin och mjuk. Han studsa runt lite och sparkade lite och sånt men det är bara kul, jag hade nog busat med honom mer om han inte hade varit så pigg för då hade jag nog flygit av några gånger idag.
 
Lite smakprov på bilderna, mer kommer imorgon.
 
 

Ridbyxa Denim Chic Toscana

Jag vill verkligen ha ett par ridbyxor med ficka/fickor på benen, dom är ju ursnygga. Det fanns på xxl sport i örebro för inte så längesen men nu finns dom inte kvar där. Jag satt och kollade lite igår kväll på olika "hästaffärer" på internet och hittade sidan "hästaffären.se" där fanns det massor av fina grejer och jag hittade sånna där byxor jag vill ha. Fast dom kostade dock 899kr så det svider lite i plånboken, men någon dag ska jag verkligen köpa sånna ridbyxor.
 
Om ni vill hitta fina grejer till hästen så tipsar jag er att gå in på den sidan!
 

Verkligen snygga! fast skulle hellre vilja ha hel svarta eller beiga

Söndag-pluggdag

Söndagar brukar vara mina dagar som jag brukar ta tag i mina läxor osv, så jag brukar inte hinna göra så mycket annat än att plugga. Fast idag så ska jag och Valle bli fotade på Gärdet av Bella i stället för att plugga, det är mycket roligare. Fast när jag kommer hem måste jag ta tag att läsa i engelskaboken och göra en teckenspråks film och skicka in den.

Ni kan vänta er massa bilder som kommer ikväll!!
Bild sen förra gången vi fotades på Gärdet.


Mys i skogen

Idag kunde ingen fota så jag red ut en runda i skogen, och sen galoppera jag fram och tillbaka på raksträckan.
Första gången han går så bra själv ute i skogen på länge, allt gick bra förutom när jag mötte Moa som tolkade med sin häst och då blev Valle rädd för pulkan och slängde sig lite och sparkade. Fast det gick bra, tur att han hade broddar på sig. Eftersom att ingen kunde fota så fotade jag Valle lite i hagen, så att det kommer någonslags av nya bilder.
 
I morgon kunde Bella följa med och fota mig och Valle på gärdet, så då blir det fina nya vinterbilder.
 
 
 

Beställt nya ridbyxor

Igår kväll beställde jag hem nya ridbyxor från hööks, ett par JH ridbyxor. Det var halva priset på dom nu så jag passade på att köpa dom och det fanns bara min storlek kvar som tur var. 

Snart ska jag åka till stallet och rida ut till rakbanan tror jag, men jag försöker få med någon som kan fota så att det blir några nya bilder. Men annars får det bli nästa helg med nya bilder. 





Godmorgon

Idag är det äntligen fredag! Jag ska åka till skolan lite senare idag, så just nu ligger och kollar på film och ätit lite fruktost, men snart ska jag platta håret sen gå till bussen. 

När jag har slutat så åker jag direkt till stallet, men idag får han nog vila.
Vill ha sommar nu!




Mycket snö

Imorse kändes det som att jag inte skulle kunna ta mig till skolan för hade ont i huvet och mådde illa, men bestämde mig för att åka ändå men när jag kom till busshållsplatsen så hade bussen redan åkt så det var bara att gå hem igen. Fast sen hämtade min mamma mig och skjutsade mig in till Örebro. 
 
Idag åkte jag först hem sen till stallet, jag red en liten stund barbacka med täcket och allt ville inte att han skulle frysa. Skulle ändå inte rida hårt, jag körde alla gångarterna men i traven tränade jag mest på att öka och bromsa. En stund tyckte han att det var så roligt att galoppera i snön så han sparkade lite sen gick han bra igen. 
 
Valle har även fått brodd idag, äntligen! så i helgen tänkte jag rida ut på rakbanan en sväng tror jag.
Har även gjort klart teckenspråks läxan och skickat in den, skönt! Nu är det bara engelskan kvar..

Java

Hello, kom hem sent från skolan idag så pågrund av det har jag inte kunna uppdaterat bloggen. Fast nu är jag äntligen hemma, ska snart duscha sen ska jag titta på film och sova. Jag har känt mig lite hängig hela dagen och smått ont i huvudet.

I skolan idag på vår håltimma så gick vi upp på stan till Java och åt lunch, träffade även några andra där och satt och pratade en stund, efter det gick vi tillbaka till skolan. Idag blev det ju inget stallet eftersom jag slutade så sent, det är skönt med stallfria dagar men saknar Valle även fast jag träffar honom alla andra dagar. 

Lunchen idag!



Telefonen

Glömde ju berätta att min nya telefon kom ju idag, så jag var och hämtade den efter stallet! Den har kommit fram så sjukt snabbt, beställde den ju i helgen och redan igår fick jag ett sms att den hade skickats. Och i dag vid lunch fick jag ett sms att den var framme. 

Är sjukt glad just nu, haha!



Barbacka

Idag när jag kom till stallet så funderade jag på ifall om jag skulle rida eller inte, men sen så bestämde jag mig för att rida lite på banan. Det fick bli barbacka för att det är mycket skönare när det är vinter och man fryser inte lika mycket. När jag red så red jag lite i alla gångarterna, sen började jag ställa och böja honom. Tränade även lite halter.
 
Imorgon får jag en stallfri dag för att Jenny är snäll och fixar hans box imorgon, för att jag måste stanna kvar i skolan och göra prov så kommer komma hem runt kl 6 imorgon.

Måndag 13 januari

Det mesta jag hatar just nu är vinter, kylan och all snö som har kommit, jag är verkligen inte en vintermänniska!
Vintern är bara mysig när man är inomhus, med varma tofflor och varm choklad.
 
I morse kom jag till skolan lite senare för jag trodde vår första lektion var inställd så jag satte på en film i vardagsrummet och sov en stund till. Senare skjutsa mamma mig till skolan. När dagen var slut åkte jag till stallet och mockade osv, när jag kom hem var jag helt stelfrusen så bastade en stund och gjorde lite engelska läxa. Jag har även en teckenspråks läxa jag måste göra men gör det i veckan tror jag.
 
Nu ska jag titta på film, dricka te och måla naglarna.

Bellas häst

Nu kommer bilderna från helgen när jag var med Bella till hennes häst Bilbo.
 
Det såg bättre ut när Bella red än när jag red kan man säga, ja ni kan ju se på bildera.. förstor hjälm och allt haha! Men jag red han för ungefär två år sen och då gick han inte alls lika fint. Bella och han har gjort stora framsteg!
 

Hatar vintern

Jag hatar verkligen vintern nu, det är så fruktansvärt kallt! Vill bara ha sommar just nu eller vara utomlands. 

Men i alla fall, jag kom nyss hem från stallet och mina fötter är stelfrusna så ligger och värmer dom nu haha. Jag red Cloud idag på rakbanan. Jag red rakbanan två gånger, galoppera ut sen travade jag in och då jobbade jag även honom. Sen när jag kom tillbaka tänkte jag gå en sväng med Valle fast det blev inte så långt eftersom att han ville in med dom andra hästarna. 

Imorgon efter skolan ska jag rida Valle lite på banan tänkte jag. 





Bloppis

Jag har ju en del hästgrejer som jag hade till min förra häst Grandia, som inte Valle kan ha nu. Så jag tänkte sälja lite av grejerna.
 
Om ni vill köpa något av mina grejer så får ni skicka på mejlen ([email protected]).
Jag kan frakta grejerna, men ni står för frakten.
Alla grejer smörjs/tvättas innan.
För bättre bilder på grejerna, mejla eller kommentera.
För fler frågor, mejla!
 
Träns
 
Färg: Svart
Storlek: Cob
Pris: 250kr + frakt
 
Inte jätte använd så det är som nytt. Tyglar ingår ej.
Sålt

Träns + 2pannband
 
Träns Färg: Svart
Pannband 1: Orginal pannband
Pannband 2: Strass pannband (Det på bilden) Sålt
Storlek: Cob
Pris: 300kr + frakt
 
Använt, men inte skav någonstans eller liknade, tyglar ingår.

Allround Schabrak
 
Färg: Marinblått
Storlek: Full
Märke: Schockemöhle
Pris: 300kr + frakt
 
Exakt likadant schabrak, men det jag säljer är i allround format.
Sålt
 
Allround Schabrak
 
Färg: Blått
Storlek: Full
Märke: Showmaster
Pris: 150k + frakt
 

 

iPhone 5s

Har nyss beställd denna goding hem till mig.



Rid dag idag

Imorse när jag och Bella vaknade så åkte vi ut till hennes häst och red och fotade lite. När vi var klara där blev jag skjutsad till Valle och där mockade jag och det vanliga sen red jag på banan en stund. Jag skrittade och travade bara idag eftersom underlaget inte var det bästa men gjorde lite volter och red lite utan stigbyglar, det måste jag verkligen träna mer på. Men han var jätte fin idag önskar att någon hade fotat.

Bilder från Bellas stall kommer senare när jag fått dom. 





Godmorgon

Det blev som jag trodde, stanna hemma från skolan. Nu har jag nyss vaknat och sitter i sängen med ett glas smoothie och tittar på en film. 

Om jag åker till stallet ganska tidigt så blir det nog en skrittur ut i skogen en stund, det skulle han behöva. 

Men nu ska jag vila en stund till.



Massor av bilder

Just nu sitter jag och lägger alla mina bilder i mitt
program picasa, eftersom att alla mina försvann här om dagen så måste lägga tillbaka alla och så rensar jag även lite bilder för att jag har över 32 000 bilder på min dator! Det är helt sjukt hur man kan ha så mycket bilder, men dom flesta är ju på hästar haha. Jag har ungefär kommit halvvägs så jag får nog fortsätta med resten imorgon. Har även hittat massa bilder på min förra häst En´grandia som jag inte sett på över ett år, och en andra massa bilder.
Nu ska jag snart sova, får se om det blir någon skola för min del imorgon för har haft ont i huvet hela dagen.
Den här hästen saknar jag så sjukt mycket, någon dag kan jag sätta mig och skriva om våra 3år tillsammans.
Om det skulle vara intressant att höra vad jag och hon har gjort tillsammans?

Lusern

Nu hade jag tänkt att börja med lusern till Valle eftersom att han faller ur så lätt, och just nu är han ganska smal så jag ska se ifall det funkar. Jag hopps verkligen det eftersom det är inget annat som har hjälp, jag vill ha sommar nu så att han kan äta gräs och hö bara. 
 
Har eller använder ni lusern? och hur fungerar det på era hästar i såfall? 
 
Idag har det inte hänt nått speciellt har bara varit i skolan, sen följde jag med Nelly till trafikskolan. Då missade vi bussen så vi fick vänta 1 timme tills nästa buss kom. Så vi gick inte på donken sålänge och åt glass och pommes. När jag kom till stallet så fixade jag Valles mat sen hjälpte jag Jenny att ta in en häst sen tog vi in Valle och ponnysarna efter det mockade jag. 
 
Nu ska jag duscha sen ska jag läsa min engelskabok lite sen ska jag sätta på en film och sova.
Hade med mig datorn till stallet ju eftersom jag nyss hade kommit från skolan och när jag väntade på att bli hämtad så tog jag två bilder, haha!!

Sämst är jag

Igår kväll hade jag väldigt svårt att sova så jag låg och kollade på film och kika lite inne på hööks och hittade lite grejer jag vill ha. Så jag somnade runt kl 5 imorse och jag skulle gå upp runt halv7-7 men jag försov mig till kl 11, så jag missade första lektionen. Jag åkte in till skolan vid tolv sen hade vi bara en lektion kvar eftersom vi bara har två lektioner på onsdagar, då gjorde vi inget speciellt så var knappt någon idé att jag åkte dit men men.. Lika bra att börja gå till skolan redan från början. Jag är så himla dålig, fattar inte hur man kan försova sig första dagen efter ett lov. Jag har aldrig gjort det men nu var det första gången.
 
Efter skolan gick jag och Nelly till hemmakväll och köpte lite godis sen tog jag bussen direkt till stallet och mockade, fixade mat och vatten osv. Blev ingen ridning idag men i morgon ska jag nog rida ut en sväng eftersom jag slutar lite tidigare i morgon. 

Biltema-hästsaker

Jag fick ju ett hästtäcke till Valle i julklapp och jag tog med det igår och testade det och det satt bra på honom. Det är från biltema, jag visste inte ens att det fanns hästgrejer där. Det finns inte jätte mycket saker där men det mesta är för bra priser.

Såhär ser det ut, men jag har en hals till.
Täcket kosta 499kr
Halsen kostar runt 150kr



Mot stallet

Nu ska jag bara byta om till stallkläder sen ska jag vidare till stallet. Idag ska jag bara mocka eftersom att han behöver vila nu, och i morgon börjar skolan så jag får se om det blir ridning imorgon. 

Har största ångesten att börja skolan igen, sen får jag se hur det blir med träningen i skolan eftersom jag fortfarande har ont i knät. 
Bild från igår i ridhuset.


Bilder hoppning-ridhuset

Några halv dåliga bilder från hoppningen i ridhuset.
Uppvärmning.
80cm Där hoppade han ganska bra ändå men sen blev han för trött..
90cm och där började han krypa ihop och kämpa sig över
Det är inte så lätt att hoppa i dressyrsadel..
 

Ridhuset igen

Det blev ridhuset idag igen men idag var det hoppning som stod på schemat. Vi hoppade på volt idag, det gick ganska bra från början förutom att han är ganska seg så han stannar upp lite innan man hoppar men men.. bara att träna mer. Vi slutade iaf på 90cm i volt och det gick väldigt segt över men sen skulle vi i alla fall testa 1m på volt, men då var han för trött så då ville han inte mer och då hoppade han åt sidan så jag slog i knät i hinderstödet. Så mitt knä är ganska svullet just nu och det gör ganska ont men det går nog över snart!
 
Nästa gång när jag hoppar så blir det mest gymnastik hoppning med studs och sånna övningar, så att han bygger upp musklerna i låren så att han kommer lättare över hindrena.
 
Bilder kommer senare eller imorogon för min andra dator är lite knäpp just nu så den funkar inte. 
 

Bilderna-Ridhuset

Bilderna från idag, lite suddiga och oredigerade somsagt men det får duga.
 

Ridhuset

Det blev ridhuset idag med lite dressyr, egentligen tänkte vi att vi skulle rida på banan och fota men det var ganska dimmigt och sen var det väldigt blött på ridbanan så vi tänkte att det blev lättare att gå upp dit.
Emelie följde med på Merlin så då fick jag lite sällskap iaf och det var roligt!
 
I ridhuset försökte först göra så att han gick fram för skänkeln och att han skulle svara ordentligen, sen började jag böja honom och göra skänkelvikningar och flyttningar. I traven gjorde jag mest volter, skänkelvikningar och tränade även på travökningar. Galoppen försökte jag bara få fram honom så att han inte skulle sakta av till trav, det är han ganska bra på haha.. Men det är bara att jag fortsätter att hålla igång nu så det blir någonting av honom. 
 
Det blev några bilder men det flesta är suddiga osv, orkade inte fixa inställningarna.
smakprov kommer senare..
 

Godmorgon

Nu ska jag snart åka till stallet tror jag, men jag vet inte vad jag ska rida det beror på om Emelie ska med och rida. Ifall jag får sällskap så rider jag ut annars får det bli banan eller om jag bara går ut en promenad med honom. Det är skönt det med och bara kunna gå ut och gå med hästen, men idag blir det i alla fall inte så hårt ridet eftersom han fick hoppa igår. 
 
Och ikväll blir det nog inte att göra så mycket för min del, har haft folk sovit hos mig i några dagar nu så ska bli skönt att bara få ha en filmkväll för mig själv och bara ta det lugnt. 
 
Ha en bra dag alla!
 

Bilderna

 

Hööks och Löshoppning

Märkte i natt när jag satt vid datorn att det var Rea på hööks, så när jag och Emelie vaknade så åkte vi dit och kollade lite och jag köpte även lite grejer. När vi var klara där så åkte vi till stallet och gjorde iordning Valle och hindrena. Han var jätte duktig idag men lite pigg i början men sen lugnade han ner sig lite. Han la sig även ner flera gånger och rulla sig så han blev jätte skitig, haha.. 
 
När det är mindre blött på banan så ska jag börja hoppa lite lägre hinder med Valle och bygga upp hans muskler mer, sen får vi se vart vi kommer.
 
Bilder på det jag köpte och provsmak från löshoppningen.
 
 

Löshoppning

Idag var jag och red Valle en stund på kvällen, red lite dressyr bara. Fast idag var han väldigt fin mot vad han var sist jag red, han studsa till två gånger men det var typ ingenting. Det passet var det bästa på länge med han. Imorgon blir det löshoppning med Valle och kanske Cloud ifall jag och Emelie kunde låna han till det, annars blir det bara Valle som får hoppa lite. Det behöver han verkligen eftersom att han måste komma igång mer nu.
 
Bilder kommer imorgon från löshoppningen.
Bild från en annan gång nä jag löshoppade han.

Bilder från ridpass

I måndags följde Miranda med och fotade. Jag skulle egentligen ha ridit i ridhuset men banan var så pass bra så jag red där.
Det märktes verkligen att han har stått länge för han hoppa omkring och sparka och massa, så jag släppte han på banan så lät jag han springa av sig.
I morgon ska jag rida i alla fall men vet inte vart än, men blir kanske banan eftersom att han är som han är just nu.
 
Nu när det är 2014 så ska jag försöka ta tag i massor typ hästen, skolan och träning osv.
 
Har ni några nyårslöften?
 
 
 
 
 

RSS 2.0