Plugga plugga

Känner att jag har koll på skolan, igår kom jag på att jag hade redovisning idag och idag kom jag också på att jag har samhälls prov i morgon så får tillbringa min kväll i samhällsboken. 
 
Vårat internet hos mamma fungerar inte så om det inte kommer tillbaka snart så blir det bara mobil inlägg.



Lektion

Just nu sitter jag på mattelektion, slutar ganska sent idag men direkt efter skolan åker mamma och jag till hästen och mockar och fixar mat. 
Idag blir en ledighets dag för honom eftersom han har varit igång ganska mycket nu.

Vackans schema.
Måndag: vila
Tisdag: skogen
Onsdag: dressyr
Torsdag: vila
Fredag: backarna
Lördag: dressyr
Söndag: hopp med låga hinder



Så underbar häst

Det blev ingen uteritt men det blev barbacka på banan i stället. Han gick jätte bra förutom några stunder när han drog upp huvet lite annars lyssnade han jätte bra, han var lite seg i början men det blev bättre i slutet.
Sen när jag var klar skrittade jag av honom på asfaltsrakan en bit.
Vi hade ju ingen som kunde följa med och fota så vi fotade varandra lite, så här är några bilder.
 
Fina killen

Frukost

Klockan är halv två och jag äter frukost nu.. Normal?  
I alla fall när jag och Emelie har ätit klart så ska vi åka till stallet och fixa sen ta en ridtur barbacka i skogen.
Hörs senare!



Bilderna från Hoppningen

Bilderna från idag.
Hoppsits i dressyrsadel är ju mums.. Eller inte.
 

1 meter idag

Idag blev det hoppning på schemat även fast Emelie och jag tänkte att vi skulle rida dressyr och sen hoppa imorgon, men det var en himla tur att vi hoppade idag för Valle blev riktigt fin i slutet.
I början var han lite slö och "slängde" sig över hindrena men efter en stund så taggade han mer på hindrena och lyfta fram benen mer. Vi hade två, två kombinationer en med räcken och den andra med en oxer och ett räcke sen hade vi även två andra hinder. När vi hoppade kombinationen låg det högst på 70-80, men tanken var att vi bara skulle små hoppa idag men sen kändes Valle så himla bra så vi testa även 1m ca 3-4 gånger.
Nästa gång det är hoppning på schemat så blir det bara små studs hinder och låga kombinationer.
I morgon blir det en uteritt eftersom dom var så duktiga idag.
 
Bilder kommer sen.

Fredag

Äntligen har det blivit fredag! Hur skönt som helst. Men i alla fall idag i stallet gjorde jag det gamla vanliga och mockade osv sen kom Emelie till stallet då släppte vi ut hästarna på ridbanan och lät dom springa av sig, dom var ordentligt trötta när vi var klara så hoppas dom sover gott inatt.
Det var synd att vi inte hade med min kamera för dom hade verkligen kul och sparka omkring och tävlade mot varandra osv.
I helgen eller i veckan kanske jag ska åka in till hööks och titta på ett par stövlar.
Bild från idag
 

Promenad

Nu har jag precis ätit en egen gjord sallad och gjort lite matte med pappa.
Efter skolan åkte mamma och jag och handla lite bl.a. Munkar som jag sitter och trycker i mig framför en film. 
Jag var även i stallet och mockade, fixade mat sen gick pappa och jag en sväng med Valle på ca 2km. Han var lite pigg och spänd i början men sen slappnade han av, vi mötte även en häst från stallet och det gick bra, i början när jag red honom om han såg en häst ville han bara springa efter den och trassla men det är skönt att han har börja släppt det nu.




Är segast i världen

 
 
Tror jag håller på och få feber eller nått har vart hängig hela dagen så det är därför jag inte har bloggat något.
När jag vaknade åkte jag, pappa och Malin in och handlade och köpte fresh food och lite godis (lill-lördag) .
Sen när jag kom hem åt jag och titta lite på film, sen åkte jag vidare till stallet och mocka och då var mamma där med ett nytt schabrak till mig!
Jag har ju skrivit i ett tidigare inlägg att jag ville ha ett äpplegrönt eskadron schabrak men nu fick det bli ett äppelgrönt showmaster schabrak i stället, men det spelar inte så stor roll för mig.
 

Sorry för uppdatering

Det har blivit lite seg uppdatering för igår var jag lite ledsen haha sen hade jag inte ork osv, och idag när jag vaknade hade jag sjukt ont i halsen men jag åkte till skolan i alla fall för vi hade ju skolfoto.. Hatar skolfoton.
Efter skolan kom pappa och hämta mig så åkte vi och köpte träningskor och en vanlig tunn träningsjacka, sen skjutsade han mig till stallet.
Red lite på banan men kändes inte alls bra så det blev bara en halvtimmes ridning, han var het och lyssnade inte alls och eftersom jag är lite sjuk så gav jag upp rätt snabbt, hoppas det går bättre i morgon om jag ska rida då.
 
Just det igår när mamma och jag var på hööks så köpte jag bara en saltsten till Valles box och sen lite hästgodis.
 
 
Vi hörs nu ska jag sätta mig och nörda sims 3
 

Barbacka idag

Det blev barbacka idag, tänkte inte rida barbacka först för att den regnade lite men sen när jag såg att han hade täcke på sig så ändrade jag mig.
Red mest runt lite i skritt,trav och galopp och tränade mer på galoppfattningar och halter. Sen på ena volten var det ett litet hinder på ca 20cm vi galoppera över haha, man måste ha kul ibland också!
Idag har även sadeln fått sig en smörjning igen eftersom den blir så ful efter det har regnat, nästaa gång är det tränset tur.
I morgon efter skolan ska jag och mamma svänga in på hööks så jag får se om jag får med nått där ifrån.
Du är saknad världens finaste..

Söndag

Jaha nu var det söndag igen, veckorna och helgerna har gått så fort sen skolan började.
Idag har jag inte gjort någonting kollat på en film och om ungefär en halv timme ska jag åka till stallet och rida. Jag ska nog rida barbacka på banan och träna lite balans fast det kanske blir sadel.
Sen kommer det inte hända så mycket mer idag tror jag, hörs senare.

The impossible

Nu har jag nyss kollat klart på filmen The impossible. Den är både bra och sorglig, det är en sann historia som handlar om en familj som var med om tsunamin 2004 och hur dom försöker hitta och hjälpa varandra. Ni som inte har sett den måste verkligen titta!

Förut när mamma och jag var och handla hittade jag sånna där kex pinnar som man doppar i nutella haha, för gott. Men nu kommer Emelie om en stund vi hörs.

Helg

Nu är det äntligen helg och jag har en uppdaterad telefon, så snygg! Så ni som inte har gjort det gör det, väldigt värt tycker jag! Idag blir det bara att åka och mocka och fixa Valles mat sen hälsa lite på honom. Senare kommer Emelie till mig får se vad vi hittar på!

Dressyr

Åh världens segaste dag, har varit sjuk trött sen i morse så nu ska jag äntligen snart lägga mig och sova!
Men tänkte berätta lite snabbt hur det gick idag, red ju dressyr och Emelie körde markarbete med bommar så jag testa bommarna i galopp på volten ca 4 gånger sen fortsatte jag med dressyren. Idag kände han sig lite spänd och okoncentrerad och ganska het för en gång skull men idag var det bara irreterande. Men när jag hade ridit ett tag tränade jag mest på halter och galoppfattningar och i slutet gick det mycket bättre som tur är.
Men jag får sluta sega med att rida dressyr måste göra det mer.
 

Schabrak

Jag försöker leta lite höst schabrak men den enda färgen jag hittar som passar vit häst är orange. Sen finns det ju schabrak som är i en färg och sen är det en annan färg på själva märket det funkar ju också. Vet ni någon bra sida med schabrak i höstliga färger?

Sen hittade jag även ett brunt och en röd/marinblått schabrak jag även skulle vilja ha.


Torsdag imorn fredag

Nu har jag nyss kommit till skolan och idag har jag 4 långtråkiga lektioner och jag är redan trött..
Sen blir det ju dressyr fast idag tror jag inte att någon kan följa med och fota. Tar kanske med kameran så kanske det blir någon bild i alla fall.


Barbacka idag

Idag blev det ju en barbacka ritt, vi skulle egentligen bara skritta men Valle kändes så bra så jag var bara tvungen att testa galoppera lite och det gick jätte bra han tog galoppskänkeln direkt!
Sen skrittade vi mest resten hem, imorgon blir det nog ett dressyrpass sen på fredag får Vallen vila.

Nu ska jag sätta mig vid tvn och titta på stalkers, hinner kanske slänga ut en inlägg till.. Vi får se


Träning nu

Nu är jag påväg till skolan och idag har jag träning och hälsa så idag blir det intervaller. Sen har jag bara en lektion till.


Började bra men slutade mörkt

Nu ligger jag i sängen och ska kolla på någon film innan jag ska sova men först tänkte jag bara skriva lite om idag i stallet. Det var ju meningen att jag först skulle rida barbacka men sen ville Emelie att vi skulle rida där vi aldrig hade ridit förut så det blev sadel på och en ganska lång runda men vi skrittade mest sen joggade dom lite, sen på ett gärde stannade vi och galoppera lite, då var det solnedgång så det var mysigt!
Men sen när vi var på väg hem var det ganska mörkt och vi tänkte ju inte att det skulle bli så mörkt så vi hade ju inte reflexer på oss... tur att man kan rida på gärden på kanten och har en vit häst! Så reflexer blir att tänka på nästa gång.
Han var ganska stel i början eftersom vi hoppade sist, men när han fick trava lite så släppte det ganska mycket.
 
I morgon blir det bara en skritt tur barbacka med Emelie och Merlin.
Bild från en film när jag galoppera på gärdet!
 

Bussen hem

Slutade tidigt idag runt 12 så jag och tjejerna gick till stan och åt på la baguette sen gick vi runt och kollade lite på skor osv. Är påväg hem nu så då ska jag lägga mig i soffan en stund innan stallet, är för lat..


Solat och sprungit

Efter stallet åkte jag direkt och sola, efter det gick jag ut och sprang ca 2,5 kilometer och gick resten! Och nu har jag nyss duschat och ska snart lägga mig i sängen och titta på en film.

Längtar till helgen!


Vill ha sommar

Nu är det måndag igen och det är kallt och blött ute, vill ha tillbaka sommaren!
Just nu har jag slutat så står och väntar på min mamma.
Idag blir det bara att åka till stallet en snabbis och mocka för idag har jag inte riktigt tid att rida, men i morgon blir det en barbacka tur i skogen.


Text+Bilder

När jag skrittade fram så började jag med att "väcka" honom så att han skulle gå fram för skänkeln, då lyssnade han ganska bra. Sen började jag jogga fram honom på volterna och han var mjuk i vänster varv men höger så stelnade han till lite så i det varvet gjorde jag mindre volter. Hoppade sedan på volten ca 3-4 gånger sen lät jag honom skritta lite.
Sedan var det dags att galoppera lite och han svara väldigt snabbt på galoppskänkeln idag och det brukar han inte göra så det börjar bli lite bättre. Vi hoppade två räcken och en oxer, ett räcke på kortsidan (som jag hoppade på volten) och det andra räcket på ena lång sidan sen oxern på andra lång sidan. Blev inte så högt idag ca 80cm för han bjuder inte fram på hindrena så han hoppar ganska konstigt över eftersom han inte har någon fart.
Så nästa gång jag hoppar så ska jag inte hoppa några höjder utan bara köra tills han bjuder på hindrena.
När jag var klar fick även Miranda testa hoppa honom.
Det är inte så lätt att hoppa i dressyrsadel och sitsen blir inte direkt snygg heller.
Hoppningen måste bli bättre!
 

Söndag

Hello!
Jag har nyss städat mitt rum och packa ner mina kläder eftersom jag åker hem till mamma i morgon.
Och nu ska jag lägga mig i sängen och fixa klart bilderna från förut, så det kommer snart upp ett inlägg med text/bilder från idag.


Löshoppning igen!

Haha nu får jag skärpa mig och sluta löshoppa på ett tag, idag blev det inte så högt. Lekte lite med han på banan också och han är så gullig han kom oftast när jag ropade på honom.
Imorn blir det i alla fall dressyr och Emelie ska med och rida Merlin och Miranda följer förhoppningsvis med och fotar i morgon.


Ingen tid

Har inte haft tid eller ork att blogga har varit så trött och känner mig lite sjuk, men jag ska försöka slänga in lite bilder och nått inlägg från måndags och tisdags. Ikväll ska jag i alla fall till stallet men ska rida själv så jag ska testa rida ut i skogen och galoppera av honom lite.
Vi hörs senare!


Klar för morgon dagen

Nu är jag äntligen klar för i morgon har duscha, packat och bytt till nya sängkläder så att jag sover skönt för det kommer säkert inte bli så mycket sova i morgon skulle jag tro, om jag har täckning och internet imorgon så ska jag försöka slänga in nått inlägg. Tar nog även med kameran i morgon.


Skogen

Jag och Emelie red ut idag och red runt lite på olika stigar och tog det mest lugnt eftersom Valle hoppade så högt igår så tyckte jag att han kunde få gå lite i skogen. I morgon blir det inte att rida för då ska vi åka iväg med några av ettorna och sova någonstans (kommer inte ihåg vad det hette) sen på tisdag kommer jag hem och då ska jag nog hoppa eller ta en dressyrpass.


Löshoppning igen

Det blev ingen ridning idag vi löshoppade båda hästarna samtidigt och det tyckte dom var roligt, Valle hoppade 130cm idag även fast han stannade lite innan men han var duktig idag och han var glad och gjorde några glädje skutt. Det är så roligt när han tycker nått är kul lilla prinsen :)


7 september

Vaknade för en stund sen och nyss har jag ätit och kollar på film, senare kanske Emelie kommer hit och då ska vi åka till stallet och rida. Men vet inte vart vi ska rida än.
 
Bjuder på en bild på min förra foderhäst
 

Hööks träns

Har sett det här tränset några gånger nu men har inte riktigt tyckt att det har varit nått fint, men nu så tycker jag faktiskt att det är ett fint träns och att jag skulle kunna tänka mig att köpa det, men är inte direkt jätte billigt men det är lite annorlunda mot vad hööks brukar ha för träns. Men först ska jag ta och köpa mig ett par nya ridstövlar sen får vi se ifall den blir något träns.
 
Fast jag tycker nog att det skulle vara lite snyggare med ett swarovski pannband till.
Och jag tycker ju såklart att det ska vara svart!

Inget stall idag

Idag blev det inte att åka till stallet för jag mår inte så jätte bra men ska åka dit i morgon och rida ut en sväng, vet inte om jag kommer rida själv eller om Emelie följer med på Merlin. Rider jag själv rider jag nog bort till rakbanan och låter Valle springa av sig lite så att han inte blir så uttråkad av att gå på banan.
 
Nu ska jag nog sätta på en film och sova är sjut trött efter den här dagen och vill bara ha helg NU!
 

Samma som igår

Lite tråkigt men det fick bli en skogs vandring igen med hästen fast idag var även Emelie med och gick med Merlin så det var skönt att slippa gå själv i alla fall. I morgon blir det nog en barbacka ritt ute i skogen, och i helgen om jag har tur så kan någon följa med och fota så det blir lite nya bilder här eftersom dom senaste inläggen har varit mobilbilder.. sorry
 
Bild från förut
 

Skogs promenad

Jag red aldrig idag utan jag tog en skogs promenad med Valle istället, så att han ska känna sig säker när jag rider ut själv sen. För att om man tillexempel möter en häst så ska han gå efter annars studsar han runt och sparkar osv, men idag när jag gick med han så gick han bara förbi utan att göra något så jag hoppas det blir lite bättre efter varje gång jag går ut och går med honom!
Och hans hovar var det inte några problem med alls förutom att han inte lyfter fötterna så mycket men han har ändå inte ont längre och det känns skönt.
 
 
 

3 September

Hej alla! Just nu sitter jag på bussen påväg till skolan, Jag bloggade inte igår för jag hade inte tid och jag orkade inte gå in på dator eller nått. Men efter skolan igår så åkte jag och mamma förbi till häst och kolla om det fanns något men allt var nästan slut så vi åkte till Valle istället och titta på hans fötter och dom såg verkligen mycket bättre ut nu och han har även framskor nu😃 Sen efter skolan ska jag rida men vet inte vart än.

Jag idag..


Skola nu

Är påväg till skolan nu men tur att jag börjar ganska sent eftersom måndagar är så sega.. Fast jag slutar sent idag så jag ska åka till stallet senare ikväll och titta hur Valles hovar blev, så får jag se om det går att rida annars får han antingen vila eller leka lite på ridbanan.


Eskadron Lemongreen

Jag vet inte varför men nu har jag fastnat för Eskadron schabrak just nu i färgen lemongreen för jag fick ett par benlindor av hon som äger Valle och dom är i ungefär Lemongreen färgen så jag kom på att jag kunde sätta mig och kolla på schabrak i samma färg så hittade jag 2 stycken som jag tyckte var fina och en kortärmad Piké i samma färg.
Det finns massor av fina saker från Eskadron kollektionen.
 
1. 300 kr
2.  300-400 kr
 
3. Original pris 695kr REA pris 348k kr
 
Allt är ifrån http://www.hastshopen.se

 

Hovslagaren idag

Idag så red jag innan hovslagaren skulle komma eftersom jag vet inte om det går att rida på Valle imorgon, men Emelie var med idag också och det blev lite ändring  så vi red på ridbanan istället. Men dagens ridpass är jag faktiskt ganska nöjd med han drog bara upp huvudet 3-4 gånger, och jag red mest på volterna så att han ska slappna av i sidorna och sen tränade jag även på halter och galoppfattningarna eftersom han är så seg.
Och nu på kvällen vid ca kl 6 kom hovslagaren och
skulle sko Valle så jag hoppas att jag kan rida i morgon men man får hoppas att det går, skulle gärna vilja komma ut i skogen men vi får se hur det blir imorgon.
 
Valle har börja blivit så go när han står gången :)

RSS 2.0