Grekland 2014 - Del 2

 

Veckans schema

Måndag: Vila
Tisdag: Klätterbackarna
Onsdag: Skogen
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag: Bommar eller Hoppning
Söndag: Skogen eller Promenad
 
 

Dressyr idag

Idag blev det lite dressyr på banan, passet var inte direkt det bästa jag har ridit. I början var han seg och stel, så gjorde lite volter och ökningar. Travade fram honom sen gjorde jag halter och lite ökningar, lät hon skritta ett tag sen travade jag runt lite och jobbade honom bara på rakt spår. Han var fortfarande seg och lyssnade inte bra så jag blev irriterad och då gick det ännu sämre. Efter så galopperade jag på långsidan och på kortsidan bröt jag av till trav, det gick inte så bra i början men det gick bra efter några gånger i båda varven. Så i slutet när det började gå bra så slutade jag och tog in honom.
Gammal bild från i våras från ett annat dressyrpass.

Grekland 2014 - Del 1

Bilderna från Grekland, blev inte så många bilder som jag trodde men dom kommer upp i två olika delar.
 
 

Stövlar

För några dagar sen var jag inne på Hööks och köpte nya ridstövlar, köpte dom som jag har velat haft hur länge som helst så nu är dom äntligen mina.

Dom senaste dagarna nu har jag även ridit både Goldie och Valle, har även tagit in krook och borstat honom lite. Goldie har jag ridit både på banan och i skogen och Valle har fått vart på banan och i klätterbackarna. Ska försöka göra Valle så fin som möjligt till ridlägret som är om 2 veckor. 

Och idag var jag på örsta på hopptävling och hjäpte Josse med hennes häst.








Hemma

I natt kom jag hem från Grekland så snart någon dag kommer det lite bilder osv där ifrån. Resan blev både lite bra och lite dåligt men glad att jag kom iväg så jag slapp Sverige ett tag. Från 30 grader till 4 är inte så skönt.
Bild från utsikten från hotellet

Just nu




3 hästar idag

Blev några timmar i stallet idag, borstade och red. Började med att borsta Kroken och man börjar märka skillnaden från första gången jag hade honom inne och nu. I början kunde han knappt stå still i några sekunder utan att gå fram och tillbaka eller sparka och nu står han still i några minuter och har slutat sparkat lika mycket. Jag tycker det är roligt att hålla på med hästar som man ser skillnad på när man har hållt på med dom ett tag. 

Sen red jag Valle på banan det blev ett dressyrpass på ungefär 1 timme, red mycket i trav och en hel del volter så att han skulle slappna av och släppa på båda sidorna. Galoppen red jag på stora volterna och ökade på långsidorna kortade upp på kortsidorna. Det var sista passet på honom på ungefär 1 vecka. Efter passet duschade jag av honom och tvättade lite med schampoo i svansen och manen också, så nu är han ganska vit än sålänge. Kommer sakna min lilla häst när jag är borta.

Innan jag åkte hem så gav jag fåren mat och vatten. Sen borstade jag baronesse en stund, så synd om henne att hon aldrig blir bra. Hon är en så himla go häst att ha o göra med. 

Blev ett väldigt sent inlägg och nu måste jag sova för ska med Bella till pay and jump sen på eftermiddan är det dags att åka till Grekland.










Hoppningen i veckan

Gör en liten paus i min packning när jag skriver om i veckan, det är så svårt att veta allt jag ska ha med mig så har skrivit en liten lista så jag inte glömmer nått. 

Men i alla fall i veckan hoppade jag ju igen, den här gången kändes det bra plus att han inte gjorde så många knäppa hopp efter hindrena. Körde en kombination och körde lite högre hinder då. Så nästa gång jag hoppar blir det lite mer gymnastik hoppning med längre hinder. Han hoppade i alla fall 90cm som ingeting så det var skönt, jag tycker det är så synd att han är rätt så gammal hade nog kunnat gått långt med han om han var yngre.

Bilderna, dålig kvalitet pga mobilbilder.








Maja och Bella

I veckan fick Maja rida för mig på Merlin som jag skrev om, men nu har jag bilderna från den dagen. Samma dag red ju även Bella på banan hos Jenny så jag hjälpte henne med lite hinder. På söndag ska jag åka och kolla på Bella och Bilbos första pay and jump tillsamman, sen efter den åker jag till Grekland.
 
 
 

2 dagar kvar

Det har blivit dålig bloggning pga att jag åker ju på söndag till Grekland så i veckan har jag passat på att umgås med mina vänner. Sen har jag även varit i stallet och ridit hoppade sist jag red igen, i morgon ska jag rida ut i skogen sen blir det inte någon ridning för mig på över en vecka. 

Skriver om veckan lite senare!

Resan

Resan till Grekland börjar närma sig så nu har jag växlat lite pengar och i veckan ska jag växla lite mer. Och mitt pass har kommit och allt är nästan klart det är bara packning som är kvar sen. Idag är det exakt en vecka kvar tills vi åker, vi ska vara borta en vecka. Så jag får se hur jag gör med Valle den veckan. Ska försöka hinna rida Valle så mycket jag kan innan jag åker.




 

Lång dag

När jag vaknade idag var det sol så jag gick först ut och solade. Sen åkte vi till stallet då fick Maja först rida på Merlin.

Hon fick rida lite själv och sen trava och galoppera lite, sen red hon lite över bommar. 

Sen red jag Valle på banan och det blev hoppning i nya sadeln. Den var rätt skön att rida och sitsen kändes bra. Hoppade lite kombination och räcken, hoppade mellan 50-80 idag så det blev mest gymnastik hoppning idag. Det kändes riktigt bra idag med honom idag, nästa helg tänkte jag hoppa igen och hoppas på att någon kan fota då. 

Bella kom runt halv 5 med sin häst så hon gjorde i ordning honom sen så hjälpte jag henne att fixa en bana som hon fick hoppa. Det gick riktgt bra och det fotade jag.

Det sista jag gjorde var att ta krook och borsta honom en stund sen åkte jag hem. 

Fler bilder från idag kan komma i morgon.


Morgon dagen

I morgon ska en hel del saker göras i stallet och jag hoppas även på att det blir en hel del bilder från allt. 

Nu ska jag gå och lägga mig är inte så van att gå upp så tidigt på helgen som jag gick göra idag.



Ny väst

Nu är jag hem kommen från Strömsholm, vi åkte tidigare för att det började spöregna så det var bättre att åka hem. Vi hann gå lite på mässan osv i alla fall och jag fick med mig en väst hem.

I morgon ska Bella komma till Jennys stall med sin häst så jag ska vara med och fixa lite banor till henne osv. Imorgon ska jag även rida Valle. 

Sen är den äntligen sista veckan i skolan och den här veckan är bara 4 dagar, sen på helgen åker jag till Grekland.





Strömsholm

Sitter på Strömsholm tävlingarna just nu, kom hit för någon timme sen så min dag kommer att spenderas här.




17 år idag

Idag är det min dag, blivit 17år och det är 1 år kvar till körkort. 





Igår och idag

Kom hem från stallet för en stund sen och nu sitter jag vid datorn och ska försöka göra klart min teckenspråks film som måste in.

Igår tog jag in kapten krook för första gången och borstade honom lite, det märks verkligen att han inte har blivit ompysslad så mycket. Han går fram och tillbaka och skrapar med fram hovarna när han står i gången. Idag var det andra gången jag hade honom inne, det ska bli kul och se om att tag om det blir bättre eller inte. Jag ska ju även börja löshoppa honom snart. 

Idag red jag Valle först jag red dressyr på banan och det märktes att han inte blivit så ordentligt riden på ett tag. Så idag var han lite stel och spänd men det släppte mer mot slutet, ska försöka börja sätta igång honom mer nu när jag har mer tid.

 Jag har även fixat en ny sadel nu så nu kan jag hoppa lite oftare. Det är dock mörkbrun så nu måste jag införskaffa mig ett brunt träns.

Måste dock smörja sadeln och fixa den lite.




En ny i stallet

Idag när jag kom till stallet så såg jag att Jennys nya ponny hade kommit, den var jätte fin. Den får jag hjälpa till med och nu när det snart är sommarlov har jag ännu mer tid att hjälpa till. Det ska bli roligt att ha mer att göra i stallet nu lite längre fram. Mer om den får ni veta någon annan dag. 

Gick även ut i Valles hage och hälsade på honom.






RSS 2.0