Förkyld

I helgen var jag väldigt hes men igår kväll fick jag ont i halsen och bihålorna osv, men idag är det bara att dra sig till stallet och göra det som behöver göras. Jag har i alla fall Miranda med mig igen så jag får lite hjälp, sen ska vi gå ut och gå med Valle och Merlin i skogen.
 
Jag är så himla sugen på att löshoppa Valle elelr hoppa med honom hoppas banan blir bra snart.
 
Ne nu är det dags att åka till stallet och hämta upp Miranda, hej svejs.
 

Fotoboken

Fick äntligen min fotobok min bror var så snäll och kom med den. Den blev faktiskt riktigt bra för att vara första gången, flera sånna här böcker ska det bli! 

Om ni vill göra en egen så gå in på ifolor.se och redigera hur nu själva vill ha den.

Här är lite dåliga bilder på hur min ser ut






Fullt upp

Den här helgen har jag verkligen inte hunnit blogga för mina vänner har varit hos mig och vi har gjort massa saker. I fredags var jag inte i stallet då var Jenny så snäll så att hon mockade och fixade mat osv, i lördags följde Moa med till stallet medans Anna, Nelly och Isabell stannade hemma. Jag red barbacka på valle och Moa gick med Merlin.
 
Idag har min fotobok som jag beställt kommit, fast den är hos min mamma så hoppas att min bror kommer hit med den så kan jag visa er den lite också. Jag hoppas verkligen att den ser bra ut.
Förut i stallet spöregnade men jag red i alla fall eftersom jag har mest bara gått ut och gått med han, men det gick ganska bra idag förutom att det är lite halt på banan fortfarande. Snart blir det nog att börja ta sig till ridhuset och rida där, ska även försöka löshoppa valle snart. Får bara hoppas på att jag hinner göra det på banan annars får jag låna ridhuset till det.
 
Nu ska jag snart äta mat sen blir det lite film mys och chips.

Vill ha sommar saknar verkligen Västkusten

Fredag i morgon

Fredag imorgon äntligen då ska jag ta hem Moa, Anna och Nelly då tänkte vi äta lite fresh food och dra ut lite senare men det får man se i morgon hur allt blir.
Just nu sitter jag och kollar på film på min lilla macbook och målar naglarna, idag har det varit en lite seg och deppig dag för min del. Fast när jag kom till stallet och red lite så släppte allt. När jag red tränade jag mest på skänkelvikningar, han har börjat lyssna mer nu han tar fram sin dressyrsida mer och mer för varje gång, men ibland blir det en liten svacka men då är det bara att försöka att ta sig upp igen.
 
I morgon hinner jag inte rida för då blir det stressigt, måste komma hem från skolan sen snabbt mocka och lämna grejer hos mamma sen in till kumla och möta upp tjejerna och handla lite mat och grejer. Dom ska stanna tills på söndag så på söndag blir det ridning igen.
 
 

Stallet

Just nu är jag är jag i stallet, Valle skos och jag är ute på en promenad mer Merlin tyckte han skulle få röra sig lite. 

Sen när jag kommer hem ska jag äta lite  duscha och sen titta på en film. 

Snart ska jag gå tillbaka och får hoppas på att Valles fötter ser bra ut, han är lite sur när skorna ska på men men..





Lugn dag

Sitter på bussen på väg till skolan nu, börjar sent idag så skulle kunna åkt senare men behöver plugga på en grej så det är lika bra att åka in. 

Efter skolan blir det ju hovis, hoppas det går bra och att han får fina fötter. 
Hejs svejs


MacBook

Den här dagen har verkligen varit seg och spänd av förväntan och nervositet. 
Först var den en evig väntan på datorerna som vi äntligen har fått nu sen vidare med tåget till läkaren där jag fick ta blodprover osv. 

Imorn är det verkligen en lugn dag, jag åker in till skolan så att jag är där halv 12 sen slutar jag runt tjugo över tre. Efter skolan ska jag och mamma åka direkt till stallet och mocka och vara med när Valle skos, så imorgon blir det ingen ridning heller.. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla film (she's the man) sedan sova.

Bästa!!


Fotoboken

Igår beställde jag fotoboken, hoppas bara den ser bra ut och att alla bilderna är fina och skarpa. 

Idag är det sämsta vädret.. Mörkt och det regnar men just nu är jag i skolan och ska snart börja. Efter skolan ska jag till läkaren så vi får se hur det går.






Smygtitt

I stallet förut mockade jag bara för är så fruktansvärt trött så ska snart sova, men jag har just blivit klar med fotoboken jag vill beställa. Får se om det blir av men hoppas det. 

I morgon i skolan så får vi äntligen våra datorer men jag ska till läkaren så jag hoppas jag också hinner få min annars får jag vänta till efter höstlovet. 

Smygtitt på fram/baksidan

Måndag igen

Det känns som att det är måndag varje dag och helgerna bara flyger förbi, tur att det är en vecka kvar sen är det höstlov. Då kanske det blir nya bilder när jag rider det beror på om någon kan fota och jag tänkte även löshoppa Valle så fortbanan blir lite torrare. Jag ska försöka hoppa lite på lovet också, kanske bygga upp en liten bana? 

I alla fall, just nu är jag på mammas jobb och ska snart åka vidare till skolan. Idag har jag verkligen ingen ork, ville bara ligga kvar i sängen och titta på en serie eller nått.

När jag kommer hem ska jag nog beställa en bok med mina bilder i, man kan redigera och ha bilderna hur man vill och skriva texter osv. Kan visa lite hur min ska se ut, när jag kommer hem. 
Sidan heter ifolor.se



Bilderna

Nu har jag precis fixat klart bilderna från igår. Snart ska jag kolla lite efter någon vinterjacka och vinterskor, behöver verkligen köpa nytt.
 
Idag följde mamma med mig till stallet och hjälpte mig, sen gick vi med Valle och mamma tog Merlin så att han också skulle få röra på sig lite. I morgon ska jag nog rida ut även fast det är älgjakt för det är ganska svårt att rida på banan när det är så lerigt.
 
Senare sen så är det solsidan och det får man ju inte missa haha!
 
Bilderna
 
 
 
 

Hos mormor

Sitter hos mormor och har nyss ätit lite mat, men nu vill jag bara hem och åka till stallet och gå ut och gå med Valle innan det hinner bli mörkt. 

Sen senare ikväll så måste jag plugga lite har en redovisning att träna på också. 






Vintertäcke

Nu är det snart dags att köpa vintertäcke till Valle, han har redan börjat fått nalle päls så han ser ut som en liten bebis nu.
 
Just nu sitter jag och fixar bilderna från igår för Josse var ju med och fotade det blev ett dressyrpass på banan, men den var väldigt blöt och mjuk så jag fick ta det lugnt och försiktigt. Det är inte så kul att fota nu när det är älgjakt för då är det massa reflexer ivägen osv.
 
Idag ska jag antingen rida ut en sväng eller gå ut och gå lite med honom. Han vill inte riktigt gå ut själv men det går ändå bättre nu än förut, fast nu är ju aldrig Emelie med och rider så jag rider bara själv nu.
 
Här är lite smakprovs bilder, mer kommer senare och en bild på täcket jag vill ha.
 
 
 
 

Snö?

Herregud det har redan snöat, helt sjukt. Vill inte ha vinter.
Jag har inte bloggat på några dagar för efter skolan och stallet så somnar jag nästan direkt och så måste jag hinna med att plugga. Har inte så mycket kvar så har lite mer tid över nu. 

Idag var jag i stallet och gick med Valle en kortis eftersom jag har ont i axeln så kan bara använda ena armen. 

Just nu sitter mamma och jag och äter kollar lite på film och så sitter jag och lindar mina ben eftersom jag har så ont i benhinnorna. Det är inte så lätt när jag går Sam-idrott och har ont. 
I morgon ska jag rida så då kanske Josefin kunde följa med och fota, får hoppas på det! 







Seg dag

I morse när jag kom till skolan så var det ett 50 minuters spinningpass som stog på schemat, tror aldrig jag har kämpat så mycket.. haha. Sen hade jag en lååång håltimma så jag och Emma gick och träffade Josefin för hon var på gymnasiemässan i örebro. Sen åkte jag hem och vidare till hästen och där gick det bättre än förväntat.
 
Är klar med nästan allt som skulle vara gjort till skolan nu, har bara en grej kvar sen får vi se om det dyker upp något mer innan lovet. Det är så skönt när man bara kan bocka av allt. På tisdag nästa vecka så får vi förhoppningsvis våra mac datorer i skolan.
 
I helgen så kanske Josefin kommer och fotar mig och Valle så vi får se om det blir ute,dressyr eller hoppning. Vad är ni sugna på att se för bilder?
Dagens outfit både träningen och på dagen.
 

Ny design

Som ni kanske ser så har jag fått en lite mer höstig design, den är gjord av Emma på http://bilderbyemma.blogg.se 

Just nu sitter jag på bussen med musik i öronen och mår blä. Så vi får se hur den här skoldagen kommer gå. Senare sen ska jag till stallet och rida.




Plugg plugg

Bara en massa plugg hela tiden, men om man vill ha nått jobb i framtiden så är det bara att ligga i. I morgon har jag matteprov men såklart så glömde jag boken i skolan så vi får se hur det går.
Idag var det faktiskt skönt att valle hade vilodag, jag har varit så himla trött och hängig idag. I morgon blir det att rida igen, blir nog banan eftersom dom har börjat med älgjakt.
Nu ska jag kolla igenom matten sen ska jag sätta på en film och sova tror jag, nattiii
 
Jag och Vialli när jag precis hade börjat rida honom.

Bilderna från igår

 

Höstväder

Måndag igen och just nu sitter jag på bussen påväg till skolan med huvudvärk. Det är världens deppigaste väder grå himmel och regn. På måndagar har ju Valle en av sina vilodagar så det blir bara att åka och mocka senare. 



Smakprov

Just nu ligger jag i sängen och gosar med ena katten och pluggar lite matte. Jag har precis redigerat klart bilderna från idag så i morgon kommer det lite fina bilder.
Miranda var ju med och fotade idag igen, så himla snällt. Det blev dressyr på banan, det gick hyfsat bra idag.
Träna mest på galoppfattningarna, halter och att han skulle flytt sig för skänkeln.
Det här passet kändes verkligen bra emot vad det har gjort dom senaste gångerna.
 
Smakprov
 
 
 

Söndag

Redan söndag? Helgerna går så himla fort så hinner ju inte med. 
Har nyss ätit frukost och tittar lite på film, runt två ska Miranda följa med och fota när jag rider på banan. Det blir nog dressyr. 
Nu ska jag skriva klart min svenska novell sen skicka in den.




Bildbomb del 2

Dom sista bilderna kommer nu.
 
 
 

Bildbomb del 1

En del av höstbilderna från idag.
 
 

Höstbilder

Det var några dagar sen jag var inne på bloggen i veckan, har jag inte riktigt haft tid och nu på helgen har jag mest vilat ut. Idag var jag i alla fall och red, hade med mig Miranda som var snäll och ställde upp att fota så nu har jag massa fina höstbilder. Dyker nog upp en ny design och header snart?
Och i morgon kanske Miranda följer med igen och ställer upp som fotograf. Får hoppas på det.
 
Smakprov, mer bilder kommer snart.
 
 

Reflex dags

Hann inte riktigt blogga igår för direkt åkte jag till stallet och det blev dressyr på banan, det gick ganska bra han gick i form i alla ökningar/fattningar osv fast emellan åt hängde han sig i tyglarna. Gjorde volter och tränade lite på skänkelvikningar dom blir bättre efter varje gång och det är ett plus.
 
Idag hann det bli ganska mörkt när jag skulle rida så fick sätta på lite reflexer. Det är så tråkigt när man börjar använda det för då vet man att vinter kommer snart. När jag nästan hade kommit ut till vägen började han trassla och backa,stegra och skutta lite så hoppade av och gick en bit på vägen sen hoppade jag upp och skritta tillbaka och travade lite på banan sen fick han gå in.
 
Vialli i början av sommaren
och för någon månad sen.
Skillnad på både mig och hästen, man tänker inte så ofta på hur man förändras.
 

La baugette

Min telefon är så knäpp försökte lägga upp ett inlägg när jag satt på la baugette men telefonen stängde av sig osv. Men i allafall, det var bara jag,Moa och Anna som var och åt på stan. 
Nu är jag snart hemma, åkte med mamma hem så jag kommer hem tidigare. Senare ska jag till stallet vet inte än om det blir klätterbackarna eller dressyr på banan.



Tisdag

Den här veckan har redan tagit död på mig är sjukt trött och nu är det verkligen höst så nu är man ju ännu segare. Nu sitter jag i alla fall på bussen påväg till skolan, senare sen ska jag,Moa,Nelly och Anna gå till stan och äta på la baugette. 
Hörs senare!



Lite vad som hänt dom senaste dagarna

 Eftersom jag inte har bloggat så mycket så tänkte jag bara skriva lite om dagarna.
I fredags red jag inte så jag var bara där och mockade sen på kvällen gick jag ut med mina klasskompisar, sen när jag skulle åka hem mötte jag Emelie inne i Örebro så då följde hon med hem och sov.
På lördagen åkte jag och red och skulle hoppa lite lågt och några gånger för att känna om det kändes bra men sen fick han tokryck och hoppade upp i luften och sparkade och grejer så jag ramlade av honom för första gången, efter det ramlade jag av honom igen för att han gjorde samma sak. Då på kvällen kom Emelie tillbaka hit.
På söndagen åkte Emelie och jag och hoppade med Valle och Merlin och den gången gick det faktiskt väldigt bra vi hoppade mest en kombination med ett lågt räcke och en oxer efter. Valle har även börjat hoppa bättre nu och lyfter benen mer så det går framåt lite i alla fall.. Ett steg bak och två frammåt.
 
Vi slutade på 90 cm på oxern och det tog sig även Emelie och lilla Merlin sig över.
 
 
 

Huvudvärk

Just nu sitter jag på mammas jobb och kollar lite vinterjackor osv, gick hem tidigare idag för har haft huvudvärk sen i morse. 
Har inte hunnit blogga så mycket för jag har behövt plugga en del men senare när jag kommer hem så lägger jag upp lite om vad som har hänt om dagarna, till exempel hoppningen igår.




Marieberg igår

Det var öppet längre på marieberg igår så jag åkte dit en stund och fick med mig två linnen hem. 
Idag har jag inte stallet så Jenny som bor där är snäll och mockar och fixar åt Valle idag. För jag har inte tid efter skolan ska jag bara hem och fixa mig sen åka till Örebro igen för jag ska på 20års kalas sen efter det så ska jag vidare till mina vänner.
Hörs senare.



Wellington Professional

Den här hjälmen från Charles Owen är det som står högst upp på min önskelista den är sjukt snygg, har alltid velat haft en sån och varför inte passa på nu när man har en häst att rida?
Och jag vill ha en ny för lite byte och för att min andra är lite stor så behöver en som är mindre.
 
pris: 2499

Segt med höst

Även fast den är ganska mysig men den är ändå seg, det är kallt man blir helt seg och blir depp på ingenting haha, längtar redan till våren och sommaren. Men innan kommer ju julen och då blir det massa julklappar har redan börjat skriva ner lite saker jag önskar mig.
 
Det har inte blivit så mycket bloggning eftersom direkt efter skolan åker jag till stallet sen när jag kommer hem måste jag duscha sen plugga ibland, fast vi har inte så mycket plugga just nu bara en svenska novell som måste bli klar.  Idag skulle jag egentlige ridit till backarna men behövde en liten vilodag och det behövde Valle också, imorn får han också vila för då ska jag på 20års kalas sen efter det ska jag träffa några vänner.
 
Nu ska jag titta lite på film hörs senare, ciao.
 
 

1 oktober

Första oktober och det är redan jätte kallt vet inte hur jag ska klara mig i vinter.. Fast det är ändå ganska mysigt med höst. 
Just nu är jag med mamma på hennes jobb och ska snart åka till skolan.



RSS 2.0