Klättrat i skogen idag

Idag blev det att klättra i skogen och Valle tyckte att det var skönt att få komma ut i skogen! Emelie red med på Merlin, När vi red till backarna joggade vi fram dom i trav sen var i backarna i ca 30 min sen när vi red hemåt trava vi lite sen i stallet gick vi in på banan och galoppera med dom lite eftersom det går inte att galoppera med Merlin ute.
I morgon tror jag att det blir skogen igen och att vi ska rida in på lite vägar som vi inte har ridit på förut.
 
 

Ruttet ridpass

Dressyrpasset gick rent ut sagt skit jag red som en kratta också.. Det började bra i skritten då hängde han inte alls i tyglarna och i skritten flyttade jag han in från spåret och sen tillbaka så att han skulle lyssna på skänkeln. Efter det började jag jogga fram han lite och gjorde volter i varje hörn i båda varven, jag ökade även traven på långsidorna och korta på kortsidorna för att se ifall han svara för skänkeln. Sedan gjorde jag serpentiner med volter i, det var första gången jag testa men det gick helt okej förutom att han hänger i tyglarna mesta dels av tiden. Sen lät jag han skritta på långa tyglar en stund sedan galoppera jag i båda varven men gjorde mest volter då också. Jag vet inte vad som har hänt med honom antingen testar han mig annars så lyssnar han inte alls, får hoppas att det blir bättre snart. I morgon blir det vila för honom sen får jag se ifall jag tar klätterbackarna på lördag.
 
Övningen idag.
 

Dressyr

Nu har jag nyss kommit hem från skolan och nu ska jag åka mot stallet för ett dressyrpass! Mer om det kommer senare.

Kontrakt påskrivet

Nu är kontraket på skrivet och allt så nu är Valle min foderhäst, är super glad! Och i morgon kommer eventuellt hovslagaren och då får han även framskor, får hoppas att det blir bättre så att jag kan rida ut i skogen oftare eftersom han är så ömfotad nu.
Men nu ska jag stänga ner datorn och sova, God natt!
 
 

Kontrakt

Hej!
Om ca 1 timme ska mamma och jag äntligen åka och skriva på fodervärdskontrakt på Valle. Så snart har jag äntligen honom på helfoder och bestämmer allt själv.  Sen efter det så ska jag bara åka till stallet och ge Valle mat och gosa lite sen åka hem och fira min låtsas syster.
 
I morgon får även Valle äntligen skor så då kan jag börja rida ut igen, så han slipper springa på banan jämt. Nu ska jag byta om och så sen är det ju snart dags att åka!
 
Världens finaste!
 
 
 

Löshoppning idag

Idag har jag vart på Marieberg med mamma efter skolan, då köpte jag en ny väska som jag ska ha till skolan. Sen åkte jag till stallet och egentligen skulle hovslagaren komma och fixa Valles hovar men det blev inget av med det för hovslagaren hade ont i ryggen, så det blir eventuellt på Onsdag. Så jag löshoppade Valle efter att Emelie hade löshoppat Merlin, Valle fick sluta på 110cm för han blev så trött i slutet så han rev
 
 
. Men är stolt över honom eftersom jag inte har löshoppat honom innan.
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på när jag är i stallet men jag kommer nog på nått imorn på dagen!
 
Bilder från Löshoppningen.
Och lilla Merlin får också vara med.
 

Frågestund svar

Vilken skola går du i ? Jag går på Virginska i Örebro.

Vilket är ditt favorit hästmärke? Finns massor jag tycker om.

Favoritras? Arabiskt fullblod, Lipizzaner och halvblod

Favoriträtt? Thai-mat eller Tacos

Bästa med sommaren? Hitta på saker med vänner och familj, att det är varmt och att man har sommarlov.

Sämsta med vintern? Att det är så fruktansvärt kallt i stallet och halt.

Favorit B&J glass? Har ingen favorit.

Favorit låt just nu? Finns ganska många.

Vad tycker du om Justin bieber? Snygg och duktig.

Gillar du One direction? Nej,

Framtida dröm? Typ flytta till Usa eller en stor hästgård i Sverige.

Något speciellt du vill göra under 2013? Vet inte 2013 är snart slut känns det som.

Hur länge har du ridit? I ca 11år

Tränar/tävlar du något? Nej tränar bara lite för mig själv.

Vilken är din favorit glass? Har ingen favorit glass äter det mesta.


Bilder från 24 Augusti Del 4

Nu kommer dom sista bilderna.
 

Bilder från 24 Augusti Del 3

Nu kommer bilder när det var Miranda och Emelie som red Valle.
 
 

Bilder från 24 Augusti Del 2

 

Bilder från 24 Augusti Del 1

Bilder kommer komma i olika inlägg i blandad ordning.
 
 

Skogen idag

Hej!
Idag red jag i skogen och Emelie följde med och gick med Merlin eftersom Valle inte tycker att det är så kul att vara i skogen själv. Jag red bara lite lugnt skritta och trava lite och lät han sträcka lite på sig.
Men nu ska jag fixa klart bilderna från igår sen lägger jag upp dom här, sen ska jag sätta på en film och bara ta det lugnt resten av kvällen.
Mobil bild från idag.
 
 
 
 

Foto dag idag

Hejsan alla! Idag ska Miranda följa med till stallet och fota när Emelie och jag rider dressyr, så senare idag eller ikväll kommer det nya bilder.
 

23 Augusti

 
 
Hejsan, det har inte blivit så mycket bloggande för jag har inte direkt motivation till det just nu plus att jag har ju börjat gymnasiet nu. Inte för att det är så mycket där men man hinner inte alltid sätta sig vid datorn och jag har knappt några idéer om vad jag kan blogga om. Har ju iallafal en frågestund som är igång så det är bara att fråga på.
Idag efter skolan red jag lite dressyr och det gick bra förutom när man ska fatta galopp jag vet inte varför man dom första 2-3 sprången så studsar han och drar upp huvudet sen slappnar han av igen, vet faktiskt inte varför han gör så.. Men jag träna mest idag på att flytta honom för skänkeln så att han ska lyssna så flytta ut han från spåret sen in igen några gånger sedan gjorde jag även några skänkelvikningar och försökte göra så att det såg lite bra ut i alla fall haha!
Bild från filmklipp, rider lätt det är därför jag är framåtlutad.

Ingen tid känns det som

Det känns inte som att jag har någon tid att blogg nu när gymnasiet är igång men jag ska försöka bli bättre på det!
I alla fall idag red jag ut i skogen på Valle utan hästsällskap, det gick ganska bra fast han lite mer tittig när han är ute själv. Men om jag gör det lite mer så slappnar han nog av mer och mer för varje gång. 
 
Nu när jag inte har tid att blogga så mycket så kan ni ju passa på att slänga in en kommentar på frågestund som jag har, jag svarar förhoppningsvis på den i helgen!
 
 

Lagom nervös..

I morgon börjar ju skolan igen och jag är lagom nervös så det är därför jag inte har hunnit skriva nått inlägg om hur det gick för men nu får ni en liten text om dagens ridpass.. Men min vän Felicia följde med till stallet idag och hon provade även också att rida Valle, och det gick bra. Och sen tänkte jag att när någon som inte rider samtidigt som jag så kan jag få mer bilder när jag hoppar men såklart så spöregna det den stunden jag red.. Men jag skritta fram han lite först sen så joggade jag igång honom lite sen hoppade jag i trav sen lät jag honom skritta på långa tyglar en stund sen galoppera jag lite sen började jag hoppa ett litet hinder sen tog jag ett räcke som var lite högre och hoppade på det några gånger, men idag hoppade jag ca 80cm eftersom jag har hoppat han ganska mycket nu plus att det blir lite halt på ridbanan när det har regnat.
En gammal bild på Valle och en annan häst i stallet
 

Tiden bara rinner iväg

Hej alla, som kommentaren säger så har tiden bara runnit iväg och jag har inte hunnit blogga. Men igår var jag först på Marieberg och köpte lite kläder sen åkte jag till stallet och red lite dressyr barbacka.
Jag ska åka till stallet snart och då ska jag hoppa lite men det blir tyvärr inga bilder för ingen kan fota.
Men nu ska jag byta om så jag skriver senare när jag har kommit hem hur det gick osv.
 
Vialli

Bilder från igår..

God morgon!
Nu kommer de försenade bilderna från igår, glömde helt bort att fixa ett tidsinställt inlägg med bilderna. Men nu kommer dom bilderna upp i alla fall. Om ungefär 3 timmar ska jag till stallet och rida med Emelie, tror vi ska rida ut barbacka.
Ps: Glöm ej frågestunden
 
 
 

Gått ca 1mil

Hejsan, har nyss kommit hem från promenaden med Miranda den blev lite längre än väntat det blev ca 1mil. Så det är därför jag inte har hunnit skriva om när jag var i stallet och jag tog ju även med kameran dit så har lite bilder på Valle när han står i hagen, men dom bilder lägger jag upp i ett annat inlägg eftersom jag inte har hunnit redigera dom än.
Men jag red ju inte idag så jag tog bara in honom och gosa och gav han mat, sen åkte jag vidare till pappa.
Och nu sitter jag även och skriver lite på schemat hur jag ska rida nästa vecka osv, jag lägger antagligen upp nästa veckans schema på söndag!
 
När jag var ute och gick.
 

15 Augusti

God morgon eller vad man säga klockan 1 när man nästan nyss har vaknat. Jag har nyss vart ute och gått med hunden och efter det här inlägget ska jag packa för jag ska åka till pappa efter att jag har varit i stallet, och då får jag äntligen träffa min älskade katt har saknat honom så mycket.. Och senare ikväll ska jag ut med Miranda och gå en promenad, måste verkligen komma igång igen! Idag tänkte jag låta Valle vila eftersom att han var så duktig igår men tänkte ändå ta med kameran och fota lite, så att den blir nya fräscha bilder här.
 
En liten bild på mig och min kisse
 
 
 
 

Lite sent inlägg

OJJ!! Glömde helt bort att blogga om stallet och ridpasset idag.
Men jag och Emelie kom till stallet runt halv 1 då började jag att fixa betfor och hö och fixade hindrena på banan eftersom det blev hoppning idag på schemat, sedan tog vi in hästarna och fixade dom osv. När jag red fram eller vad man ska säga så tränade vi lite på halter och att öka traven så att han inte skulle sega ihop hela tiden, så i början av ridpasset red jag med spö. Och jag gjorde även lite volter runt hindrena så han skulle mjukas upp lite, sen började jag små hoppa lite i trav och sen tog jag galopp och lät han springa på lite. Sen skrittade jag en stund sen började jag hoppa alla hindrena i galopp, de flesta hindrena låg på ca 60cm eftersom att lilla Merlin var med och hoppa. Sen efter en stund på ridpasset så Ramla Emelie av Merlin HAHA, orkar inte ens förklara vad det var som hände det var så klantigt! Men efter det passade jag på att hoppa högre med Valle, så idag slutade vi på 90cm. Sedan skrittade jag av Valle sen hoppade jag av och la hindrena där de skulle ligga osv.
 
Synd bara att det inte var någon som fotade idag för idag var han riktigt fin.
Men jag får bjuda på två bilder från gamla pass.
Jag och Finaste Vialli
Emelie och Merlin
 
 
 

Inga idéer

Har det lite segt med idéer just nu men på måndag börjar skolan, då får jag förhoppningsvis mer saker att skriva om. 
 
Jag tänkte skriva ett inlägg om den här dagen lite senare, för just nu sitter emelie och jag och tittar på film så skriver från telefonen nu så har inga bilder osv..

Sugen på lite hästshopping

Det här skulle inte sitta helt fel, men sen finns det ju massor av mer saker jag vill ha men vem vill inte ha massa olika ridkläder, schabrak osv.. Allt det som är på bilden är från Hööks.
 

Frågestund

 

Klättrat idag

Jag skrev ett inlägg tidigare idag runt lunch med min telefon, men det inlägget publicerades aldrig så publicerade det nyss. Men efter att jag hade plockat lite med Valles grejer och mockat i hagen så kom Emelie och då red vi ju till klätterbackarna som vi skulle göra idag, och så tog vi några varv där och Valle tyckte det var jätte kul att få komma ut i skogen.
Jag har ju gjort ett schema för vad jag ska göra med Valle i veckan men jag ändrar mig hela tiden så vi får se vad jag gör i morgon i stallet.
 
Bjuder på en ganska gammal bild..
 

Försenat inlägg som inte kom upp

Hejsan! Just nu är jag i stallet och har rensat ut lite grejer så att jag kan ta hit fler grejer när jag har tagit Valle på foder, och det gör jag nu i veckan så det måste finnas plats för dom sakerna jag kommer använda mer. Och snart
kommer Emelie till stallet, då ska vi fixa hästarna sen ska vi rida till klätterbackarna. Jag får skriva mer när jag kommer hem, hej svejs.


Lite sköt/foderhästar jag har haft

Eftersom ni inte vet så mycket om mig och den tiden jag har ridit så tänkte jag visa lite bilder på hästar jag har haft på foder och liknade och skriva lite kort om dom till varje bild.
 
Det här var min första "skötponny" Som jag red innan jag börja på ridskola det var en shetlandsponny som kallades Nisse
Min första "foderponny" som hette Ronja och var en Maxad shetlandsponny, henne hade jag ca 1år
Det här var min andra "foderponny" henne hade jag också ca 1år, hon var ett gotlandsruss
Det här är en annan "sköthäst" jag hade han var en nordsvensk och hette Flinta.
En av mina bästa "foderhästar" hon var ett arabiskt fullblod och hette En´grandia, henne hade jag i 3år. Nu är hon tyvärr i himlen.
 Och sist men inte minst min nuvarande "foderhäst" Vialli som är en korsning med Arab & Lipizzaner, han har jag ungefär haft ett halv år nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dressyr i regnet

Jag var i stallet för några timmar sen och idag följde Miranda med till stallet och fota så jag skulle få lite nya bilder även fast det regnade, men det blev ändå ganska bra bilder. Jag red dressyr idag och jag red mest volter och tränade på att öka traven, han var riktigt fin idag även fast jag red som en "kratta". Sen när jag hade ridit klart fick Miranda rida han lite, han gick fint med henne också även fast han inte brukar göra när det är någon som knappt har ridit han. Och hon fick även testa hoppa ett litet kryss med honom.
 
Bilderna är lite blandade
 
 

Veckans schema

Måndag: Dressyr
Tisdag: Skogen (klättring)
Onsdag: Vila
Torsdag: Skogen (barbacka)
Fredag: Bommar/Hoppning
Lördag: Vila
Söndag: Dressyr
 
Vialli i sin Box
 

Varför så seg?

Ja jag är väldigt seg, så jag skriver ett litet inlägg nu. Jag red aldrig förut för det var så dåligt väder + att ridbanan är så blöt när det har regna så det är lite svårt att rida där just nu, men jag tog in han och borstade han och gav han mat osv. Men i morgon ska nog Emelie med och rida Merlin. Men jag tänkte rida dressyr i morgon men pga ridbanan så tror jag att vi rider ut i skogen i stället.
Runt 8 åkte jag till stallet för det började regna ganska mycket så jag åkte och satte på han ett regntäcke ifall det skulle regna mer inatt.  Sen har jag inte gjort så mycket idag men ska nog sätta på någon film och sen bara ta den lugnt.
Bjuder på en snygg bild..
Måste ta lite nya kort när jag rider osv, men det kommer nog snart hoppas jag
 

Redan dålig uppdatering

Hej förlåt för dålig uppdatering igår men jag hade inte riktigt tid att sätta mig vid datorn. För direkt när Bella och jag hade vaknat så åkte vi till hennes stall och var där ett tag med hästarna sen när vi var klara där åkte vi direkt till stallet där Valle står, så red vi ut på Valle och Merlin i skogen. Senare när vi kom hem beställde vi mat och sen fixade oss för vi skulle med Bellas kille till streetmeet.
 
Och snart ska jag åka till stallet och rida och jag hoppas att Emelie följer med och rider Merlin, annars kanske jag lånar Merlin idag igen. Men om jag bara rider Valle så tror jag att det blir lite dressyr på banan.
 
Bild från ett gammalt ridpass
 

Sadel smörjning

Förut när jag var i stallet så tog jag hem Valles sadel, för när jag red igår när det regnade så blev den helt konstig och det blev som prickar på den efter regndropparna. Så jag var tvungen att ta hem den och smörja den.
Så nu har man i alla fall en ny smörjd sadel!
 
Den blev mycket bättre, dock glömde jag att ta före/efter bilder!
 

En dag med Bella i stallet

Hej allihopa!
Idag träffade jag Bella och vi åkte till stallet, för jag skulle rida Merlin, B-ponnyn i stallet för att Valle skulle egentligen vila idag. Men sen när vi var ute kom vi på att i morgon kunde vi rida ut tillsammans, att jag rider på Merlin och hon skulle låna Valle. Så när vi kom tillbaka till stallet så tog vi in Valle och fixade han och sen red både Bella och jag han lite på banan så att hon fick testa han lite för i morgon.
 
 
 
 
 

Dressyr/Hoppning idag

Hej igen!
 Jag tänkte skriva ett till blogginlägg direkt eftersom när jag red idag följde min vän Miranda med mig och fota när jag red. Jag skulle egentligen ha ridit dressyr idag men sen så blev jag sugen på att hoppa så jag red lite dressyr först medans Miranda fixade hinder sedan började jag hoppa istället. Det är bara andra gången jag hoppar på Valle, så hoppade först några små skutt sen det sista hindret jag hoppa la vi upp på 80cm. Sen när jag hade ridit klart så fick även Miranda hoppa upp och rida lite, det är fjärde gången hon rider på honom!
 
Miranda & Valle
 
 

Presentation om mig och hästen

 
Hej mitt namn är Emelie och det är jag som driver den här bloggen och jag bor en bit utanför Örebro och
jag är född 1997, mina intressen är hästar & foto.
Jag har ridit i Ca 11år, jag har både ridit på ridskola och haft sköt-foderhästar. Men just nu rider jag en häst som heter Vialli men honom ska jag snart ta på foder! Han är en korsning mellan Arab & Lipizzaner han är född 1996, och han har vart med om ganska mycket i sitt liv. Han har gått dressyr, distans, startat galopp och sen tror jag att han även har hopptävlat lite.
 
Min kamera är en Canon eos 550d.
 
Jag & Vialli
 

RSS 2.0