Fodervärds avtal slut

Efter skolan ska jag åka till Valles ägare och skriva om fodervärds kontraktet, efter det ska jag åka ner till stallet och mocka. Tänkte även rida lite så får se om det blir i skogen eller på banan. 
 
Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra om jag bara ska vara hemma eller gå ut och träffa vänner. I helgen ska jag rida till rakbanan och rida på banan, ska se om någon kanske kan fota någon dag. 
 
 

Tråkig

I helgen ska jag försöka ha någon som kanske kan fota mig och Valle så att det blir lite bilder. 

Idag när jag kom till stallet så tog jag in alla hästarna, sen fixade jag Valles box. Blev ingen ridning idag så ska rida i morgon, tror det blir ut i skogen en sväng. 
Just nu kollar jag på top model efter det ska jag ta en dusch sen plugga lite och kolla mer på tv. 



Just nu

Lite sadelsmörjning nu innan jag måste sätta mig med allt plugg..



Banan

Just nu ligger jag i sängen och kollar på gårdagens avsnitt av top model och väntar på att det nya ska börja. När top model är slut ska jag smörja Valles sadel och träns för det ser inte så "snyggt" ut när det inte är rent så ofta. Innan jag ska sova så måste jag hinna plugga lite.

Red Valle en stund på banan förut, Jenny hade lektion så fick rida lite lugnt tills dom var klara. När dom var klara travade jag i traven var han riktigt fin idag! I galoppen gick allt bra han sparkade bara en gång men han ville hellre gå in och äta i stället för att jobba. 

Såhär ser Valle ut när han vill ha godis, haha!


Onsdag

Godmorgon alla, just nu sitter jag på bussen påväg till skolan, det är segaste dagen idag. Vi har träning på morgonen i typ gym efter en lång håltimma sen en lektion sist på dagen sen slutar vi.

I stallet sen ska jag försöka hinna rida och hemma ska jag försöka hinna med lite skolarbete som måste bli klart.



Är med i en tävling

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 300kr från caseapp hos http://tlryttarna.horseworld.se/2014/02/25/bloggtavling-i-samarbete-med-caseapp-se/ där man kan designa sitt eget skal.

Gå in och var med ni också! 



Jobbig dag

Idag har det inte varit någon bra dag det börja redan imorse när allt trasslade, skolan var seg och jobbig. När jag väl hade slutat och var på bussen till stallet så åkte busschauffören förbi där jag går av så fick gå några extra kilometer, det är skönt men det är inte lika roligt när man har lite bråttom.

Väl i stallet så red jag på banan en stund, han var lugn och fin i början men sen i galoppen när jag ökade lite så blev han lite busig och sparkade och studsa lite. I slutet gick allt bra i alla fall. 

Nu ska jag duscha sen kolla på top model och efter ska jag nog försöka plugga lite.
Valle idag 


Stressigt

Imorse hade jag sovmorgon men var tvungen att åka till tandläkaren två timmar innan så fick åka bil in till skolan idag. Hann åka hem efter skolan innan stallet, där mockade jag bara idag och gosa lite med Valle. Jag skulle verkligen flytta till en gård med stall nu!!

Imorgon har jag liten redovisning i engelskan men nu när jag höll på att skriva klart så slutade min dator att fungera så får se om det blev sparat.. Annars vet jag inte riktigt hur jag gör! 

Nu ska jag kolla klart på talang Sverige på tv sen ska jag kolla om min dator hoppar igång så jag kan skriva klart.
Valle när han väntade på att få komma in i boxen.



Höja hinder med Fjärrkontroll

Förut i stallet när Moa skulle hoppa berättade hon att fanns en fjärrkontroll som man kunde höja och sänka hindrena med, så nu när jag kom hem gick jag in och kolla och såg att det verkligen fanns hur sjukt är det inte? Men det är ju en bra idé, jag skulle lätt vilja ha dom här stöden. 
 
När man köper sånna här Swiss Ups hinderstöd som det heter så får man med en fjärrkontroll som man kan koppla till flera hinderstöd så man kan höja och sänka en hel bana. Men dom är batteridrivna så man måste ladda dom då och då så ibland får man höja som vanligt och samma sak om man river så måste man ändå hoppa av och bygga upp det. Så det är väl en negativ sak med den här idén. Men på sommaren ute på ridbanan när det är sol ute så finns det solcellspaneler som laddas direkt till hinderstöden så slipper man ladda batterierna.
 
Swiss Ups har nyss kommit till Sverige och säljs av G&L Horses, ingen pris idé om hindrena har dock kommit.
 
Hittade allt >>HÄR<<
 

Idag-Söndag

Idag blev det också 3 hästar Valle, Cloud och Goldie. Blev ändå en heldag för när jag kom till Stallet så mockade jag åt Valle och ponnysarna, sen fotade när Moa red Merlin på banan. Efter red jag Goldie och då fotade Moa mig det gick inte lika bra som det gjorde i fredags med henne, men den här gången slappna hon inte riktigt av. Sen var det hennes tur igen då fotade jag henne när hon red på Sessan och hon hoppade lite. Sen skyndade jag mig och tog in Cloud och red en stund men då åkte Moa hem så blev inga fler bilder, efter Cloud så red jag Valle på banan han var lite jobbig i morgon och var lite lost men det släppte i slutet då gick allt så bra.
 
Innan jag åkte hem hjälpte jag Jenny att ta in hästarna, och i morgon får Valle vila så åker bara ut och Mockar.
 
Moa och Merlin
Jag och Goldie
Moa och Sessan

Gårdagen

Blev lite stressigt igår, först skulle stallet bli klart och dom jag skulle rida skulle hinnas med sen åka till Kumla och fira min farmor. I stallet blev det i alla fall att jag red 3 hästar red Valle, Cloud och sen fick jag testa Moas häst Sessan. Med Valle red jag ut med Moa och hon red på Merlin, vi gick en sväng i skogen och till rakbanan där travade vi fram och tillbaka för Merlin var lite för pigg så vi fick galoppera när vi var i skogen. Men det var skönt att få komma ut i skogen lite.
 
Cloud red jag på banan och då fotade Moa, det gick ganska bra förutom galoppen där han inte riktigt ville slappna av. Det blev bättre när jag var mer på volterna.
 
När jag hade fota Moa och Sessan fick jag testa lite och jag kan säga att det var längesen jag red ett ponny sto, det gick inte jätte bra när jag red men men det var första gången. Jag kanske får testa henne nått mer då kanske det går bättre.
 
Sessan och Moa
Jag och Sessan

Jag och Cloud
 
Bilderna och text från idag kommer om en stund.
 
 

Helt slut

Mer bloggning imorgon har inte hunnit idag eftersom jag har varit i stallet och var även och firade min farmor, vi var och åt mat på ett nytt matställe. Text och bilder från dagen i stallet kommer i morgon plus att det blir ännu fler bilder för i morgon ska Moa fota när jag rider Goldie.
 
natti..

Bilderna från idag

Så nu har jag beskärt alla bilderna från idag, det är så bra och kul när någon filmar/fotar när man rider för då ser man mer hur man rider och vad man borde tänka på. Jag behöver tänka mycket mer på att sitta rak när jag rider, även fast det känns som att jag gör det så gör jag det inte. Även att jag borde höja mina händer lite men det har jag i alla fall börjat tänkt mer på när jag rider och då känns det bättre, mina hälar ska jag också vara mer noggrann med men det slarvar jag nog mest med tråkigt nog.
 
Mer bilder i morgon på fler hästar hoppas jag på.
 

Heldag i stallet

Förlåt för seg bloggning idag, jag vaknade runt 10 och åt frukost. Sen kom jag till stallet runt 12 då mockade jag fixa mat och hö, väntade på Moa sen när hon kom tog jag in Valle. Red honom på banan, travade mycket idag och han var fin i båda varven i galoppen. 

Efter Valle tog Moa och jag in Sessan och Cloud, vi red ut en sväng i skogen med dom men det gick inte så bra det blev snöstyltor direkt. Imorgon ska vi nog rida dom två på banan och fota. 

Sist red vi på Merlin och Goldie, den här gången gick den mycket bättre med Goldie. Hon var inte så sammarbetsvillig i början men i slutet gick det mycket bättre jag red mycket på en 8 volt. Hon var finast i traven idag men helt okej i galoppen också i slutet då hon var mer mjuk. 

När allt var klart hjälptes Moa och jag åt och tog in alla andra hästarna. Imorgon ska jag rida alla tre igen. 

Bilderna på mig och Valle från idag kommer upp senare.






Torsdag

Lite torsdags mys såhär på kvällen, imorgon blir det en heldag i stallet. Jag åker ut runt 11 imorgon och mockar och det sen så ska jag rida och Moa är snäll och ställer upp och fotar imorn, jag ska även fota när hon rider Merlin. 

Vänta er massa bilder imorgon, så håll utkik! 



Barbacka

Blev en barbacka ritt på banan idag igen, det gick super bra idag också hade rätt galopp och var lugn i galoppen åt båda hållen. Red inte jätte länge idag men travade och galopperade ganska mycket så att han skulle få upp pulsen lite. Banan var ganska bra idag också förutom att det har kommit mer snö på den så Valle fick lite snöstyltor.

Imorgon ska jag rida Vialli, Cloud och Goldie sen på kvällen ska jag släppa in alla. Får se om någon har lust att fota någon dag i helgen eftersom jag ska rida alla tre hela helgen.



Spooks

Har ni sett det nya märket spooks? Dem har snygga västar i olika färger och former, jackor, tröjor och saker till hästen. Sidan hittar ni >> HÄR << det är inte många grejer som kostar under 500kr så om man ska handla det här märket så får man vara beredd på att öppna plånboken. Men sakerna är säkert värda dem pengarna, jag är sjukt sugen på några av västarna och två jackor därifrån.
 
Vad tycker ni om märket är det bra eller dåligt?
 
1. Väst Francis 1075kr
2. Väst Snoopy 1075kr
3. Väst Chalet 1075kr
1. Jacka La Paz vår och sommarjacka 995kr
2. Jacka Riga, vårjacka 1075kr
 

Snöar

Nu har det börjat snöat igen, hoppas det inte kommer så mycket mer är trött på kylan nu! 

När jag kom till stallet förut så var banan ganska bra den var lite hård men det funkade så jag red lite barbacka. Idag gick det jätte bra med honom han fattade rätt galopp och var kvick för skänklarna, känns så bra när allt känns rätt. Jag red mest på volt både stora och små och gjorde halter, ökningar och lite skänkelvikningar. Imorgon blir det nog en tur ut i skogen och en sväng på rakbanan kanske.

Ikväll händer det nog ingen speciellt, bara ta det lugnt.
Lilla smutsgrisen..



Frukost

Just nu äter jag lite frukost och tittar på film, om en stund ska jag fixa mig för ska träffa Miranda senare. Jag vet inte riktigt när jag ska till stallet men funderar på att rida på banan, om den ser okej ut. 




Godnatt

Kom nyss hem från några av mina vänner som jag och Miranda åkte och träffa en stund, hon åkte även hem nyss så nu ska jag bara titta på film. Imorgon ska jag försöka sova så länge det går är så himla trött på dagarna behöver verkligen sova ut. 

Godnatt alla!



Ännu en skoldag innan lov

Sitter i skolan och gör lite engelska men ska dra mig hemmåt runt kl2, det blir ingen ridning idag han får vila lite så jag åker bara ut och mockar idag. Ska bli så skönt med lov och i helgen ska jag hjälpa till med insläpp och fixa åt ponnysarna och även kanske hjälpa till och rida några. 
 
Nu ska jag plugga klart lite så att jag kanske kommer hem tidigare.
 
 

Inget lov än

Det är sportlov och jag sitter i skolan och pluggar lite, ska plugga lite extra måndag och tisdag sen får jag äntligen lov. Jag ska försöka hinna med lite saker, men på fredag, lördag och söndag ska jag hjälpa till i stallet och mocka, rida och släppa in hästarna. Sen ska jag mest ta det lugnt. 

Om ungefär en timme ska jag åka hem och äta sen ska jag åka till stallet, får se vad jag gör det men tror jag ska rida eftersom det är fint väder idag.

Valle när han gick distans

Ni kanske kommer ihåg när jag hitta lite bilder på när Valle när han tävlade distans, och nu när jag satt vid datorn så tänkte jag att jag skulle söka lite om när han tävlade. Så jag har hittat lite fler, men det skulle vara kul om man hittade många fler bilder från när han tävlade och om man skulle hitta bilder från någon av hans förra ägare. Fast det är ganska svårt eftersom det inte går att hitta så mycket bilder.
 
Här är några av bilderna jag hittade på honom, några av dom är lite halv suddiga men det får duga.
 

Storm

Blev ingen rakbanan idag för det blåste rätt mycket så han spände upp dig och fjanta sig så jag skritta upp till skogen sen tillbaka och red på ridbanan. Där gick det lite bättre men han var ändå helt lost idag. 

Nu ska jag plugga lite matte sen duscha och sen sova efter som jag ska till skolan imorgon och på tisdag så att jag kan plugga ikapp lite med allt. 



Rakbanan

Seg bloggningen har varit i helgen, men har inte riktigt haft tid. Igår blev det ingen ridning även fast jag hade bestämt att rida till rakbanan, och idag hade jag tänkt att gå upp till ridhuset men jag rider till rakbanan idag istället. 

Mera bloggning kommer ikväll ska snart dra mig iväg till stallet.



Alla hjärtansdag

Igår var det ju alla hjärtansdag den spenderade jag med tjejerna, vi lagade pizza och cupcakes och var bara hemma. Idag var det egentligen meningen att jag skulle åka till Hagaby och kolla på hopptävling men jag sov lite för länge så det blev inte så. 

Senare när jag kommer hem så ska jag bara byta om sen åka till stallet, idag ska jag rida iväg till rakbanan och rida lite. 




Snart helg

Imorgon är det äntligen fredag och det är ju även alla hjärtansdag men den firas med tjejerna vi ska laga mat och baka och allt möjligt, blir kul! 

Imorgon åker jag inte ut till stallet för min mamma är snäll och tar hand om det, så det blir en stallfri dag för mig imorn det är skönt ibland! 

Förut i stallet så red jag en stund på banan, tränade inte på nått speciellt och hade lite ont i huvet så blev inte så lång stund men han var riktigt fin i slutet. 

Just nu sitter jag och tittar på en film och fixar mina naglar lite, dom ser då fula ut när man inte gör nått med dom. Jag ska sova om en stund jag är riktigt trött, men måste träna lite till på min teckenspråks redovisning som jag har i morgon.
Längtar verkligen till sommarlovet!!



Kläderna

Tänkte lägga ut en snabb bild på kläderna jag handlade förut. Inget märkvärdigt en svart kofta, ett par svarta byxor och en mascara.




Skogen

Eftersom jag slutade tidigt idag så hann jag åka till marieberg och köpte byxor, tröja och en mascara. Efter det åkte jag direkt till stallet och red ut en sväng i skogen och bara myste, travade ganska mycket. Vialli var ganska lugn idag fast ändå ganska pigg men han sparkade inget eller nått, när jag kom tillbaka så gosade jag lite med han i gången sen mockade jag och åkte hem.

Nu ska jag duscha sen kolla på film och fixa mina naglar lite. Kommer även ut en frågestund om en stund så fråga vad ni vill då.
Valle trött efter en tur i skogen.


Lunch

Blev lunch på stan idag med Emma eftersom jag redan har slutat så jag ska åka hem efter vi har ätit, senare ska jag till stallet och rida ut i skogen.




Regn

Är nu påväg hem efter stallet, blev lite blött eftersom det regnar ganska mycket. Jag red merlin upp till ridhuset och betalde för förra gången jag var där sen skrittade jag lite på asfalten sen red jag tillbaka till stallet. Han var väldigt lugn för att det för mörkt och sånt. Valle blev fin om sina fötter och imorn ska jag rida honom lite.

Jag funderar på att hitta på något för bloggen typ en frågestund eller något liknade så håll utkik! 




Del 3

Blev lite fler delar med bilder, och här kommer en del 3.
 
 
 
 

Tisdag

Inte ens halva veckan har gått, men den här dagen började i alla fall bra fick godkänt på mitt samhälls prov som jag bara har plugga två dagar till. 

Efter skolan åker jag direkt till stallet och hoppas att jag hinner dit innan hovslagaren kommer. Så jag hinner ta in honom och borsta han osv. Får se om jag rider någon annan häst en stund sen, ut i skogen blir det i såfall. 

Nu ska jag fortsätta med skolan, mer uppdatering senare.







För mycket energi

Idag hade Valle lite för mycket energi så det gick inte så bra idag. Han var även väldig trög att fatta höger galopp, han fattade bara fel galopp hela tiden sen började han studsa och små sparka lite. Fast senare så gick det bättre han fattade rätt galopp och var samlad och lugn och då gav jag mig när han gjorde rätt. 
Imorgon kommer hovslagaren och ingen ridning står på schemat imorgon. 

Jag har nyss ätit kvällsmat och ska duscha snart sen måste jag plugga till samhälls prov imorgon som jag hade glömt bort. Behöver verkligen lov nu.



Del 2

Andra delen av bilderna när jag har ridit Vialli.
 
 
 
 

Veckans schema

Valles schema över den här veckan.

Måndag: rida på banan.
Tisdag: (hovslagaren) vila.
Onsdag: skogen.
Torsdag: banan. 
Fredag: vila.
Lördag: rakbanan.
Söndag: kanske ridhuset.

Tavlor med egna bilder

Jag har massa tavlor som jag köpte för ett tag sen med texter och sånt i så jag måste fixa bilder jag kan ha i tavlorna. Fast det är svårt när jag har så många bilder att välja mellan, det är så fint med egna bilder i tavlorna i rummet. Och man har minnena med sig hela tiden, jag vill ha tavlor med både Valle, Grandia och även på mina andra djur.
 
Jag har några bilder jag gärna skulle vilja ha med ha med, men har bara "valt" några på Valle och Grandia.
 
Grandia:
 
Vialli:
Finns massa fler jag gärna skulle vilja ha med.
 
 
 
 

Del 1

Tänkte visa massa bilder från det här året jag har haft Vialli, det är ganska många dom kommer upp i två olika delar eller fler. Dom kommer iblandad ordning men jag tror ni ser skillnaden från när jag börja rida honom till nu. 
 
 
 

Söndag

Redan söndag, orkar verkligen inte med vardagarna och skolan just nu det är så himla mycket jag måste göra den här veckan. Så den här veckan kommer verkligen vara seg.

Om en stund hade jag tänkt att åka till stallet, blir dressyr på banan idag. Sen måste jag hem och plugga massa, men det är bara en vecka kvar till lov och då ska jag vara i stallet så mycket som möjligt och gå upp till ridhuset och rida ordentligt.

Blir mer bloggning senare.

 

Skritt tur

Blev ingen konditions träning på rakbanan för Valle idag för att det var blött och jätte halt i skogen, det gick knappt att skritta så gick en bit i skogen och vände. Skrittade mest och travade några steg, han var väldigt lugn idag och inte alls stark. Vi mötte även två hästar i skogen och Valle reagerade inte ens, det är så skönt att han inte vänder och försöka springa ikapp om han gjorde förut. 

Imorgon blir det att rida på banan tror jag, om banan är tillräckligt bra kanske jag tar några små skutt över några hinder. 





Lugn morgon

Just nu sitter jag och dricker oboy och har nyss tittat på snowboarden på os.
Senare ska jag kanske träffa Bella och sen måste jag till stallet, vet inte om jag ska rida ut idag. Det är ganska bra väder ute så det blir nog rakbanan.



5 saker ni kanske inte visste

Några saker ni kanske inte vet.
 
1. Varje gång när man har ridit och hoppar av så kliar sig Valle alltid sig på sitt högra ben.
2. Det har inte gått en dag utan att jag tänkt på Grandia och det är två år sen hon såldes och ett år sen hon dog.
3. Jag har snart ridit Valle i ett helt år och snart haft han på foder i ett halv år.
4. På kanten av ridbanan finns det träd som Valle alltid blir rädd för någon gång under ridpasset.
5. Vialli har tävlat Distans, Dressyr, Galopp och även hoppning tror jag.
 
Bild från när jag hade ridit Valle i någon månad.
 

3 par ridstövlar

Till våren behöver jag verkligen köpa ett par nya ridstövlar, eftersom mina jag har nu är för små och trasiga. Jag har letat på massa olika sidor men jag har hittat några på hööks jag skulle vilja ha, eftersom det är ganska svårt att veta vilken storlek man ska ha om man beställer från någon hemsida. Det ska även öppna en ny hästsport affär lite utanför Örebro med lite mer märkes grejer, så kanske skulle kunna hitta ett par där. Fast jag vet inte riktigt när den affären öppnar.
 
3 par ridstövlar på hööks som jag skulle kunna tänka mig att kolla på eller köpa.
Nr. 1: Läderridstövel Arezzo Horsehead, 1599kr.
 
Nr. 2: Läderridstövel Trento CRW, 1999kr.
 
Nr. 3: Läderridstövel Badminton Horsehead, 1699kr.

Väst

Lovade att lägga ut bilder på västen jag köpte när jag var i skara på skara hästsport. Jag har inte ridit i den än eftersom det inte är så varmt ute men den sitter bra och är skön i alla fall. I vår ska jag försöka samla på mig fler västar.

Den kostar 499kr, den finns i både svart och orange.



Ingen bra rid dag idag

Även fast jag är lite sjuk så åkte jag och hjäpte Jenny och red Goldie för att hon är också sjuk. Valle fick vila idag men imorgon ska jag nog rida han. Goldie red jag på banan och man kan ju säga att det inte gick så bra, jag kunde inte riktigt slappna av och koncentrera mig. Fast det gick bra i mellanåt. Red mest på stora volterna idag och körde lite galoppfattningar och halter. Det faktiskt ändå ganska bra eftersom det var andra gången jag red henne.




Sjuk

Jag har pluggat sjukt mycket till mitt matteprov men nu får jag vänta ett tag. 

Idag blir det bara massa film att titta på, sen får jag se om jag orkar åka till stallet annars får mamma ta det idag. Jag ska i alla fall rida i helgen i ridhuset eller ut på rakbanan och jobba lite med han. 

Blir nog kanske inte så mycket bloggning idag men ska försöka lägga ut bilder på västen jag köpte när jag var i skara.



Dressyr pass

Stressad kväll.. Just nu sitter jag med matteboken och försöker plugga, jag känner att det inte kommer gå så bra på provet imorn. 

Förut i stallet så red jag på banan lite dressyr, träna mest på galoppen i högervarv. Även travökningar och lite skänkelvikningar. Han var duktig idag förutom att han sparkade lite men det är bara roligt ibland, efter det fick han lite godis. 

Bästa hästgodiset, funkar jämt som belöning eller när hästarna måste stå still när man klipper dom eller skor osv.
Valle idag efter ridpasset.



Lunch

Lunch på la baugette med Emma nu.




Onsdag

Onsdagar måste nog vara den segaste dagen i veckan, förutom måndagar då. Men har bara två lektioner idag och en stor håltimme så jag och Emma ska gå ut på stan och äta lite. Efter skolan idag åker jag direkt till stallet, ska nog rida på banan idag och försöka sätta galoppen i högervarvet. 



Uteritt

Slutade tidigare idag pågrund av två inställda lektioner så kom hem mycket tidigare. Åkte hem en stund först innan jag åkte till stallet, mamma mockade och fixa lite så jag red ut med Moa till rakbanan. Vi skrittade och travade till rakbanan sen på rakbanan galoppera vi hela vägen bort, i början fick han spring på lite men sen blev han ganska stark så jag fick nästan sitta och bromsa halva vägen. Påvägen tillbaka skrittade vi hela vägen och jag lät han sträcka ut lite. 

Jag kom nyss hem och jag snart äta sen måste jag plugga mera på matten.. Vill bara ha vår och sommar just nu!!



1 helt år idag

Idag är det ett helt år sen Grandia fick åka till himlen.. Hon har varit borta i 2år från mig, och jag saknar henne fortfarande hur mycket som helst. 

Och det är även snart 1år sen jag började rida på Valle.
Älskar dom här och har alltid gjort.



Söndags bilderna

Bilderna från när jag och Bella rider på hennes häst Bilbo, jag red ju honom för ett tag sen också men den här gången kändes det mycket bättre. Han bjöd fram mer men var lite låst i vänster men det släppte lite, så nii ser nog verkligen skillnaden på dom förra bilderna och dom här.
 
Bella och Bilbo
Jag och Bilbo
 

Helt slut

Nu har jag nyss kommit hem från skolan och stallet, mina två sista lektioner var inställda så jag hade bara två lektioner idag plus sovmorgon! Så borde alla dagar vara. 

I stallet gjorde jag inget speciellt tog ut en lite på banan och lekte lite och gjorde lite grejer från marken, han var ganska koncentrerad tills godis tog slut då tyckte han inte det var lika kul längre.  

Senare sen måste jag sätta mig med matteboken men först ska jag titta på en film och åka iväg och sola. Även bilderna från igår kommer senare ut här.



Fullt upp

Idag har jag verkligen haft fullt upp, först till hagaby sen till Bellas häst och efter åkte jag till Valle. Han fick vila idag, men får se om jag rider imorgon. När jag kom hem efter stallet kollade jag på ponnyakuten sen har jag försökt plugga matte. Det gick ganska bra men jag är verkligen sämst på matte..
 
Nu måste jag sova så jag orkar upp i morgon, god natt alla nattläsare!
 

2 hästar idag

Suttit och redigerat massa bilder från idag och just nu sitter jag och skickar några till Emelie eftersom hon var med och red idag.
 
Idag så testade jag en av Jennys hästar, det var min lilla "hemlighet" eftersom jag funderar på att kanske börja rida en av hennes hästar "Goldie". Så jag och Emelie gick upp till ridhuset idag med Goldie och Cloud, det var första gången jag red Goldie och det var första gången Emelie red Cloud så det var lite nytt men det gick bra. När vi kom upp till ridhuset så skritta jag runt lite med Goldie och kände efter lite sen började jag trava lite. I början var hon lite stel och spänd men efter ett tag släppte det ganska mycket och det gick bättre. Sen kände jag lite på galoppen och det var samma sak där först lite spänt och stelt sen efter blev det bättre. I slutet lät jag henne sträcka på sig i galoppen runt i ridhuset. Får se om jag fortsätter att rida henne, isåfall kommer jag börja träna med henne.
 
När vi kom tillbaka lät vi Merlin springa av sig lite på banan, sen efter det tog jag in Valle och fixade honom. Red han på banan en stund men det var ganska svårt eftersom det var plusgrader ute så han fick snöstyltor hela tiden och halkade i hörnen så det blev som sagt inte så länge men idag gick höger galoppen mycket bättre, han drog iväg lite i början men sen gick det mycket bättre lite lugnare och mer samlat.
 
I morgon kl 10 ska jag åka iväg till hagaby och kolla på pay and jump och även fota lite om det blir bra ljus i ridhuset,Bella ska även följa med dit. Efter det ska vi troligen till hennes häst, då hon kanske ska hoppa så då ska jag med dit och fota också. Så även imorgon kommer endel bilder.
 
Bilderna på Goldie, man ser verkligen på bilderna när hon var spänd.

Bilderna på Valle.
 
 

Påväg hem

Nu är jag påväg hem från stallet, berättar mer sen och vad min lilla hemlighet som jag har hållt lite hemlig för er, men är fortfarande inte helt säker på det men får se!

Ny design

Just nu håller Emma på med att fixa min design och header ifall ni undrar varför det kanske är lite konstigt i mellan åt, men i morgon ska det förhoppningsvis vara helt klar. 

Nu ska jag nog sova snart skulle bara uppdatera er lite om bloggen! 

RSS 2.0