Åldersgränsen för Ponnyryttare

Många av er har säkert redan läst att från år 2015 är det bestämt att ponnyryttare ska få rida c-d ponny upp till 20års ålder beroende på om man fortfarande är ett proportionerligt ekipage mellan ryttare och ponny
 (ser bra ut att sitta på en ponny). Vem är det som bestämmer att man är ett proportionerligt ekipage på tävlingar? Jag förstår inte riktigt vad dom menar med just det. Jag tycker redan att en del som är 18år redan är för stora för sina ponnysar hur ska det se ut då om man ökar ponnyåren med två år till?  Fast det kan vara bra för mindre ryttare som kan rida ponny hur länge som helst, och ponnysarna kan bli mer utbildade med en äldre ryttare på ryggen. Men det betyder inte att man behöver tävla den bara för att man kanske kan utbilda den bättre när man är lite äldre eller att man kanske inte är så stor. Jag tycker 18år är en bra ålder att sluta sina ponny år med och övergå till storhäst, visst det kanske finns många som tycker det är roligt att ha två tävlingsår kvar med sin ponny. Fast man måste ändå skiljas ifrån sin ponny någon gång så då tycker jag det är bättre att övergå till stor häst och satsa på det. Det finns ju childrenklass i hoppning nu och det kan vara bra om många vill satsa på det så att sporten kommer vidare.
 
 Tävlingarna ska nu även delas upp i två åldersgrupper för ryttarna, den ena gruppen är för ryttare upp till 16års ålder och andra gruppen är för ryttare från 17-20år. Alla har dock inte chansen att fortsätta om dem blir tillsagda att dem inte är ett proportionerligt ekipage, men som sagt vem är det som ska säga till?
 
Vad tycker ni om den ändrade åldersgränsen?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0