Barbacka

Det blev lite "barbacka dressyr" idag, jag red inte så hårt red mest på volten och tränade på halter. Idag var han lite loj i huvudet för det flög  två luftballonger ganska nära ridbanan så han ville bara stå och kolla på dom och inte lyssna på mig. I slutet av passet gick det lite bättre då lyssnade han mer och svara mer på skänklarn osv.
 
I morgon är det Emelie som får åka ut till stallet och hjälpa mig med mockningen och det.
Idag blir en tidig kväll snart ska jag äta mat sen duscha och senare lägga mig och sova, ska upp kl 5 imorgon för kl 6 bär det av mot stockholm.
 

Dressyr?

Jag vaknade för en stund sen och vid klockan 12 ska jag åka till stallet och mocka och luncha hästarna.
Idag blir det nog lite dressyr eller en tur ut i skogen, det beror på banan somsagt. 
Om någon kan följa med till stallet så kanske det dyker upp lite nya bilder senare idag.
 
Senare efter stallet så ska mamma och jag åka och handla till imorgon, sen blir det nog en tidigt kväll för mig.
 
Glöm inte frågestunden, svarar nog på den senare ikväll om jag hinner!
http://vialli.blogg.se/2013/november/fragestund.html#comment

Hemma

Nu är jag äntligen hemma och ligger i sängen och äter godiset jag köpte medans jag väntar på mat, haha dålig ordning men aja. 
 
Idag slutade jag tidigare från skolan för vårat teckenspråk var inställt så jag åkte hem en stund innan jag åkte till stallet, sen frågade Moa om jag ville med ut och rida och då lånade jag Merlin med på en skritt sväng i skogen. Fast när vi väl kom in i skogen hörde vi hur dom höll på med traktorer så det var bara att vända och gå hem igen.
 
Och idag löshoppade jag äntigen Valle, det var så himla längesen så det var jätte roligt att se han springa omkrig och hoppa glatt över hindrena. Han har ju inte hoppat på ett tag så han blev lite trött när vi hade kommit upp till 1m men sen testade jag även 110 det hoppade han över. Sen började jag hoppa av honom lite. Så himla duktig min prins. 
 
Nu tänkte jag sätta på någon bra film och bara ligga och ta det lugnt, det blir en riktigt lugn helg och rolig. Söndag ser jag mest fram emot. 
Bilder från i somras

Helg

Nu är det äntligen helg igen och jag kom hem från stallet för en stund sen men nu ska jag åka och handla mat med mamma. Jag skriver senare om dagen och dagen i stallet!

Två hästar

Nu är min stressiga dag äntligen över, jag kom hem runt halv 9. Så jag har nyss duschat och satt på en film, egentligen skulle jag behöva plugga men det kan jag göra i helgen eller nått. 

Jag red ju båda hästarna idag och med Valle gjorde jag inget speciellt skritta, trava, galoppera och böjde han kanske mycket. Med Merlin gjorde jag samma sak som sist träna mest på att få honom att inte springa iväg och det börjar redan gå lite bättre. 

Imorgon om banan är lika bra som det var idag så blir det nog löshoppning imorgon med kanske båda hästarna, jag får se i morgon. Men nu ska jag packa min väska med träningskläder till i morgon sen ska jag nog sova. 

Godnatt allihopa!
Jag Valle och Merlin i somras


Stressigt

Vi tjejer lär ha problem med klockan och tider, känns alltid som att man går upp tidigt och hinner fixa sig, sen när man nästan är halvklar så har klockan blivit för mycket så man får stressa resten. Så är det nästan varje dag för mig. 

Nu är jag i alla fall påväg till skolan och sen när jag slutar tar jag bussen direkt till stallet och ska rida med Moa på ridbanan. Jag ska rida både Valle och merlin idag, om det inte är hårt i backen så tänkte jag hoppa några språng med Valle och merlin ska jag skritta och trava lite.




Min Design

Nu har jag fått hört väldigt mycket att min header och design är väldigt fin osv och då tänkte jag säga att det är min vän Emma som har fixat den till mig. Om ni vill ha hjälp med design och sånt så klicka in på hennes blogg och kolla om hon kan hjälpa er också. 
Hela bilderna fick inte plats men här är två stycken andra hon också har gjort till mig. Vilken tycker ni är finast min nu varande eller någon av dom andra?

Vampire diaries

Sitter och nördar Vampire diaries igen, världens bästa serie. Det går verkligen inte att sluta kolla på när man väl har börjat och senare är det Paradise hotel igen, sjukt bra program det med. 
 
För en stund sen kom jag hem från stallet, jag var bara där och mockade och gosade lite med honom i boxen. Han är så snäll, dom brukar redan stå inne ibland när jag kommer och då står han i boxen samtidigt som jag mockar och sen flyttar han sig lite så att jag får med allt. I morgon åker jag nog direkt till stallet från skolan och om det inte är så hårt i backen så kanske man ska passa på och hoppa lite? Är verkligen sugen på att hoppa. 
 
Nu ska jag kolla lite kläder till nyår, jag måste vara väl förberedd om jag ska handla kläder till speciella saker annars kommer jag där två dagar innan och hittar ingenting.
Bilden säger allt.
 
 

Önskelista-häst

Min önskelista har verkligen blivit fööööör lång med grejer till mig och till hästen, men här är lite av det jag önskar mig till Valle. Alla saker är inte så jätte nödvändigt men men.

Har ni önskat er mycket i år?





Önskeinlägg?

Godmorgon allihopa det blev en till sängliggandes dag för mig, så senare åker jag bara till stallet och mockar.
Jag vill verkligen ha helg nu för ser verkligen fram emot helgen till att åka stockholm och allt det, 
 
Jag har tänkt på en sak, har ni några önskeinlägg? tillexempel vad jag ska lägga upp, fota och massa mer. 
En gammal hoppbild på mig och Valle.
 
 
 
 
 
 

Frågestund

Tänkte kolla om det skulle vara lite intressant med en frågestund så jag kör på en frågestund ett tag så det är bara att fråga på om vad som helst! 
 

Ridbanan

Sitter just nu och väntar på att paradise hotel ska börja. 

I stallet så red jag på banan en stund även fast det var hårt på backen men jag skrittade mest och travade lite. Jag red mest på volten för att där är det ljusast, red ungefär i en halvtimme bara men imorgon tänkte jag rida ut en sväng igen. 

Imorgon får jag även se om jag går till skolan för känner mig fortfarande inte riktigt bra, det blir inte så lång skolvecka för mig om jag  inte går i morgon för på fredag ska jag åka till läkaren och kolla mina benhinnor och då behöver jag inte gå till skolan.

Valle idag 



Godmorgon

Idag blir det en sänglingandes dag för min del, fast måste ta tag i allt mitt plugg också.
Men senare i stallet får jag se vad jag ska göra, bror på hur jag känner mig. Fast jag har lust att rida lite dressyr på banan om den inte är allt för hård. 
 
Jag ska även kolla om någon kan fota på fredag ellerr lördag i ridhuset så att man får nya bilder.
 Glöm inte frågestunden!!  http://vialli.blogg.se/2013/november/fragestund.html#comment

Sällskap

Förut när jag kom till stallet så mockade jag och fixade mat och vatten medans jag väntade på Moa. När hon kom så tog vi in Valle och hennes ponny Sessan och borstade dom. Efter det tog vi på reflexer och red ut, vi gick en sväng i skogen och där inne var det kolsvart. Vi gick till den ena rakbanan sen vände vi och gick tillbaka. Båda hästarna var väldigt lugna förutom när det var några rådjur som sprang i skogen. 

Det funkade bra att rida ut tillsammans hoppas det funkar hela tiden, så skönt med sällskap.



Skogen

Nu sitter jag i bilen påväg hem, jag skriver senare om ridturen!




Nyheter från Jacson

Jag kollade runt lite efter någon vinterjacka till stallet, då tittade jag in på Jacson och hitta dom här snygga jackorna! Dom här jackorna är inte bara snygga att använda bara i stallet, jag skulle lätt kunna gå med en sån här till vardags.
 
Nr 1: Lite tunnare jacka så mer som en vårjacka, pris: 800kr
Nr 2: En tjockare jacka med högre krage är skönare på vintern, pris: 900kr
Nr 3: Är också en lite tunnare jacka men perfekt på vår/hösten, pris: 800kr
 

Stockholm horse show

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan, orkar inte med måndag igen men får hoppas på att dagen går fort.

Efter skolan ska jag direkt till stallet och då ska jag rida med en av dom nya som kom till stallet igår. Det ska bli kul att få sällskap igen när man rider ut. Jag skulle vilja gå till ridhuset sen men får se.hur det blir. 

På söndag 1 december ska jag, mamma, hennes kompis och barn åka till Stockholm horse show. Det ska bli så himla kul har verkligen längtat efter det här. Sen får jag hoppas på att få med något bra från mässan också. 

Ska ni dit? 




 

Klätterbackarna

 
 
Jag kom hem från stallet för en stund sen, så jag har suttit i bastun ett tag och läst min svenska bok som vi ska skicka in läslogg och jag börjde med boken idag så det är lite bråttom.
 
När jag kom till stallet så var ridbanan för hård såklart, bara för att jag såg framemot och låta Valle hoppa idag.
Så jag red ut i stället och gick till klätterbackarna och red några varv runt där sen red jag hem igen. Idag var han väldigt på tårna och ville springa och busa hela tiden, men han var ju glad i alla fall och det är ju huvudsaken.
I morgon efter skolan så tänkte jag rida lite dressyr på banan igen, eftersom det blir så mörkt ute.
 
Och förut när jag skulle åka hem så kom det två nya hästar som ska stå i lösdriften, men jag såg dom aldrig så det ska bli kul att se vad det är för hästar imorgon.
 
Tog några bilder på Valle förut innan jag skulle rida.
 

Löshoppning

Idag var det ju tänkt att jag och Emelie skulle rida ut på Merlin och Valle, men om banan är bra när jag kommer till stallet sen så blir det att löshoppa honom och kanske Merlin. Jag hoppas att kanske Miranda kan följa med och fota.
 
Idag är det bara 1 månad kvar till julafton, så snart är det dags att börja handla lite julklappar också.
Bild från en annan gång när jag löshoppade Valle.
 

Underbara häst

 När jag kom till stallet så såg jag att banan var ganska bra, så jag red på banan en sväng idag med både Merlin och Valle. Och idag fick även Valle, Merlin och Cloud flytta in till dom tre större boxarna. I lilla stallet ska det bli två fölboxar, fast det är skönt att Valle står i boxen han stog i när jag började rida honom. Får se imorgon om det blir uteritt eller ridhuset.
 
Valle:
På valle körde jag lite dressyr först och kolla så att han var vaken osv sedan kollade jag lite om han svarade för skänkeln sen körde jag lite skänkelvikningar. Jag red ganska mycket på volten idag också och gjorde lite serpentiner. Jag träna lite på halterna också, sen hoppade jag några små skutt några gånger också har saknat det för mycket! I högervarvet var han jätte mjuk i trav och galoppen behövde knappt hålla i tyglarna kände det som, bästa hästen!
 
Merlin:
Med Merlin skrittade jag med eftersom han har stått lite mer än en månad så jag träna lite på halter och sen träna jag på att få stopp på honom snabbt eftersom han ofta drar iväg, så jag travade några steg och stannade osv och innan jag var klar så travade vi ett varv på volten utan att han ens försökte dra iväg. Så det gick bra med han idag också. 
Jag och Merlin i somras.
Jag och Valle i höstas när vi busade på åkern.
 
 
 
 

Lördag

Hello just nu sitter jag i min säng och äter godis. Snart ska jag byta om och sen åka till stallet, idag funderar jag på att rida ut i skogen en sväng faktist eller kanske gå till klätterbackarna. 
 
I morgon ska nog Emelie med till stallet och rida Merlin, det var längesen så det ska bli kul. Vet inte om det blir ridhuset i morgon kanske? Men då skulle det vara roligt ifall någon fotade. På hösten/vinter blir det kanske stelt med bilder eftersom att det är mörkt nästan jämt förutom på helgerna, men det är ändå kul när man väl fotar på vinter för då blir det fina fält bilder när snön flyger överallt, haha.
 
Och i morgon är det endast en månad kvar till julafton, det är helt sjukt och det har inte ens kommit snö än. Fast det är ändå ganska skönt, jag hatar när det blir halt på vägarna osv. 
 
Men nu ska jag byta om och bege mig till stallet, bye 
 
Jag och Moa igår på teckenspråkslektionen. 

Lill lördag

Just nu är jag hos jossan och vi ligger i soffan och tittar på film och äter lite chips osv, det är ju trots allt Lill lördag. 
I natt ska jag sova här och vi ligger och väntar på att paradise hotel ska börja, fast innan ska vi laga lite mat. 

Imorgon efter skolan åker jag direkt till stallet så att jag hinner rida en stund.

Ne nu ska vi nog snart sätta igång med maten.



Sega dagar

Dom senaste dagarna har jag mest legat i min säng och tittat på Vampire diaries, har verkligen fastnat i serien kan inte slita mig ifrån den.
Jag har ju även varit i stallet också men det har inte blivit så mycket ridningen eftersom att det är så mörkt ute och ridabanan är ganska blöt. Fast när jag har ridit har jag mest ridit barbacka.
Jag vill verkligen hoppa och börja träna snart i ridhuset så att man håller igång över vintern. 
 
Dom senaste dagarna har det inte hänt så mycket, och idag var jag bara och mockade i stallet idag och gosade lite i hagen. 
 
Men nu ska jag gå in i min lilla värld och titta på Vampire diaries igen.
 
 

The Vampire Diaries

Idag har det inte hänt något speciellt förutom det vanliga stallet och skolan, men nu ska jag falla in i min egen lilla värld och kolla på The Vampire Diaries. 
 
Imorgon ska jag försöka hinna rida så får nog ta bussen direkt från skolan ut till stallet imorgon.
 

 


Macbook

Min nya älskling
 

Bilderna

Jag skulle bloggat tidigare idag men Josse sov här så vi åt lite frukost i morse sen åkte jag till stallet och luncha hästarna och sen red jag på Valle och Merlin på en skrittrunda. Jag mockade även i ponnystallet och fixade lite andra grejer så det blev en riktig stalldag idag och det är så skönt att komma till stallet och bara känna hur problemen försvinner för en stund.
 
Lite bilder från igår.

Det var verkligen blött och lerigt och regna men jag hade bestämt att någon skulle fota så då fick bilderna bli såhär.
 
 

Nya bilder

Tja, idag följde Miranda med och fota och som vanligt regnar det när hon ska fota men jag hoppas bilderna blev bra iaf. Bilder kommer kanske senare eller i morgon beror på om jag har tid över eller inte, men idag körde jag lite dressyr med nya schabraket och han var väldigt mjuk idag. 



rainy day

Att det aldrig kan bli bra väder någon gång, jag åkte buss till stallet direkt efter skolan för att rida men det blev bara en mockning eftersom det började spöregna när jag satt på bussen. 
Imorgon måste jag rida men det får nog bli banan igen och jag hoppas verkligen det är bra väder i helgen så att Miranda kan fota. Måste även försöka ta mig ut på en uteritt snart. 

Just nu tittar jag på film (ovanligt) haha, men i skolan i morgon så är det redovisning i skolan och det är det värsta jag vet så det blir nog att träna lite på den innan jag går och lägger mig.
Finaste


Vinter garderob del 1

Nu är det snart dags att fylla vinter garderoben med lite nya ridgrejer. Saker som jag funderar på att köpa↓
I morgon kommer en ny del med "vinter garderob" fast till hästen.
 

product.aspx.png

Sköna att ha när man mockar osv, 399kr

product.aspx.png

Snygg vinterjacka från JH kollektion, 649kr

product.aspx.png

Fleecetröja från JH kollektion, 379kr

product.aspx.jpg

Ridskor med ull i från CRW, 439kr

 


Väldigt seg dag

Hello, har inte haft riktig ork till att lägga ut någonting här har sovit ungefär hela dagen och inte mått så bra. 
 
Just nu ligger jag i sängen och kollar på en film som handlar om en svart mustang som alla vill ha filmen heter The wild stallion. Jag kom nyss hem från stallet, jag red barbacka en stund på banan för att träna balansen lite, jag tycker det är viktigt att rida barbacka ibland för att känna efter balansen. Tycker ni det är viktigt att rida barbacka ibland? Vialli var lika fin idag som har var igår och det är rena lyckan! Det blir mycket träning i vinter. 
 



Bästa hästen

Det gick väldigt bra när jag red förut, jag körde mest galoppfattningar, halter och lite skänkelvikningar. Han var väldigt mjuk för att ha stått i 2-3 dagar, det är sånna här pass man alltid vill ha! 

Just nu ligger jag och kollar på film och sa snart äta lite kvällsmat sen ska jag ta en dusch och sova. 
Hade finaste outfit förut.. 



Hello

Känner mig fortfarande inte helt bra så det fick bli en till hemma dag till för min del, men det blir att gå till skolan i morgon för då börjar redovisningarna. Jag gillar verkligen inte redovisningar jag blir så himla nervös och knappt kan prata.. men får hoppas att det går bra. 
 
Hoppas jag känner mig ännu bättre när pappa kommer hem för då kan jag åka till stallet och rida lite när det är ljust ute. Det blir inte så många ljusa ridturer på hösten och vintern. 
 
Jag har inte så mycket nya bilder men som sagt så kanske Miranda kunde följa med och fota nya bilder.
Fina pojken 

Stall mys

Har nyss rensat min dator på lite grejer och jag kollade även hur mycket bilder jag har på min dator, jag hade exakt 32 300 bilder! Det är helt sjuk, men jag är så himla rädd om mina bilder så jag sparar dom jämt. 

Förut så åkte jag bara till stallet och myste lite med Valle och ponnysarna, skulle ju egentligen rida men jag somnade i soffan och mamma kom hem sent så det blev bara en myskväll. Ifall jag mår bättre i morgon så blir det ett dressyrpass på banan. 

I helgen kanske Miranda kan följa med och fota när jag rider, hoppas banan är så pass bra så jag kan träna lite hoppning när hon fotar. Tänkte även ta ett dressyrpass som hon kan fota också. 

Nu ska jag titta på lite film och sen sova ifall jag mår bättre imorgon och ska till skolan. 
En panorama bild från lilla stallet.


Måndag igen

Det är sjukt vad lovet har gått fort, jag skulle lätt kunna ha en vecka till. Det är jobbigt att börja skolan igen även fast jag är hemma och är sjuk idag så har man ändå pressen på sig och man vet att man måste göra massa skolsaker.

För en stund sen gick jag ner och skulle göra frukost men hade så ont i halsen så jag tog bara lite te, och nyss har jag tagit en Ipren så det är bara att hoppas på att man mår bättre snart. 

Senare när mamma kommer hem så ska jag till stallet och idag måste jag verkligen rida även fast jag inte mår så bra, för att han har stått ganska många gånger nu. Om det är bra på ridbanan ska jag köra ett kort dressyrpass bara.




Bara massa plugg

Det gick fort i stallet jag mockade bara och fixade mat osv sen åkte jag hem. Nu har jag nyss duschat och sitter och skriver på redovisningen fast har fastnat lite, men måste verkligen bli klar idag. 
Jag vet inte om det blir någon skola för mig i morgon för mår rent utsagt skit.. Snart ska jag äta lite mat sen blir det mer plugga och lite film om jag hinner. 
 
Saknar dig så att det gör ont, min bästavän.. 

Sjuk

Ursäkta för den dåliga uppdateringen men nu på lovet har jag vart mycket med mina vänner och i stallet. Plus att jag har gått och blivit sjuk och jag måste plugga på min redovisning som jag har nu i veckan men jag har verkligen inte lust med det. 
 
Nu måste verkligen åka till stallet och mocka innan hästarna går in, hörs senare.
 
Egopic med datorn hoho! 

RSS 2.0